Sabelhagens olivlund

Sabelhagens olivlund

söndag 16 oktober 2011

Egen skörd

Jag har skördat jordärtskocka idag!! Vilken känsla det var att gräva upp de små knölarna i jorden, jag blev helt lycklig:)). Försökte få sonen intresserad, men han ville absolut inte lämna sin studsmatta för att titta... 
Jag har inte odlat något ätbart med lyckat resultat förut, så detta känns jätteroligt. 
Jag tog in dem och gjorde en gratäng, tillsammans med potatis. 


Nyskördade jordärtskockor



Här kokar de i grädde tillsammans med lök och potatis





Ost på, och så in i ugnen


 Glömde fota det färdiga resultatet, så här har vi redan ätit upp halva:)). 



Annars i dag har jag grävt ner lite perenner, och flyttat på rosen Belle Poitevine. 
Den stod vid äppelträdet, men nu ska den få ingå i min rosenhäck som ska skymma studsmattan lite. 

Belle Poitevine


Den står nu intill Wild Edric 


Hoppas de kommer klä varandra, de är ganska lika i färgen. 


Ha en fortsatt skön söndagskväll! 


Maria 

25 kommentarer:

  1. Åhh vilken lycka- det är ju galet gott tycker jag!!! Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Nä, Maria;)! Det där var inte snällt;))))! Visa så läckra bilder på egenskördat och läckert tillagat - det vattnas i munnen....mmmm...Allvarligt: Visst är det en otrolig lycka att få skörda! Det finns inget godare!/Anja

    SvaraRadera
  3. Mmmm...sågott det ser ut.
    Härligt att tillaga något som är egenodlat.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  4. Jag har en 'häck' med jordärtskockor som vi inte brytt oss om att skörda av eftersom vi har så styv och stening jord. Det blir förmodligen bara små förvridna knölar..
    Så intressant med ett boendeprojekt i Kroatien, jag kommer absolut att följa tillblivelsen och se hur det artar sig!
    Tack för titten i min blogg, säger Eva

    SvaraRadera
  5. När kan jag komma på middag?
    Jisses, så hungrig jag blev nu när jag såg allt ditt goda...

    kram

    SvaraRadera
  6. Jag bor numera i Onsala men är uppvuxen på Södra Vägen och Långedrag.
    Dagens aktivitet krävde lite bilåkande..

    kram igen

    SvaraRadera
  7. Hei Maria:)
    Takk for dine koslige kommentarer hos meg:)og at du likte mine kreativiteter:)
    Mnnn,jeg elsker jordskokk! noe av det beste jeg kan få,og jeg bruker det også sammen med flotegratinerte poteter eller potetmos:)Herlig:))

    SvaraRadera
  8. Dom ser jättefina ut inte så knöliga, misstänker att det var gott.
    Man kanske ska testa att odla några.
    Ha de bra
    Mariana

    SvaraRadera
  9. Det låter och ser gott ut med jordärtskock/potatisgratäng. Koka i grädden måste jag testa nån gång.

    Fina rosor.

    Kram

    SvaraRadera
  10. Jordärtskockor är ju så himla gott:)
    Vad tycker du om Wild Edric, har funderat på att plantera den.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Har du provat att göra soppa på jordärtskocka? Det är också väldigt gott.

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  12. Lyxigt med egen skörd! Har inga egna men köpte i somras och gjorde soppa på. Den var dock inte så god som jag hade hoppats på, den blev väldigt grynig. Hoppas din måltid var smakligare!

    kram louise

    SvaraRadera
  13. Så smarrigt det såg ut! Hoppas du haft en skön helg på alla sätt! Kram Hanna

    SvaraRadera
  14. Oh!!! Jordärtskockor är bland det bästa jag vet! Det står på min odlingslista till nästa år. Och så galet gott det ser ut med gratängen! :) Hmm... det ska jag också lägga till på listan. Matlistan! :)
    Kramar!

    SvaraRadera
  15. Grattis till skockorna, de såg ju väldigt fina ut. Gott är det också.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  16. Aviiiiis, haha!!! Ja men gud så gott!!!! Jag har odlat gurka och tomater i år och det känns ju sådär när man ser din skörd :)))) Måste ha smakat helt ljuvligt!! Och så fina bilder!!!


    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  17. Jordärtskockor är riktiga delikatesser så goda att min lika studsmatte hoppande son äter dem med glädje. Jag gillar dem bäst rostade i ugn med morötter, lök och potatis. Ett plus i kanten är att blommorna är så vackra.

    SvaraRadera
  18. Oh vilken skörd du fick. De är ju fantastiskt gott.

    Ha en riktigt fin start på veckan

    Gunilla

    SvaraRadera
  19. Kul att du visar och skriver om skockor. Både dekorativa när de växer och toppenbra att göra sopport och annat gott av. De är värda uppmärksamhet!

    Hälsningar
    Kristina

    SvaraRadera
  20. Mmmmmmmmmmmmmm, ser verkligen smaskens ut
    Har aldrig provat ens att äta, men det måste jag göra nu
    Ha en riktigt bra dag

    SvaraRadera
  21. Jag har glömt ta upp mina jordärtskockor.....bra att du hade med dina i inlägget! Ska ut och gräva efter dom i morgon för jag tror att det gröna klippts bort, kanske därför jag glömt dom.....Vilken god rätt du gjorde!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  22. Så fantastiskt gott det låter och ser ut!

    SvaraRadera
  23. Alltid roligt med egen skördat.Smakar så mycke bättre :-)
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  24. Härligt med egen skörd! Det såg väldigt gott ut med din gratäng, får nog prova det. Ett tips om man vill göra det lite enkelt någon gång är att skrubba skockorna rena och koka dem med skal i saltat vatten och sen äta dem med något gott kryddsmör eller god röra som en bakpotatis. Fina rosor! Ha en härlig vecka! (:D

    SvaraRadera
  25. Det ser jättegott ut! Vi har också skockor på några ställen i trädgården men maken klarar inte av den smaken så det är sällan de skördas.
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.