Sabelhagens olivlund

Sabelhagens olivlund

lördag 27 oktober 2012

Bakat fillimpa



Hejsan


I morse var det -3,8°, kyligast hittills. Ganska mulet, och trist. 
Tog en morgonpromenad, och solen glimtade till, men det blev inte så där vackert som det kan vara med frostmorgnar. 


I går bakade jag fillimpa, för första gången. 

Här kommer receptet om ni vill prova:)). 


FILLIMPA 
2 BRÖD 

5 DL VETEMJÖL 
3 DL GRAHAMSMJÖL 
2 DL RÅGSIKT
4 DL BLANDADE FRÖN, TEX KROSSAD RÅG, LINFRÖN, SOLROSFRÖN, HIRS. 
4 TSK BIKARBONAT
2 DL MÖRK SIRAP ELLER BRÖDSIRAP
1 LITER LÄTTFIL
1/2 DL OLJA AV RAPS ELLER SOLROS 


HOW TO:

RÖR IHOP ALLA TORRA INGREDIENSER.
HÄLL I SIRAP, OLJA OCH FILEN OCH RÖR TILL EN SLÄT SMET. SMETEN KOMMER ATT BLI LÖS. 
HÄLL I SMETEN I TVÅ SMORDA OCH BRÖADE AVLÅNGA FORMAR.

GRÄDDA I 175°   I 100 MINUTER 




Har precis provat det till frukost nu:)). 










Tack för alla söta kommentarer jag får! 
Om ni visste hur glad jag blir. 
Och så vill jag önska mina nya följare välkomna. 





Ha det gott



Kram Maria 





24 kommentarer:

  1. Det så riktig herlig ut! Så koselig frokostbord du har dekket! Levende lys passer fint på bordet nå i disse mørke og kalde tider vi går i møte. Ha en fin lørdag! Klem Marit

    SvaraRadera
  2. Ska lite elegant tipsa min bakande man om det här receptet. Det ser gott ut!

    SvaraRadera
  3. Mmm så godt det ser ut Maria! Ser ut som en nydelig frokost:) Takk for oppskrift:) Ønsker deg en trivelig lørdag vennen <3 Klem fra Ellen

    SvaraRadera
  4. Oj vad gott med nybakt bröd till frukost. Och fina bilder på erat frukost bord.
    Tack för att du tittade in i min blogg.

    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Ser helt ljuvligt ut!
    Ha en härlig lördagkväll!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  6. Mmmm nu blev jag sugen på att baka.Ser gott ut det där.MVH

    SvaraRadera
  7. Jag gör en liknande ibland och den är jättegod, så snabbt och bra och bara röra ihop. Härliga frukostbilder.
    Kramar och trevlig helg
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  8. Gott med nybakt bröd på lördagsmorgonen!
    Kram helena

    SvaraRadera
  9. Mmm så gott!
    Tack för att du delar med dig!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Jag har ett liknande recept som kallas Hälsobröd, nybakat är gott!

    Trevlig helgkram

    SvaraRadera
  11. mm, så gott det ser ut, jag har nåt liknande recept men nu var det längesen jag bakade det, men nu blev jag inspirerad det är ju så gott med hembakat!!
    Och energi ja, jag förstår att du får energi av alla dina rosor, gud så många du har!! Helt otroligt och så vackra, några av dina har jag och jag ser fram emot att de blir lika stora som dina! Tex Martin F och Constance Spry. Nån jag är sugen på är Maidens Blusch..har för mig att den doftar gott..
    Ha nu en trevlig helg!

    SvaraRadera
  12. Mmm ser väldigt god ut ,den ska prövas
    Ha en riktigt skön lördagkväll

    SvaraRadera
  13. Mmmmmm....så gott.
    Här har det bakats tranbärskaka som ska avnjutas till efterrätten.
    Mannen och ett av barnen lagar maten idag :))
    Kram :)

    SvaraRadera
  14. Mums så gott. Det var så länge sedan jag gjord det.
    Tack för påminnelsen.
    Här är det snö idag och super kallt.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera
  15. Så herlig brød du har baket!..ser kjempegodt ut..og så fint du har dekket til frokost:)
    Skikkelig kaldt hos deg..jeg har bare på 0 gr. hos meg..rart:)
    Ha en fiiin helg videre:)

    SvaraRadera
  16. Fint frukost bord!
    Hoppas den smakar!
    Mariana

    SvaraRadera
  17. Hahahaaa...va rolig du är!!

    Just precis så ska jag göra sen när det här är färdigt tror jag...luta mig tillbaka o följa andras renoveringar i stället för att renovera själv...
    Det är nog tur att man aldrig riktigt fattar innan man drar i gång hur jobbigt det kommer att bli....
    Tack för dina gulliga ord..de värmer ska du veta!
    det där receptet ska jag minsann prova sen när jag kan lägga tiden på annat än att måla o skruva. Har flera ouppackade brödformar...verkar väldans smidigt det där med limpor..det har jag aldrig bakat..;)
    Din rossamling..den är verkligen nåt enastående...vilken inspirationsbank du sitter på...nästa vår är det ju bara att leta i din blogg efter den man vill ha och se hur de ser ut innan man köper dem..;)
    Hoppas sonen kryar på sig.
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  18. Hei skjønneste Maria:)
    Så knallgodt det brødet såg ut og så koseligt du har gjort deg med stearinlys og alt,kjempeflott:)
    Har vært kaldt her og,rart med snø og minus men det er vel tida for det:)
    Ein herlig lørdagskveld til deg!
    Klem fra Lillian

    SvaraRadera
  19. ser jättegott ut! Kanske något att prova, gillar ju att testa :)

    Var i fjällbacka i helgen, och det var så fint! Underbara hav. Ha det ♥

    SvaraRadera
  20. Dette fikk jeg virkelig lyst til å bake... inspirert av alle fine bilder. Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  21. Hello Maria, the bread looks very delicious! But since I'm not familiar with this bread, what does it taste like?
    Also, if you would like more people in the USA to try the recipe, may I suggest you also give to conversions to "cups" instead of deciliter, and to "tea and Table spoons"? Just a suggestion:) You have a lovely blog!

    SvaraRadera
  22. Hejsan!
    Vad gott det ser ut och låter.
    Ha en skön söndag!
    Kram Bodil

    SvaraRadera
  23. Oh... så god den ser ut!! Hembakat bröd är bland det bästa som finns.

    Kallt här också. - 7° här nu på morgonen. Burr....

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  24. Fillimpa som är så gott... Har du provat Ernst variant, den går under julbröd. Helt magisk god.
    Tyvärr får jag vänta med brödbaket till julen.

    Ha en fin dag, Kram

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.