Sabelhagens olivlund

Sabelhagens olivlund

lördag 3 maj 2014

Rabarberpremiär



Rabarberpremiären blev en rabarbertårta. 
Gjorde den igår till kvällsfikat, vi har börjat riva altanen och var väl värda något gott:) Är helt slut i armarna efter allt rivande och bärande. 



Allt görs i kastrullen på spisen, så enkelt. 

Ner med smeten i formen, lägg i rabarberbitar och riv över mandelmassa 






En klick grädde till 


BLANDA SMETEN DIREKT I KASTRULLEN, LITE DISK OCH LÄTT SOM EN PLÄTT:)). 

RABARBERTÅRTA

100G SMÖR
2 DL SOCKER
2 ÄGG
2DL MJÖL
1/2 TSK BAKPULVER
100 G RABARBER
1 TSK POTATISMJÖL 
100 G MANDELMASSA 
FLORSOCKER 


GÖR SÅHÄR: 

SÄTT UGNEN PÅ 175 °. SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL, TA DEN FRÅN VÄRMEN. RÖR I SOCKER, ÄGG, VETEMJÖL OCH BAKPULVER. BRED UT SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD FORM, 24 CM I DIAMETER. SKÄR RABARBERN I TUNNA BITAR OCH BLANDA MED POTATISMJÖLET. LÄGG DEM PÅ SMETEN. GROVRIV MANDELMASSAN OCH STRÖ ÖVER. GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I CA 30 MIN. SIKTA ÖVER FLORSOCKER. SERVERA MED VISPAD GRÄDDE. 



Ha det gott



Kram Maria 





17 kommentarer:

  1. Nam, nam, det var en oppskrift etter mitt hjerte! Jeg har masse rabarbra her, men bruker den alt for lite. Sånne enkle kaker er helt topp å lage. Takk for oppskrift!

    Ha det godt, Maria

    Klem Marit

    SvaraRadera
  2. Rabarberpremiär - det är något alldeles särskilt det! Det finns så många goda recept! Detta verkade ju jättegott!
    Har inte gjort något med rabarber ännu i år, men i morgon kanske det blir något till söndagsfikat!

    kram // AH

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut och enkelt!

    SvaraRadera
  4. Det såg utrulig godt ut,nam;))får litt rabarbra her og,godt å bruke til matlaging:)
    Fin dag til deg!
    Klem fra Lillian

    SvaraRadera
  5. Så många fina inlägg du haft och det växer och det gror hos dig. Härlig tid är det, det går inte att förneka, men vi behöver lite regn, men inte alltför många dagar, det räcker med ett par dagar!!! Nu ska jag se när utlottningen av den fantastiska sjalen går ut, har jag tid så självklart anmäler jag mig. Med glädje!
    Stor kram
    Agneta

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset, den ska jag baka i morgon! Superfina bilder också!
    Vårkram Lotta

    SvaraRadera
  7. Ser riktigt gott ut. Våra rabarber har inte riktigt kommit så långt än. Men vi har kvar äpplen från förra året, som är alldeles utmärkta att baka med. Ska pröva detta recept för det låter inte så omständigt.

    SvaraRadera
  8. Ser himla gott ut! Mina rabarber är inte ätfärdiga än.

    /Jenny

    SvaraRadera
  9. Läckra rabarberbilder och kakan ser ju hur god ut som helst!
    Trevlig helg
    /Anette

    SvaraRadera
  10. Älskar rabarber o är så glad att de växer i min trädgård. Din rabarbertårta ser vansinnigt god ut o måste testas såklart. Ha nu en mysig kväll. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  11. Ser hur gott ut som helst! Älskar rabarber i alla former.

    Kram

    SvaraRadera
  12. Den ser läcker ut!!
    Får testa sen när mina rabarber vuxit till sig lite.
    Ha en fortsatt trevlig helg
    Kram
    Mariana

    SvaraRadera
  13. Känner igen receptet, lätt ska det va och gott!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Så god den så ut! Mandelmasse er sikkert kjempegodt å ha i kaken.
    Ønsker deg en fortsatt fin helg! :)
    Klem

    SvaraRadera
  15. Mmm, låter hur gott som helst! Och jag som dessutom råkar ha både rabarber och mandelmassa hemma... :) Får bli bakning i morgon tror jag. Önskar dig en fortsatt fin helg!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  16. Gud vad gott det där lät! Måste nog testa en sådan paj. Fast igår ät jag godsaker för en hel vecka så jag får nog vänta lite:) kram Pernilla

    SvaraRadera
  17. Tack för det receptet! Konstaterade i går att första rabarbern går att skörda så det kanske blir en liten paj idag!
    Förövrigt så har allt kommit mycket längre hos er. Blommande vallmo!?
    Ja jösses vilken härlig tid som ligger framför oss :)

    Kram

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.