Rabarberpremiären blev en rabarbertårta.
Gjorde den igår till kvällsfikat, vi har börjat riva altanen och var väl värda något gott:) Är helt slut i armarna efter allt rivande och bärande.
Allt görs i kastrullen på spisen, så enkelt.
Ner med smeten i formen, lägg i rabarberbitar och riv över mandelmassa
En klick grädde till
BLANDA SMETEN DIREKT I KASTRULLEN, LITE DISK OCH LÄTT SOM EN PLÄTT:)).
RABARBERTÅRTA
100G SMÖR
2 DL SOCKER
2 ÄGG
2DL MJÖL
1/2 TSK BAKPULVER
100 G RABARBER
1 TSK POTATISMJÖL
100 G MANDELMASSA
FLORSOCKER
GÖR SÅHÄR:
SÄTT UGNEN PÅ 175 °. SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL, TA DEN FRÅN VÄRMEN. RÖR I SOCKER, ÄGG, VETEMJÖL OCH BAKPULVER. BRED UT SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD FORM, 24 CM I DIAMETER. SKÄR RABARBERN I TUNNA BITAR OCH BLANDA MED POTATISMJÖLET. LÄGG DEM PÅ SMETEN. GROVRIV MANDELMASSAN OCH STRÖ ÖVER. GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I CA 30 MIN. SIKTA ÖVER FLORSOCKER. SERVERA MED VISPAD GRÄDDE.
Ha det gott
Kram Maria
Nam, nam, det var en oppskrift etter mitt hjerte! Jeg har masse rabarbra her, men bruker den alt for lite. Sånne enkle kaker er helt topp å lage. Takk for oppskrift!
SvaraRaderaHa det godt, Maria
Klem Marit
Rabarberpremiär - det är något alldeles särskilt det! Det finns så många goda recept! Detta verkade ju jättegott!
SvaraRaderaHar inte gjort något med rabarber ännu i år, men i morgon kanske det blir något till söndagsfikat!
kram // AH
Så gott det ser ut och enkelt!
SvaraRaderaDet såg utrulig godt ut,nam;))får litt rabarbra her og,godt å bruke til matlaging:)
SvaraRaderaFin dag til deg!
Klem fra Lillian
Så många fina inlägg du haft och det växer och det gror hos dig. Härlig tid är det, det går inte att förneka, men vi behöver lite regn, men inte alltför många dagar, det räcker med ett par dagar!!! Nu ska jag se när utlottningen av den fantastiska sjalen går ut, har jag tid så självklart anmäler jag mig. Med glädje!
SvaraRaderaStor kram
Agneta
Tack för tipset, den ska jag baka i morgon! Superfina bilder också!
SvaraRaderaVårkram Lotta
Ser riktigt gott ut. Våra rabarber har inte riktigt kommit så långt än. Men vi har kvar äpplen från förra året, som är alldeles utmärkta att baka med. Ska pröva detta recept för det låter inte så omständigt.
SvaraRaderaSer himla gott ut! Mina rabarber är inte ätfärdiga än.
SvaraRadera/Jenny
Läckra rabarberbilder och kakan ser ju hur god ut som helst!
SvaraRaderaTrevlig helg
/Anette
Älskar rabarber o är så glad att de växer i min trädgård. Din rabarbertårta ser vansinnigt god ut o måste testas såklart. Ha nu en mysig kväll. Kramisar Tina
SvaraRaderaSer hur gott ut som helst! Älskar rabarber i alla former.
SvaraRaderaKram
Den ser läcker ut!!
SvaraRaderaFår testa sen när mina rabarber vuxit till sig lite.
Ha en fortsatt trevlig helg
Kram
Mariana
Känner igen receptet, lätt ska det va och gott!
SvaraRaderaKram
Så god den så ut! Mandelmasse er sikkert kjempegodt å ha i kaken.
SvaraRaderaØnsker deg en fortsatt fin helg! :)
Klem
Mmm, låter hur gott som helst! Och jag som dessutom råkar ha både rabarber och mandelmassa hemma... :) Får bli bakning i morgon tror jag. Önskar dig en fortsatt fin helg!
SvaraRaderaKram Kristina
Gud vad gott det där lät! Måste nog testa en sådan paj. Fast igår ät jag godsaker för en hel vecka så jag får nog vänta lite:) kram Pernilla
SvaraRaderaTack för det receptet! Konstaterade i går att första rabarbern går att skörda så det kanske blir en liten paj idag!
SvaraRaderaFörövrigt så har allt kommit mycket längre hos er. Blommande vallmo!?
Ja jösses vilken härlig tid som ligger framför oss :)
Kram