Sabelhagens olivlund

söndag 19 oktober 2014

Planterat tulpanlökar och i Paisleyrabatten blommar tre Austinfavoriter


I veckan hämtade jag ut mina beställda tulpanlökar. Beställda hos Jennys frön och sånt
Fint förpackade i papperspåsar. 
Och i går var det dags för plantering. Jag tycker det är rätt trist att gräva ner lökar, så det var lika bra att få det gjort med en gång. 


FOXTROT
SANNE
LA BELLE EPOQUE
SWEET LOVE
SWEET IMPRESSION 
PINK IMPRESSION 
SALMON IMPRESSION
FOXTROT


När jag som bäst höll på att gräva, ser jag något rosa-aprikost i ögonvrån. Men inte kan väl William Morris ha en så stor knopp? NU? Var tvungen att avbryta grävande och kolla närmare. Jodå, visst var det så, William Morris i knopp. Litet lyckorus for genom kroppen. Vad är det som dessa rosor gör med mig?:)


Påväg bort mot Paisleyrabatten var jag ju tvungen att fota dahlia 'Eveline' också:) 

Daggkåpan kommer igen, hortensian har snygg höstfärg men tyvärr blommade den inte i sommar, och salvia Caradonna hänger också i. 


I Paisleyrabatten blommar nu tre Austinfavoriter
Wollerton Old Hall 
The Wedgewood rose 
Lady Salisbury 





I går blev ingenting gjort av det jag tänkt. 
Det blev en slapp hemmadag. Jag och William satt bänkade och kollade på fotboll, Real Madrid, och åt godis mitt på eftermiddagen:). Så tittade vi på 'Så mycket bättre', jag har bara sett några enstaka avsnitt av de program som gått innan, men denna säsongen tänker jag följa det. 

I morgon ska Daniel operera bort gallblåsan. Han har haft besvär i vår och sommar så det bästa är att ta bort den. Det är läskigt, och jag kommer nog inte få mycket gjort på jobbet innan jag hör att allt gått bra. 




Ha det gott



Kram Maria 

















15 kommentarer:

  1. Det blir vacker hos dig i vår ser jag .Vi får verkligen lön för mödan i år med alla våra blommor det tar visst aldrig slut och lycklig är jag gillar inte kylan och mörkret. Hälsa Daniel lycka till och det går säkert bra,
    Ha en fin söndag
    kram Meta

    SvaraRadera
  2. Ser fram emot vårens bilder efter ditt
    grävande. Och det kommer säkert gå bra för
    Daniel, men såklart man är nervös.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  3. Här kom alla lökarna i jorden förra helgen. Skönt när det är gjort!
    Jag förstår hur du känner inför Daniels operation, men det kommer säkert att gå bra. Skönt när det är gjort sedan!

    Kram // AH

    SvaraRadera
  4. Vilka fint förpackade paket. Lite xtra kul när de är fint förpackade. Jag fattar inte hur du kan ha koll på alla dina växter. har du ngn växtkarta eller kan du helt enkelt bara? jag opererade bort min gallblåsa för några år sedan genom titthålsteknik. hade så ont av gaserna som de sprutar in i kroppen så jag fick stanna ett dygn på sjukhuset plus att jag var sjukskriven en vecka efter. Men det kommer gå bra ska du se. Kram kram Helena

    SvaraRadera
  5. Jag tycker också det är ganska trist att gräva ner lökar. På våren tänker jag att jag vill ha fler tulpaner men när det blir höst tänker jag att jag får nöja mig med några bara.
    Här regnar det sedan flera timmar tillbaka. Jag var ute en sväng i skogen men sen har jag bara varit inomhus och fixat med sånt som behövs.

    Hoppas det går bra med gallblåseborttagningen.

    Kram

    PS. Ja, det var igår jag jobbade några timmar. Det gick bra men jag var ganska trött i huvudet. Piggare idag än jag trodde ändå faktiskt. Vi hade besöksdag på skolan då anhöriga, vänner, pojkvänner/flickvänner mfl fick komma.

    SvaraRadera
  6. Sån är jag också. Ska nåt tråkigt göras är det lika bra att få det gjort så det slipper att ligga och gnaga i samvetet. Tar också energi. De bronsfärgade tulpanerna tyckte jag extra mycket om. Glad blir jag av de softa färgerna i din rosenkavalkad.
    Ha det så bra i veckan
    Anette

    SvaraRadera
  7. det blir da et utrolig vakker vårblomstring hos deg! Disse nydelige fargene du har valgt...lekkert!!
    Lykke til for Daniel og operasjonen:)
    Ønsker deg en fin uke:)

    SvaraRadera
  8. Härliga skönheter du beställt. Superfin färgställning och nästan som rosorna! Lika fina iallafall.
    Annika

    SvaraRadera
  9. Så mange fine løker. Jeg skulle ha plantet jeg også, men har ikke kommet så langt enda. Kanskje det ikke er for sent enda :o) Må prøve å d få satt ned noen i løpet av uka :o) lykke til med operasjonen i morgen! klem fra Nina

    SvaraRadera
  10. Hei! Det kommer til å bli en vakker tulipanblomstring hos deg til våren. Nydelige fargenyanser. Jeg har også satt en del tulipanløk i dag. Deilig å få det gjort. Godt med overstått operasjon. Ha det så godt! Anne

    SvaraRadera
  11. Löken jag köpt ligger på väg ut till plantering......hade tänkt göra det men det har liksom regnat bort en aning....! Vilka vackra färger du har köpt på dina tulpaner! Och vilka rosor.....helt otroligt.
    Det går nog galant med gallblåsan, dom kanske bara liksom suger ut den. Jag håller tummarna för att det går strålande!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  12. Så fint det kommer til å bli hos deg til neste vår! Jeg gleder meg allerede til å se bildene av blomstringen hos deg :)

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  13. Ååå nå lengter eg etter våren når eg ser bildene dine,tulipanee er så vakre og så nydelige farger dei er i og:)
    Ønsker deg ein fin kveld!
    Klem fra Lillian

    SvaraRadera
  14. Tror jag har knökfullt med lökar i rabatterna nu. Hoppas att operationen gick bra.
    Kram

    SvaraRadera
  15. Vilka finfina blommor och växter du har i din trädgård!! Min Wedgewood blommar också nu! Igen!! Stackarn står i en stor kruka men blommar så tacksamt! Fantastiskt!

    Ha en skön onsdag!

    Kram Elin, fiffiga systrar

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.