Sabelhagens olivlund

måndag 8 december 2014

Decemberträdgård


Hann ut med kameran när jag kom hem från jobbet. Så skönt med en liten trädgårdstur:) 
Vi hade -2° i lördagskväll och då trodde jag rosorna gjort sitt, men på morgonen var det +4 igen så det blev inte så fasligt kallt. Jag har aldrig förut varit med om att rosorna fått nya knoppar, och knoppar som redan finns blir större och nästan slår ut så sent på säsongen. 
Visst kommer det bli tufft för dem när kylan kommer, om den kommer hastigt, men då får det vara så. Just nu njuter jag av dem så länge det går. 


Annars är det mest olika nyanser av brunt


LEONARDO DA VINCI, WILLIAM MORRIS, THE WEDGEWOOD ROSE 
GHISLAINE DE FELIGONDE, TRIER, WOLLERTON OLD HALL
ROZANNE, KNOPP, BARONESSE 
PROVROS, SALVIA, SWEET HAZE 
PROVROS, PRINCESS ANN, BARONESSE 








Jag sitter i vardagsrummet och har en skön bloggstund, Lykke ligger i sin korg och snarkar sött. Hihi, hon brukar inte snarka, så hon ligger nog lite tokigt nu:) 



Stor kram till er alla fina som kikar in här och gör mig så glad:) 







12 kommentarer:

  1. Så mange roser du fortsatt har som blomstrer! Ja, det er jo nesten ikke til å tro når en kikker på datoen i dag...
    Jeg nyter rosebildene dine, for her er det ikke flere roser nå. Alle har frosset etter flere netter med -5 grader dessverre.

    Ha det godt, Maria!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  2. Låter som ni har det bra där du och Lykke:) Man får se frma emot de vackra blommorna om ett par månader igen. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Helt galet att rosorna fortfarande knoppar när det är den 9 december, undrar om vi får snö i maj??? Vackra är de alla dina ljuvliga rosor. Hoppas ni har en fortsatt mysig kväll. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Ja sitter framför brasan och bloggsurfar lite också, skönt! Nä det måste vara helt otroligt att ha rosenknoppar två veckor innan jul?? har det hänt förut tro? men som sagt det är ju bara att njuta av prakten!
    Fin kväll till dig också ! Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Jag funderar också en del på hur växter av olika slag ska klara kylan när den plötsligt (?) kommer. För kommer gör den ju säkert. Hoppas det går bra.
    Här sitter jag i soffan, tittar på handboll på tv med ena ögat och har det andra på datorskärmen ;). Ronja ligger i soffan ikväll. Hon har inte fått det förut men nu när hon är ganska gammal, 10,5 år, så får hon det ibland.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Hallå där!
    Ja visst är det konstigt i våra trädgårdar i år. Du har ju så mycket fint du..
    Å lilla Lykke..hihi...ja visst är de söta då de drömmer så det rycker i tassarna eller då de snarkar...hihi..
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  7. Tror inte j varit med om att rosor blommat och satt knopp så här sent förut heller Det är bara att njuta ingen vet hur det blir nästa år.Hade några på kolonin också.
    Ha en fin och bra vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
  8. Det är ju helt otroligt att rosorna FORTFARANDE blommar och får knopp! Världen är ur led. Men det ser ju så klart superfint ut hos dig med det inslaget :) Och ditt växthus gör ju såååå mycket för intrycket!!

    Kramar aka

    SvaraRadera
  9. Härligt med en runda i trädgården. Jag undrar också hur det skall gå med vissa växter men det verkar som det sakta blir kallare och kallare. Fint växthuset syns på vintern. Ännu finare när det blir snö kan jag tänka.
    ha en skön vecka
    Annika

    SvaraRadera
  10. Ni tycks ha det bra! Otroligt med rosorna, de kanske fortsätter ända in till nästa säsong ...

    Jenny

    SvaraRadera
  11. En härlig runda i din trädgård, visst är det grått och trist nu, ett litet snötäcke skulle lysa upp lite i decembermörkret...vi skulle visst få storm här på fredagnatt!
    Ha en skön vecka...
    Kram,
    Titti

    SvaraRadera
  12. Fantastisk! Rosene dine gir seg jo aldri, for en utrolig flott høst/vinter! Ikke mye som ser ut til å være desember i hagen din. Ha en flott uke :-)

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.