Sabelhagens olivlund

onsdag 18 februari 2015

Austinrosor hos mig


I dag var det ljust när jag drog upp persiennen efter kl sju. Så härligt, ljuset kommer åter och våren är på väg. I och för sig ska det vara mulet och regnigt idag, men i alla fall:) 
Tänkte det kunde vara passande med lite Austinfrossa så här mitt i veckan. 
Jag beskriver inte rosorna närmre, utan det blir en bildkavalkad. Men de doftar gott och blommar länge, hela sommaren. Undrar ni något så hojta till, så ska jag svara så gott jag kan:) 

EGLANTYNE 
Min favorit:) 


CONSTANCE SPRY 
Engångsblommande klätterros 


LADY SALISBURY 
Min nyaste


WILD EDRIC 
Så tålig och robust 


THE WEDGEWOOD ROSE 
Behöver ordentligt stöd i livet 
Så vacker blomma 

PRINCESS ANN 
Stark i färgen 

THE LADY'S BLUSH
Kommer inte riktigt till sin rätt 

CROWN PRINCESS MARGARETA 
En gammal goding:) 

 WILLIAM MORRIS 
Sonen måste ju ha en ros också:) 


WOLLERTON OLD HALL 
Ljuvlig färg 

LEANDER 
Trogen och underbara färgskiftningar 



I går var D i Köpenhamn på jobb, och med sig hem hade han lite olika viner som han beställt. Både vitt och rött. Jag dricker bara vitt, och det har inte varit så lätt att hitta något riktigt bra, så nu hoppas jag han gjort det:) Det röda vinet låg i en fin trälåda. Tänkte visa er och tipsa er om det en annan dag. Om det är gott förstås:) 



Ha en fin MITTIVECKANDAG 



Kram Maria 





16 kommentarer:

  1. Hej, såg att du kommenterat om din mammas mage. Min man var väldigt dålig i sin mage i flera år, gick på utredning. inga fel. Så fick han blodförgiftning i ett sår på handen och fick antibiotika.Efter kuren var han bra i magen.Han tror att han fick någon bakterie i sig när han tågluffade./Maria

    SvaraRadera
  2. Hej, såg att du kommenterat om din mammas mage. Min man var väldigt dålig i sin mage i flera år, gick på utredning. inga fel. Så fick han blodförgiftning i ett sår på handen och fick antibiotika.Efter kuren var han bra i magen.Han tror att han fick någon bakterie i sig när han tågluffade./Maria

    SvaraRadera
  3. Nydelige Austinroser, bildene dine er ren nytelse!
    Har foreløpig bare to selv, men Wild Edric står på ønskelisten til sommeren :-)
    Ha en fin uke :-)

    SvaraRadera
  4. Så mange vakre Austinroser du har! De er så fine alle sammen. Ja, en merker at det stadig blir lysere om morgenen, og godt at det går mot vår :)
    Ha det godt!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  5. Har hittar jag flera intressanta kandidater till vår kommande plantering längs nya armeringsnätstänglet! Återkommer gärna med frågor när jag googlat ett tag!
    Allt gott!
    Laila

    SvaraRadera
  6. Tack för fin kvalkad! Man blir ju så sugen på rosor. Men eftersom vi haft rådjur en mass i vår trädgård här i Stockholm genom alla år har det inte blivit så mycket rosor för min del. Tråkigt. Därför har jag heller ingen vidare kunskap men lapar i mig alla vackra bilder och önskar jag hade en bråkdel av vad du har i min egen Bergslagsträdgård. Jag har några få rosor där. Bland annat ett litet skott jag tagit från en ödetomt. Vore så roligt om du som är kunnig kan hjälpa mig en bit på traven för att bestämma vad det är. Kanske ska skriva ett inlägg och be att du kikar? Av dem du visar idag gillar jag Leander extra mycket. Tycker det är läckert när de blir "tvåfärgade" med olika färg i knopp och utslagen.

    Ha en bra dag
    Kristina

    SvaraRadera
  7. Vackra rosor och så fint i ert sovrum. Visst är det otroligt skönt att det blir ljusare, Väntar på att det ka bli ljust när jag ska upp så går det kanske lite lättare... Kram Suss

    SvaraRadera
  8. Tjusig kavalkad. Lady Salisbury ger mig habegär, men får nog prova mig fram vad som trivs i denna zon innan jag handlar mer.
    Trevligt med ett färgglatt inlägg, mina känns rätt gråa för tillfället. Nu tittar solen fram ute också. Tjohooo!
    Ha det fint
    Anette

    SvaraRadera
  9. Du har så många Austinrosor, de flesta är tyvärr inte härdiga hos mig, eller kanske tur eftersom jag har fullt redan.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Hei! De er så himla vakre. Nydelige fargenyanser. Skulle virkelig ønske at jeg hadde så god tak på roser som du.
    Ha det så godt! Anne

    SvaraRadera
  11. Det er underbart vakkert og en drøm :) Et glass vin i en rose hage blir aldri feil. Tar gjerne i mot tips så klart :)

    Har en Give Away inne hos meg :)

    Klemmer Monica

    SvaraRadera
  12. Underbara bilder som vanligt :) älskar Leanderrosen ! Visst är det härligt med ljuset som kommer tillbaka , numera ljust både när man åker till och från jobbet , lovely! Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Fantastiskt, min favorit blev the Lady´s blush
    så enkelt vacker. Jättefint inlägg.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  14. Nydelige roser. Jeg drømmer meg helt bort, så jeg neste kjenner duften.

    Klem Vivi

    SvaraRadera
  15. Vilka ljuvliga Austin-rosor du har. Jag satte en Eglantyne i höstas. Blir spännande att se om den blommar lika vackert som din i sommar. Leander är redan en riktig favorit.

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  16. Lila fina rosbilder som vanligt, vilken summer feeling som infann sig. :)
    Kram Kristina

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.