Sabelhagens olivlund

måndag 1 juni 2015

Välkommen juni med 'Guernsey Cream' och första rosorna i blom


Första dagen på sommaren, helt underbart. Men det fattas ju värme och sol, men jag hoppas den kommer snaaart. Juni är min favoritmånad. 
Trädgården är långt efter om man ser till förra året då allt var rekordtidigt. Men de två första rosorna har slagit ut i helgen och likaså klematisen Guernsey Cream. 
Löjligt lycklig över detta:) 
Klematis Guernsey Cream, min absoluta favorit. 




Första rosen blev Cantabrigiensis i år igen 
Jag kan knappt förstå att det är på riktigt nu, den underbara tid då en efter en av rosorna slår ut. Och perennerna likaså. 
För att inte tala om den ljuvliga piontid som väntar. 



God tvåa blev Pendulina 

Himmel som det blåser, det blev inte de bästa bilderna, så det kommer komma fler framöver på dessa sköningar var så säkra:) 

Måndagen är avklarad, känns otroligt skönt. 


Kram Maria 





14 kommentarer:

  1. Men oj vilka tidiga rossorter du har! Och så fina! Blev särskilt förtjust i klematisen, är det en starkväxande sort? Kul när man kan få lång blomningssäsong med både tidiga och sena namnsorter. Hos oss syns i alla fall de första knopparna nu, både på pioner, klematisen och rosorna. Hoppas på blomning lagom till studenten nästa vecka.
    Ha det gott!
    /Annika

    SvaraRadera
  2. JA...så enig med deg! Juni er også min favorittmåned...så herlig i hagen da..alle rosene blomstrer og klematis...jeg blir helt syyyk av denne flotte Guernsey Cream...så utroliog vakker:)
    Idag her det blås-bort-dag hos meg...sterk vind for denne årstiden å være,men solen skinner:)
    Ønsker deg en fin uke:)

    SvaraRadera
  3. Fina rosor och din klematis är underbar! I mitt förra hus hade jag nog ett sextio-, sjuttiotal med rosor men här har det bara hunnit bli en. Önskar dig fin kväll! Merja

    SvaraRadera
  4. Här håller vi i hatten med båda händer Regnet piskar i ansiktet och jag fryser Det är första dagen på sommaren. Måtte det bli bättre Tur att jag får njuta lite fina blommor från dig.
    Klematisen får nog köpas igen ser jag den är ju bara så fin.Satte ju en Batman då den andra dog. får hitta en ny plats att sätta den p.
    Ha en fin och bra början på Juni
    Kram Meta

    SvaraRadera
  5. Hei! 'Guernsey Cream' har jeg sett etter flere steder etter at jeg så den hos deg for første gang. Det ser ut som om det er sommer hos deg. Her har det blåst forferdelig i to dager.
    Klem Anne

    SvaraRadera
  6. Nydelige Guernsey Cream! Den er en av de vakreste clematiser som finnes :)

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  7. Alltså den där vita klematisen, den är ju för söt!!! Här är det också knoppar på pionerna jag satte förra året. Hoppas de slår ut, förra året så blev det inget, men det är säkert normalt när de är nya ;)
    Här blåser det också, mina enorma löjtnantshjärtan borde nog få buskstöd, de viker sig nästan. Men jag ska flytta dem efter blomning, de tar för stor plats. Pionerna och de andra har det lite trångt....
    Vad skönt att saker och ting fallit på plats på jobb. Kanske oro du känt i ryggen? Vi får ny chef i höst, och det kan nog bara bli till det bättre. Hoppas jag ;)
    Bilen, det blev en Audi A6 allroad. En svart. Så nu går mannen och väntar ;)
    Ha en finfin tisdag, vännen!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  8. Endelig er blomstringen i gang hos deg, spennende å se :-) ordentlig lekker klematis! Og så rosene som blomstrer allerede da :-) har knupp på min pendulina, men ingen blomster ennå. Her regner det ustoppelig, men etterhvert kommer vel sola også tenker jeg.
    Ha en fin uke :-)

    SvaraRadera
  9. Guernsey Cream den er simpelthen min favorit inden for Klematis, jeg elsker den og min blomstrer også nu, men jeg har desværre ikke fået taget billede af den. Hvor er det nogle helt fantastiske og vidunderlige billeder du har fået taget af din - hvor er den FLOT.
    God aften.
    Anita

    SvaraRadera
  10. Urläcker klematis, så frodig och fin. Den ska jag hålla utkik efter.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  11. Himmel så fin klematis! Var har du köpt den? Härdighet? Finns inte hos Cedergrens vad jag kan se. Den enda ros som visar knopp här är den som står i ett hörn i växthuset...
    Allt gott!Laila

    SvaraRadera
  12. Jeg kjøpte å plantet en Klematis her om dagen- og den er utrolig lik, kanskje det er den samme :) Det var morsomt syntes jeg- at jeg har en plante som er lik din- du som har den fantastisk vakre hagen :)

    Det har vært den kaldeste mai måned her jeg bor på minst 50 år- men nå må da varmen komme !

    Ha det så fint

    Klemmer Monica

    SvaraRadera
  13. Hittade ingen Guernsey Cream i England. Ska gräva upp den gamla och se om den lever.
    En underbar tid nu, men tyvärr både kallt och regn.
    Kram

    SvaraRadera
  14. Din klematis är verkligen galet vacker och sååå tidig!? Snyggt!
    Mina rosor visar bara knoppar men om nu värmen äntligen kommer i helgen så kanske de slår ut!?
    Nån gång måste väl sommaren komma?

    Kram

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.