Sabelhagens olivlund

tisdag 17 november 2015

Att vara sugen på en kamin

Nu när det är mörkt ute och man helst bara vill mysa inne med tända ljus och en kopp te, vinden viner utanför och regnet smattrar mot rutan, så kommer också längtan efter en braskamin. 
Tänk att på fredagskvällen (eller vilken kväll som helst i veckan) kunna tända en brasa och krya upp i soffan och bara sitta och titta in i elden utan att tänka på något alls. Det är avkoppling. Så vill jag ha det:) 
För några år sedan hade vi helt bestämt oss för att köpa en kamin, men något kom i vägen och planerna lades på is. Men nu är det högaktuellt igen. 


Vi tittar på olika modeller, men den här  från Contura har vi fastnat lite extra för. Visst är den snygg:) Gillar att det är 'fönster' på sidorna så man kan se elden från flera håll. Den vita är jättefin tycker jag, men den finns i grått och svart också. 

Fåtöljmys :) 

Tänker mig att den vore supersnygg där i hörnet. Då får det bli lite ommöblering, men det är ju bara roligt:) 
Skänken får flytta till andra sidan fönstret, vilket jag tror kan bli hur bra som helst. 


Det hade förstärkt känslan av värme ännu mer i rummet med en kamin. Några mjuka sköna fällar där på golvet framför brasan måste man ju ha också. 



Än så länge är det en dröm, men snart, vem vet, så kanske jag inte behöver l ä s a på alla bloggar om hur mysigt det är att sitta framför en knastrande brasa med sin älskade utan att jag också kan uppleva det :) 


Ha en bra dag 


Kram Maria 



12 kommentarer:

  1. I skal da have en brændeovn! Det ER hyggeligt! Vi har en her hvor vi bor nu, og vi bruger den meget. I vores nye hus er hele to brændeovne :-) Og hvor er jeres stue bare hyggelig allerede, også uden brændeovn!
    Hav en god dag!
    Knus

    SvaraRadera
  2. Ja, det er hyvgelig å ha en peis. Vi kjøpte ny vedovn i fjor, og jeg kikket også på de fra Contura. Det som er litt dumt med de er at de har så kort vedlengde. Tror den ikke er mer enn 30 cm. Så vi kjøpte en større ovn for å kunne bruke ved som er litt større ☺
    Men det er jo egentlig ikke noe problem, for det er jo bare å kjøpe ved som er inntil 30 cm. Veldig fin ovn!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  3. Mysigt med kamin, håll koll på bygglov bara för staffavgifterna är höga. Vi hade kamin förr, men plockade väck den när vi gjorde om på ovanvåningen. Rummet blev så litet, tre vedträn och så var det bastu. ;)
    Ha det fint!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  4. När vi byggde vårt hus satte vi av någon märklig anledning aldrig in någon kamin. Den kom först efter att vi bott i huset lite mer än ett år. Det har vi aldrig ångrat. Ha det gott! Kram Camilla

    SvaraRadera
  5. Godaften Maria.Sikke en smuk stue du har..................og det kan da kun blive fantastisk med en brændeovn.
    Har selv en Morsø som har nogle år på bagen.Men det er da en smuk en du viser.
    Men som Marit også skriver er den lidt smal i omkredsen.moderne.
    Rigtig god aften Knus Jette
    Er spændt på hvad du finder ud af.Vi er ved at få skiftet vores gasfyr ud til et nyt

    SvaraRadera
  6. Lekker kamin!
    Ja...virkelig fint å sitte og se inn i flammene en vinterkveld:)
    Ønsker deg en fin kveld ...selv uten kamin:)

    SvaraRadera
  7. En kamin höjer mysfaktorn rejält, plus att det blir skön värme. I stugan har vi två kaminer, en i täljsten och en i gjutjärn. I stan har vi en gammal fin kakelugn, också trevligt. Så skaffa en kamin!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Så sant att elden är avkopplande, vi eldar ofta i eldkorg ute i trädgården. En gammal kamin i vardagsrummet har vi också, men den använder vi endast när det är minusgrader ute, annars blir det för varmt ganska snabbt. Vi har pratat om att byta ut den, då den är från 80-talet, och den modell du har hittat är den snyggaste jag har sett. Och klart man ska ha fällar framför kaminen, varför har jag inte tänkt på det? Jag gillar din ombonade mysiga inredning, med eller utan kamin. Vi har flera vänner som har en väldigt avskalad stil och jag vantrivs in i bänken i de där miljöerna. När jag ser ditt vardagsrum förstår jag varför. Det finns något avväpnande i textilier, prydnader och böcker. De signalerar liv.
    Hälsar
    Marta

    SvaraRadera
  9. Hei!
    Å sitte å stirre inn i flammene, er himla avslappende. Synes den du viser er kjempefin.
    Klem Anne

    SvaraRadera
  10. Hihi läste först kanin instället för kamin och tänkte att....tja de är ju söta ;) men en KAMIN kommer ju bli toppen där i ert mysiga rum !Finns ju så otroligt många fina modeller nu för tiden så man kan hitta en som passar in i miljön. Vårt hus är ju gammalt så det finns tre fungerande gamla kakelugnar som är fina på sitt sätt men nackdelen är ju att man inte ser elden på samma sätt.
    Ha det gott, kram Anna

    SvaraRadera
  11. Förverkligandet kan gå fortare än man anar ibland. Låter som ni redan haft er process. Tror det blir superbra med en kamin där. Ni har inte funderat på en vattenmantlad variant?

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  12. Så mysigt! Känns helt underbart. Underbar blogg!

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.