Sabelhagens olivlund

måndag 30 november 2015

Nya ljusstakar och helgens dukning


Jag är supernöjd med mina nya adventsljusstakar. De gamla träfärgade har fått flytta ut och in med vita fräscha. Det blev ett lyft för hela vardagsrummet. 




Vi hade vänner här på middag och jag dukade i vitt med små ljuslyktor som egentligen är kakformar. En vid varje plats. 
Och jag är helt kär i minigranar, så en sådan fick också vara med i dukningen. Längst bak i bild ser ni ERNST-ljusstaken. 

Vi bjöd på helstekt fläskfilé med fyra sorters peppar, kantareller och rotfrukter i ugn. Och till det hade Daniel gjort en gudomligt god sås. Knäckig äppelpaj med vaniljsås, sött och gott. Vi åt och åt så jag nästan fick knäppa upp knappen i kjolen:) 



Är så nöjd över att vi målat väggen, det känns så mycket lugnare nu. Innan hade vi tapet som ni kan se hur det såg ut HÄR. Både före och efter-bilder. 


Vad William ska få i julklapp är klart, inte inhandlat ännu, men jag vet vad vi ska köpa. Känns skönt. Brukar försöka beställa det mesta på nätet. Det är mysigt att gå på stan i juletid, men då vill jag strosa runt, fika och bara mysa. Inte känna ett tvång att rusa runt som en tok i jakten på de sista klapparna. Får se om jag lyckas fullt ut:)


Ha en bra start på veckan. 


Kram Maria 







9 kommentarer:

  1. Så fint du har pyntat. Det är så kul att titta in på alla bloggar nu och se så mysigt det är överallt. hoppas du får en fin dag. Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Fint och mysigt, snygga adventsljusstakar! Här hemma är det lätt renoveringskaos, men det blir nog bra i slutänden. Du menar att du vet vad du ska handla till en 14-åring!? ;)
    Ha en fin vecka!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  3. Jättefin adventsljusstake och läcker dukning - gillade de grå underläggen !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  4. Et vakkert bord du har duket Maria!
    Stilrent og flott..og din nye lysstake i vinduet er jo så flott:)
    Rettene høres veldig gode ut...ikke rart at en eller to knapper måtte opp:)

    SvaraRadera
  5. Snygga adventsljusstakar och dukningen såå fint. Är också helt kär i små minigranar och plcerar ut dem lite här och var i huset. Önskar jag visste vad jag ska köpa till mina killar, så galet svårt. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  6. Ser riktigt mysigt ut med fest. Nu blev jag sugen på att kalasa lit.Det är alltid kul att förnya sig både här och där ,men det finns också saker som alltid finns kvar av tradition
    Ha det gott i veckan
    kram Meta

    SvaraRadera
  7. So fantastic elegant! Love this!!!
    Happy days
    Elisabeth

    SvaraRadera
  8. Den er lekker, den nye staken :) og nydelig med orkideene.
    Så koselig med venner på middag og menyen hørtes virkelig god ut. Koselig å sitte sammen over et godt måltid ved et vakkert pyntet bord, helt herlig :)

    Ønsker deg en nydelig dag

    Klemmer fra Monica

    SvaraRadera
  9. Vilken vacker dukning till delikat mat! Och så fina ljusstakar. Tänk det var nästan att jag trodde att du skulle byta ut dom gamla röda, jag kände det på mig! Det är liksom väldigt mycket du med dom här vita stilrena! Perfekt!!
    Kramar

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.