Sabelhagens olivlund

fredag 1 januari 2016

Välkommen 2016

Mysigaste nyårsaftonen firade vi igår. 
Det var William som hade bestämt menyn, och då blev det pilgrimsmusslor, lamm och cremé brulée. 
Lykke har inte ont av fyrverkerier och smällare och det är vi så tacksamma för. 

Invigde de nya champagnekuporna. Så lyxig det kändes att dricka bubbel ur dem. 

En väldigt enkel dukning för tre, i guld, silver och vitt. Vi fick den snygga Georg Jensen ljusstaken med hållare i julklapp. 




Pilgrimsmusslor, balsamicosås, sparris och fräst skinkhack. Oh my så jättegott. 

Daniel gjorde den godaste lammfilén och jag en potatisgratäng a la Morberg. Till det en försvinnande god sås och smörstekta brysselkålsblad 

William brände av crème bruléen och tyckte den var sååå god, innan han försvann iväg till tjejkompisar


Nu välkomnar vi 2016 med öppna armar. 
 Det är lätt att harva på i samma gamla fotspår, kanske dags för lite förändring, det vore inte så dumt. Även att jag är en sann vanemänniska som gillar när det är som det brukar:) Men förändring gör sig inte av sig självt, jag behöver komma igång att fundera på allvar och se vart det kan leda. Och oroa mig mindre ;). 
Jag tycker jag har blivit lite bättre på att omge mig av saker som ger mig mycket tillbaka, jag väljer bort det som inte känns bra, eller som tar mer energi än de ger, men såklart det finns mer att göra där. Men jag är på gång:). Det här lät ju lagom luddigt, men för mig är det rätt klart, och inget jag vill skriva mer om här. 


Det blir en skön dag i myskläder idag. 



Kram Maria 



















10 kommentarer:

  1. Det ser ut som dere hadde en fin nyttårsaften. Heldig at Lykke ikke er redd for raketter. Vi hadde en nabo en gang som måtte medisinere hunden, for den var skrekkelig redd.

    Ha en fin 1. Nyttårsdag!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  2. ***Önskar dig en god fortsättning på det nya året!***
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  3. Det är lika trevligt att vara bara familjen som att var många när det är nyår.Alla Nyår behöver inte se lika dana ut.Här var det så lugnt eftersom mannen jobbar och då inte kan dricka alkohol. Men
    vad gör det vi tar igen det en annan helg med bubbel och sånt. Spelar mindre betydelse när det sker.Ni ser då ut att ha ätit gott och druckit med Kul med barnen som r hemma lite i alla fall men de växer upp och då är det bara så.När de blir ännu äldre kommer de tillbaka igen.Låter som du har tänkt dig en hel del nytt i år. Låter spännande och jag kan bara önska dig lycka till Jag ska i alla fall rensa alla bilder i datorn det är mitt nyårslöfte det.
    Nu önskar jag er alla en fin och härlig början på året.
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Verkar ha varit en perfekt nyår och vilken smarrig meny!
    Hoppas ditt 2016 blir alldeles underbart!
    Nyårskramar från Milla

    SvaraRadera
  5. Önskar dig ett Gott Nytt År!
    Vi var också bara familjen, ja - minus ett av barnen, som firade med sina kompisar. Det var första gången vi blev "bortvalda", men jag förstår ju att det måste vara så.
    Maten såg jättegod ut! Hoppas att 2016 blir precis som du vill!

    Kram // AH

    SvaraRadera
  6. That must have been a delicious dinner it looks and sounds so good.
    Wish you and your family all the best in the New Year!

    SvaraRadera
  7. Har alltid drömt om såna där champagneglas....fast visst försvinner väl bubblorna lite för snabbt i dem? Men himla snygga i alla fall! Man får sörpla i sig bums helt enkelt!

    SvaraRadera
  8. Låt oss hoppas på ett riktigt fint 2016 på alla sätt och vis, där de olika delarna i livet väger jämnt i vågskålen. Har svarat på din kommentar hos mig. Skickar en peppkram och önskar stort lycka till!
    Kristina

    SvaraRadera
  9. Härligt vitt och fräscht efter den röda helgen. Maten ser fantastisk ut.
    Önskar dig och de dina god fortsättning på det nya året.
    /anete

    SvaraRadera
  10. Vilken mysig nyårsafton ni verkar ha haft :) Så paff jag blir varje gång du skriver något som lika gärna kunde ha kommit direkt ur mitt huvud! Jag förstår dig precis med tankarna på förändring kontra den invanda tryggheten, exakt där står jag nu också och funderar så det fullkomligen knakar i hjärnan! Hoppas att vad 2016 än för med sig, blir något riktigt positivt och att du får ägna dig åt precis det du allra mest vill! Ha ett underbart gott nytt år!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.