Sabelhagens olivlund

måndag 7 mars 2016

Godaste morotskakan

I helgen bakade jag en morotskaka, jag har gjort den flera gånger förut och den är underbart saftig och god. Så i helgen fikade vi många gånger:) En varm kopp te och en bit försvinnande god morotskaka var precis vad som behövdes efter att ha stått ute och tittat på Williams match i går. Det snöade och var ynka +1°, men killarna kämpade på och vann stort. 

Det blev lite frösådd igår trots allt, jag hade ju tänkt att stå ute och pilla med jord och frön utan att behöva tänka på att vara försiktig utan kunna söla hur som helst. Det har en tendens att bli så när jag har med jord att göra:). Men det kändes inte alls lockande i vädret som var. Så under de väderförhållanden som är nu så fick jag tänka om och så inne. Jag har ingen bra stans att vara på, det gör att jag drar mig lite för att sätta igång. Det bli ju lätt jord överallt:) Men vad gör det egentligen, det finns ju dammsugare;). Så jag täckte mattan i källaren med plast och höll till där. En petflaska med vatten hade jag till hands. Jorden ska ju vattnas igenom före sådd. 

Hur som helst, här nedan kommer receptet på morotskakan:) 



  • Leilas morotskaka här 
  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.

Cream Cheese Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.


Ännu en helg som gick alldeles för fort. 

Och idag är hela världen vit, det har snöat sedan igår. Lätt snö och det ligger runt nollan. 



Kram Maria 








                                                      

7 kommentarer:

  1. Mums. Det gillar jag. Tar nästan alltid den o jag inte vet vad det är fär nåt som bjuds på när jag fikar ute. Roligt att testa lika sorter.
    Ha det gott i veckan här vräker snön ner usch och fy
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. After a snowless winter, I opened the curtains this morning and saw a white world...... In the meantime the sun is there and the thin layer of snow is melting away.
    And.....carrot cake is my all time favorite cake, delicious!

    SvaraRadera
  3. Mmmm så godt det så ut- og vi kan kalle den kaken sunn, hi hi :) Nå fikk jeg lyst på kake nå :)

    Ønsker deg en fin uke

    Klemmer fra Monica

    SvaraRadera
  4. I love carrot cake , thank you ! Have a nice day,Patricia

    SvaraRadera
  5. Morotskaka är aldrig fel och med ett go te till, perfekt! Tack för receptet. Och att så, det har Omgivningen liksom tagit över i år! Ibland förstår man ingenting......
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. Hei! Helgene går så utrolig fort. Den kaka ser deilig ut.
    Ha det godt! Klem Anne

    SvaraRadera
  7. Mmm...gulrotkake er digg!
    Denne skal jeg skrive av...ser veldig god ut:)
    Kul om du også slenger deg med på "Sommerdrømmer":)
    Fin uke videre!

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.