Sabelhagens olivlund

onsdag 3 maj 2017

Middagstips - Kycklinglasagne

Denna goda enkla kycklinglasagne måste ni prova, jag har gjort den flera gånger här hemma. En favorit hos sonen. 
Det ser extra fint och smakfullt ut med den hela kvisten tomater som man lägger ovanpå innan den ska in i ugnen. När de bakas i ugnen blir de så otroligt goda, man kan med fördel sticka hål på dem så tomatköttet rinner ut över den färdiga lasagnen, det blir supergott:). 
Jag köper tunnskivad färsk kycklingfilé och färska lasagneplattor, men det går ju lika bra med fryst kyckling och vanliga lasagneplattor. 



Kycklinglasagne
800 g tunnskivad kycklingfilé 
250 g lasagneplattor
5 dl mellangrädde
2 dl creme fraiche
1 vitlök solo
1/2 dl kinesisk soja
salt & peppar
250 g riven smakrik ost
romantica kvisttomater
Koka upp grädde, créme fraiche, soja och vitlök i en kastrull. Smaka av med salt & peppar. Varva den råa kycklingen med sås och lasagneplattor, avsluta med ett lager plattor och täck med det sista av såsen. Strö över osten och lägg på tomaterna, gärna med kvisten kvar. Ställ in formen i ugnen, 200 C, ca 35-40 min tills plattorna mjuknat och kycklingen är genomstekt. Servera med en god sallad till. 
Jag hittade receptet här 

  

I dag är det ett år sedan jag opererade bort gallblåsan (pga inflammerad bukspottkörtel) med allt vad det innebar. Jag hade väl aldrig kunnat föreställa mig hur lång tid det skulle ta att bli "normal" igen, att känna sig "som vanligt". Tänker ofta på hur jag skulle gjort annorlunda för att inte konsekvenserna skulle blivit så stora. Så mycket oro och rädsla. Men jag tror att jag är där snart, jag svarar att det är bra, när någon frågar hur det är, och inte bara okej som jag sagt innan. Jag vill gå vidare nu, släppa taget om det som varit. 
Något gott som det förde med sig var ju att jag gick ner 15 kg:) 


Så äntligen har vi fått lite värme, love it:). 
I dag hade vi rekord med 19,2 grader. 


Ha det gott 


Kram Maria 









5 kommentarer:

  1. Hei!
    Det ser himla godt ut. Varm tomatsaft som blander seg sammen med det andre, er godt.
    Hvordan man takler inngrep, er ikke lett å forutse. Håper det er overstått og at kroppen glemmer.

    Klem Anne

    SvaraRadera
  2. Takk for flott oppskrift, og det ser jo veldig godt ut! Den må prøves :)

    Ja, en vet vel aldri hvordan en reagerer på en sånn ting, så du kunne ikke forutse det.
    Jeg har vært gjennom noe lignende med en stor operasjon, for det var et forstadie til kreft/cancer. Det gjør noe med en ja. Mye angst og redsel følger naturligvis med, men en må bare prøve så godt en kan og gå videre.

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  3. Alltså det där verkar ju vara supergott, måste prova någon gång!

    Vad skönt att du mår bra igen, och inte bara okej!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  4. Mums! Låter verkligen GOTT, tackar för receptet :)
    Önskar dig en skön fredag och helg...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  5. Låter smarrigt! Tack för recept 😃

    Tjingeling,
    Monica

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.