Sabelhagens olivlund

torsdag 13 juli 2017

En härlig dag i Marina


Vi har underbara dagar här nere, de startar med Lykkepromenad, precis som hemma:). Sedan går vi hem och lämnar henne och går till affären och köper färskt bröd och annat som kan behövas till en god frukost. Vi kan inte vara utan goda ostar och skinka, prsut. 
Frukostarna har en tendens att bli låånga, precis som det ska vara på semestern. 

Temperaturen visade 34,5° grader så vi valde faktiskt att ta bilen till stranden. Det blir varmt för Lykke (och även för oss) att gå den biten, innan hon kan svalka sig i vattnet. Vi är inga som hänger på stranden i flera timmar, utan vi är där en stund och sedan räcker det tycker vi:). Och mestadels håller vi oss i skuggan. 







Man blir så sömnig av att bada.
Lilla prinsessan som njuter så mycket av att vara här:).   





 Åt en god middag på Konoba Kod Duje. Jag tog grillad fisk med potatis och spenat. Orada är min favorit, ett tips från mig om ni är i Kroatien och vill äta fisk. Daniel tog grillad bläckfisk med grillade grönsaker och William körde på friterad bläckfisk med pommes. 



På kvällen blev det skönt balkonghäng som vi gillar jättemycket. Vi sitter med var sitt glas vin och småpratar med datorerna i knät. Daniel går igenom arkitektens ritningar på huset, funderar och planerar och det kommer bli så himla bra. Och jag har redan börjat kika lite smått på höstnytt på nätet:). Visar en annan dag vad jag hittat och något får säkert flytta in i garderoben när vi kommer hem:). Inte för att jag vill att det ska bli höst, men titta kan man ju alltid:).  


I dag får vi se vad vi hittar på. Kanske blir det en tur med bilen till de fina kustbyarna Primosten och Rogoznica. 


Kram Maria 










7 kommentarer:

  1. Det ser jo så herlig ut der! Det blå havet ser veldig fristende ut, og jeg forstår at Lykke stortrives der.
    Ha det godt.
    Klem, Marit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är fantastiskt:) Havet är mjukt som sammet och Lykke älskar det .
      Kram

      Radera
  2. Dere har virkelig funnet et paradis der. Krystallklart vann. Får bare lyst å kaste meg uti.
    Nyt dagene.
    Jannicke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi har verkligen hittat vår paradis:). Vattnet är helt ljuvligt.
      Kram

      Radera
  3. Spännande att få följa er resa till att bygga i Kroatien . Vi har börjat fundera på detta med men är lite oroliga över hur temperaturen blir på vintern där nere. Vill ju kunna åka dit på alla årets månader. Så i nästa vecka åker vi för första gången till Makarska. Varit på många ställen i Kroatien tidigare. Ha en fortsatt trevlig semester Med vänliga hälsningar Petra Stålsköld

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Petra. Kroatien är fantastiskt alla årstider tycker vi:). Vi har varit här i Marina både sent i oktober och i januari och vi har haft "bra väder" men jag vet också att det kan bli minusgrader, i vintras hade de -8° i en till två veckor vilket är ovanligt. Lycka till med era planer.
      Kram Maria

      Radera
  4. Så ljuvligt ... ❤️
    /Nospuss till sötisen!

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.