Sabelhagens olivlund

tisdag 22 maj 2012

Sötaste aklejan blommar
Nu är de på gång alla söta aklejor! Denna blå/lila med vit mitt är först ut, jag känner inte igen den sedan förra året så det kanske är frön jag slängt ut i höstas. Det är så underbart ljuvligt i trädgården nu så man vill bara stoppa tiden eller ha två månader av maj. Var ute och vattnade nyplanterat förut och sedan vill man inte gå in. 
Lite fler knoppar på de tidiga rosorna hittade jag också. 

När jag kom hem från jobbet förut slokade blommorna i krukorna på trappan. Jag  hänger inte riktigt med på att det är så varmt. I torsdags var det 8°, spöregn och isvind, och nu 28°! Jag klagar absolut inte på värmen, men det behöver inte gå över 25°. Vi har varmare än Kroatien nu:)). 

Allium har slagit ut lite mer. Det är mina första Allium, och jag är kär:). Först ut av aklejorna 
Rosa Cantabrigiensis i knopp. Nyplanterad i höstas. Väntar otåligt på de ljusgula enkla blommorna Single Cherry, en annan tidigblommande enkel röd ros. 
Planterad vår -11. Det finns inga ovanligheter eller rariteter i min trädgård, mest vanliga växter och mycket rosor. Det jag ska jobba mer med framöver är att få det tätare mellan perennerna så ogräset stoppas bättre. Det är det svåra tycker jag, speciellt när man har mycket rosor, att få bort den bara jorden innan rosen vuxit till sig. Man vill ju inte att de ska få för mycket konkurrens heller. Tack alla ni som kikar in till mig, jag blir så glad. 
Jag hade turen att vinna en jättefin tavla hos Pernilla med fina bloggen 
Piazzan

Tack snälla du. Ha en fin kväll!!

Kram Maria 


19 kommentarer:

 1. Härligt nu ...men man hinner inte riktigt med. Vilken söt akleja:-))

  Kram

  SvaraRadera
 2. Som hos mig, mest vanliga växter som jag tycker så mycket om, en härlig tid nu... snart kommer värmen till oss:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har blå Aklejor men de tålde inte värmen i Shedet, tyvärr. Ska plantera ut dem imorgon så de kan fröa av sig lite..

  Kramelikram o grattis!

  SvaraRadera
 4. Väntar också på mina första alumlökar som ska slå ut!
  Här slokades det idag också och det räckte inte med vattenkannan utan fick ta till slangen!
  Har du sett att du har frågor hos mig om du vill?

  SvaraRadera
 5. Ja, jösses så varmt det är!!! Hänger inte med, och har ont i huvudet ikväll. Men man ska inte klaga efter den kalla vår vi haft. Allium är en av mina stora trädgårdskärlekar, har precis skrivit ett inlägg om mina! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 6. Här är en till som kommit in från en runda med vattenslangen. Tacka vet jag 'vanlga' växter som snällt kommer igen. Jag orkar inte pyssla om de udda växterna jag köper utan de får välja själva om de vill växa här eller inte. Lite vatten får de dock sådana här dagar.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Grattis till vinsten! Visst är det underbart just nu. Jag ville inte gå in ikväll så skönt. Allium är på gång här hos oss också, mina första. Satte dom i höstas. Ska bli så spännande att se dom blomma. Jag har inte heller några exotiska ovanliga växter utan vanliga hederliga trädgårdsplantor och en massa rosor. Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Allium är en väldigt vacker blomma. Den är pampig och stilren. Tyvärr har jag ingen sjölv men jag får nog inhandla några nu när jag ser alla vackra här. Kram Therese

  SvaraRadera
 9. Älskar aklejor
  Fina bilder du visar
  ha en bra dag

  SvaraRadera
 10. Redan ackleja i blom! Mina dröjer nog en månad ännu...
  Har också haft problem med kala partier mellan nysatta rosor men nu använder jag Jakobs stege som utfyllnad. blommar snällt från mitten av maj till långt in på hösten och är mycket lätta att flytta när rosen behöver mera plats. Mina är ljusblå men det finns vita också.
  Ha det gott! Laila

  SvaraRadera
 11. Det är inte lätt att hänga med i svängarna nu, ena dagen bara några grader och nästa 20 till och strålande solsken och man nästan hör hur det "brötar" när alla blommor och blad slår ut. Sanslöst och vackert!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Så mycket fint i er trädgård. Jag tänkte vi åtminstone skulle plantera lite nytt i krukorna till helgen...
  Grattis till vinsten, så kul att du fick den fina tavlan!
  Kram Suss

  SvaraRadera
 13. Smukt.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvaraRadera
 14. Härligt att läsa om allas lycka över att isvinden förbytts till sommarvärme! Njut!
  Aklejan var söt!
  Även här har alliumen slagit ut sina fina bollar, men jag såg just att samtidigt börjar bladen vissna och se tråkiga ut. Har ändå försökt plantera lurviga växter omkring, som skulle dölja vissnande blad, men det har inte lyckat fullt ut.

  Kram/Märit

  SvaraRadera
 15. Aklejor är både fina och bra utfyllnad!
  Ha en bra vecka
  Mariana

  SvaraRadera
 16. Man ska ha de växter som man gillar. Sen må de vara vanliga eller rara. Strunt samma, njutning ger de alla till oss trädgårdsmänniskor. Och så har vi alla vackra bilder på sötnosar, som dina du visar idag. Tack för dem.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 17. Allium och aklejor sprider sig i massor...men det kan dom väl få göra när dom är så söta!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 18. Otroligt vacker blomma!
  Ha en bra dag!
  Anneli

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.