Sabelhagens olivlund

söndag 20 juli 2014

Vad är det för dag?

Vädret är minst sagt skumt här i Marina i år. Första veckan hade vi 24° och molnigt, helt okej för mig men det är inte vad vi är vana vid här nere. Denna veckan skiftar temperaturen mellan 30° på förmiddagen, sedan åska, blixt och dunder så sjunker den till 19°. Sedan en timma senare är det sol och 30° igen. 
Här om dagen var det världens oväder, det var som en tropisk storm som drog in över Marina, det hade regnat, haglat och blåst. William sa att man inte ens kunde se ut till balkongen. Och blixten hade slagit ner nära och strömmen gick. 
Daniels pappa sa att han aldrig sett något liknande. Och vi hade lämnat lilla badrumsfönstret öppet när vi åkte iväg, och det var en mindre översvämning där inne när vi kom hem igen. 

Allt detta missade jag och D som var i Split och pratade allvar med berörda parter om vår tomt. Just nu har vi en del att fundera över, vi behöver några dagar att ta in allt och hoppas kunna göra något bra av det. 

Det är också något som gör att det inte är som det brukar, en del tid går åt att ha möten och mailkontakter med instanser om vår tomt. Men det känns så bra att vara på plats och kunna prata med de berörda direkt och inte genom vår advokat eller arkitekt. 

Men där emellan njuter vi av "vanlig solsemester":) 

Jag vet inte om det är detta eller bara att vi har det hur gott som helst som gör att jag inte vet vilken dag det är är, eller vad klockan är. Luka & Lora är det bästa snabbmatstället. En supergod stor hamburgare i pitabröd för 20 kr. 
Det är en god lunch det:)  
Morgondopp är bland det bästa:) 
Sedan gå och köpa färskt bröd, ost som man skär med kniv och prsut, och äta på terassen. 
Kan vänja mig vid det:) 

Klart vi haft dagar med strålande sol också:) 

Vi bor ju precis vi hamnen, och i går var det "byte" av segelbåtar. 
In med alla som seglat i en vecka och i morgon kommer det nya som ska ut och upptäcka kusten här. 

Så sömnig:) Lykke trivs så bra och hänger med på det vi gör, men vi lämnar henne hemma också annars blir det tufft för henne med den nya miljön och värmen. Då är det skönare att ligga inne i sängen och ta en siesta:) 

I dag vet jag i alla fall att det är söndag, och vi har inget alls planerat:) 
Terassen vi har här på nya stället vi hyr är underbar, det är svårt att gå här ifrån, frukostarna blir låååånga:) Ha det gott 
Kram Maria 10 kommentarer:

 1. Tack för att du tar med dej bloggen på semestern så vi läsare också får njuta! Underbara bilder!

  SvaraRadera
 2. "UNICEF har bekräftat att minst 35 barn i Gaza har dödats i luftanfall, och minst 269 har skadats. Det har också rapporterats att flera israeliska barn skadats på grund av raketattacker. 25 000 barn är i akut behov av psykosocialt stöd i Gaza." Unicef, Sverige.
  Det här var några dagar sen, situationen är ännu värre nu då man säger att det är runt 200 döda. Det här är inte ett krig. Hade det varit ett krig hade det varit två arméer mot varandra. Det här är en militärmakt (Israel) mot ett folk som inte har en chans att försvara sig - palestinierna.
  Det kanske kan kännas som att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
  Min vän har formulerat ett mail som hon har skickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
  Tack!
  http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

  SvaraRadera
 3. Det kan man kalla varierande väder, här är det
  just nu sol och sol. Kunde gärna regna lite någon
  dag, börjar bli gula löv som ramlar av träden.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 4. Här har vi bara sol, sol, sol...björkarna är alldeles gula och det är verkligen varmt. Det är nästan så att jag längtar efter en liten åskskur så att det får rensa ut lite i den kvalmiga luften.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 5. verkligen så underbara bilder Maria!
  Men det verkar verkligen gå troll i er tomt...:( Hoppas de snart löser sig!
  Å lilla Lykke hon är ju så go..man vill ju bara krama den där lilla nallebjörnen. ♥
  Ha en ny härlig vecka nu!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 6. Här har vi riktig värmebölja. Blir nog stranden imorgon.
  Hoppas allt löser sig med tomten. Ni har väl väntat länge på byggnationen nu?

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Det ser så fint ut der dere er. Det tordenværet hørtes nesten skummelt ut, for det må ha vært et kraftig uvær. Lykke ser ut til å kose seg :-)

  Ha det godt!

  Klem; Marit

  SvaraRadera
 8. Att tveka inför vilken dag det är tycker jag är ett utmärkt semestertecken, då har man kommit ner i varv och har det gott. Antar att det underlättar att vara på plats när man ska diskutera angående tomten, men har inte "berörda parter" också semester....
  Ha det fortsatt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Åh så underbart ni har det! Och Lykke, tänk att få följa med familjen på äventyr, toppen! Klart det är skönt för henne att slappa i sängen ibland i hettan! När tiden flyter ihop och man inte vet vilken dag det är - då är det semester!
  Kram Annika

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.