Sabelhagens olivlund

tisdag 2 december 2014

Decemberrosor och lite om provrosorna - hur har det gått


Vet ni att jag såg en ros i knopp som inte blommat sedan i september, vilken grej:) 
Helt otroligt att de kan slå ut nu, det har varit lite kyligare de senaste dagarna. Tappra de är. Sedan kan man ju undra hur det kommer gå med avmognaden nu när det varit så milt, kanske blir det pang bom med massor av minusgrader och då kommer rosorna bli bruna och fula i topparna. Men då får det vara så, för jag har toknjutit av mina rosor i höst. 

Här är "nykomlingen:) 

Blandat med provrosor och Austinrosor 
Helprofil på två av rosbuskarna som blommat allra längst. Det är två provrosor som har varit riktigt bra. Provodlingsprojektet som jag varit med i är nu slut, jag har utvärderat ett antal rosor över tre år och nu är det klart och de rosor jag fått tilldelat mig är nu i min ägo. Tyvärr har ju inte alla överlevt, men det var ju själva projektet att se hur olika rosor klarar sig i vårt klimat. 

BARONESSE - PROVROS 1 dec 

PASTELLA - PROVROS 1 dec

2012 
PROVROSORNA PLANTERAS 


2014 - augusti
Här och här finns lite mer om provrosorna 


Nu ska jag dra filten om mig, sticka och dricka thé:) Kram Maria 
12 kommentarer:

 1. Vad roligt att få vara med prova ut rosor. så bra att det finns alla klarar ju inte samma förutsättningar, så att vi ska kunna köpa rätt sort.
  Önskar dig en bra mitt i veckan dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Ja det är helt otroligt vilken "konstigt höst, och nya rosor i december känns väldigt "skumt" :) men det är ju bara att tacka och ta emot för de måste skänka dig mycket glädje!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. De trivs verkligen hos dig, rosorna. Vädret har absolut varit konstigt. Nu ikväll flyttade jag blommorna från Lugnet in till verandan . Där håller vi frostfritt. Har nog aldrig flyttat in blommorna så sent.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så vackert med alla rosor! Jag har en stackars Austinros som jag hoppas ska hämta sig. Planterade om den förra hösten och den har växt till sig under vår och sommar. Har fått ett fåtal blommor på rosen och de doftar underbart. Du verkar ha god hand med rosor och kul att de vill sätta knopp så här sent.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 5. Hei! Det må ha vært morsomt å være med på dette prosjektet. Roser er i hvert fall noe du virkelig får til å trives. Det har jeg problemer med. Klem Anne

  SvaraRadera
 6. Vilket roligt projekt! Här gjorde vi grunden till ett Törnrosa-snår i somras. Tanken är att det ska blomma riktigt länge i olika färger och dofta gott. Det ska bli så roligt att se hur det utvecklas :)

  Ha en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
 7. Ååå, så flotte roser og tenk så morsomt å få være med på sånt ett prosjekt! Helt utrolig at de fortsatt blomstrer (og så mye!) selv når vi har passert 1. desember. Nyt rosene og ha en fin uke :-)

  SvaraRadera
 8. Fint så man dör en smula...du måste ha SÅ gröna fingrar min vän;)

  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 9. Åh provrosor, så smart! Det skulle jag behöva...fattar inte varför dom inte vill trivas hos mig! Tack söta du för din gulliga kommentar om soppeländet också, den värmde! Nästa gång köper jag burksoppa!
  Varm kram till dig från Titti

  SvaraRadera
 10. Ett stort jobb att utvärdera provodlingsrosorna, hoppas det var mödan värt.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Spennende prosjekt du har vært med om! Men noen roser dør nok ut i en slikt forsøk. Fine er de...alle sammen:)
  Kos deg under pleddet med te og strikk:))

  SvaraRadera
 12. Oj så morsomt prosjekt :) Du har virkelig en rose garden- og veldig grønne fingre :)

  Ønsker deg glade og fine dager Maria

  Klemmer Monica

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.