Sabelhagens olivlund

måndag 13 april 2015

Längtar och drömmer


Längtan kryper på, vill gärna sätta mig i bilden och åka ner bums. Men samtidigt är det saker vi vill göra här hemma, och jag vill inte missa vår och försommar i trädgården. Så det är nog bra att det är några månader kvar tills vi åker. Till vårt paradis. I år är vi ”själva” i Marina, ingen släkt eller vänner på besök samtidigt som oss. Det brukar ju alltid vara rätt många som semestrar samtidigt, men inte i år. Helt okej för oss:) Visst är det mysigt att umgås men vi har lika mysigt själva:) 

Jag har fyllt i med rött där vår tomt är, och förra året hyrde vi en lägenhet precis bredvid. För att känna in atmosfären att bo på den sidan viken. Och vi blev inte besvikna, vilken känsla att gå ut på balkongen och ha hela havet framför sig. 
Vi har ju alltid bott i lägenheten som D's mamma hyr årsvis och den ligger på samma sida som tornet. 
Just de här bilderna har några år på nacken och skogen ovanför grävskopan är ett minne blott. Där slingrar sig nu vägar och hus ska byggas. Tror det kommer bli toppen. Vi har ju första parkett och inget som skymmer:) 

Tänk om x antal år när vi kan vakna upp i vårt eget hus och mötas av det här:) 
Men det går trögt, Marina kommun är seeeg. Just nu väntar vi på uppdelning av tomtgränser i området ska bli klara, så vägen fram till vår tomt kan bli färdig. 


 Tack för alla grattishälsningar till Lykke. 
Vi tycker det är superrroligt att det gick så bra. Men detta är inget som vi prioriterar egentligen, men det är roligt att hon får bra omdömen. Och kanske kommer vi gå på en utställning till i försommar vi får se:)  Önskar er alla en fin start på veckan Kram Maria 12 kommentarer:

 1. Förstår att ni längtar dit! Ser helt underbart ut! Måste bara fråga... Hur har det kommit sig att ni hittat paradiset där? Har ni kopplingar till det landet? Är D därifrån? Tänkte att du skrev en gång att D´s mamma skulle hjälpa er med tolkning har jag för mig? Fast jag kanske är fel ute ;) Och lite nyfiken bara :)
  Att det ska ta sådan tid att få alla formaliteter klara, vad jobbgt med den där väntan... Men tänk när ert hus står där! Kommer bli underbart!
  Kram på dig vännen och ha en ny fin vecka!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Ja, det er enkelt å forstå at du lengter dit igjen! Men den må også være litt vanskelig å reise i fra hagen når den er på det fineste med alle rosene dine...

  Ha en fin start på uken!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Innebär huset i Marina att ni kommer att lämna hus och sommarträdgården här i Sverige? I så fall förstår jag er inte! Men om det är för att få lite trevliga vintersemestrar förstår jag er!
  Grattis i efterskott till Lykkes framgångar!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att du längtar. När mor och far levde åkte jag alltid till dom i Coin i spanien på våren eller hösten Och jag vet hur jag längtade dit då. Nu är de borta sen några år. Jag har inte samma längtan nu längre.Har ju min koloni nu.
  Ha en fin och skön vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Det är så kul att se bilder från Marina nu när vi faktiskt åkt förbi där i somras! Tornet och den där viken - jag känner ju igen mig! Förstår att det är ett paradis för er. Vi kan absolut tänka oss att åka till Kroatien igen. Våra femtonåringar tyckte dock att bilresan var liiiite för lång, så det blir inte i år i alla fall...

  Kram // AH

  SvaraRadera
 6. Så vackra bilder. Förstår att du längtar. Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Å jag kan tro att du vill dit nuuu!!! Men det är ju härligt att ha något att längta till också och planera för men jag förstår att det är trist att vissa saker tar sån tid ...tur ni har annat boende så länge då ! Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Hei! Det må være deilig å tenke på alt som ligger foran dere. Salt sjø. god mat og varme kvelder, men først våren her. Klem Anne

  SvaraRadera
 9. Skjønner godt at du kan lengte dit, og at du vil nyte våren hjemme. Men jeg hadde nok ikke greid å være bort lenger enn en uke i sommersesongen. Elsker sommeren i Norge :-))
  Nyt våren !

  SvaraRadera
 10. Tänk vad skönt att ha något att längta efter och se fram emot. Njuta av vår och försommar här och sedan iväg till sol och värme. Hoppas 2015 blir året när husprojektet tar ett stort kliv framåt.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 11. Att längta är nästan det bästa!
  Och nu hoppas vi att kommunen därnere sätter lite fart. Vi har nästan varit med om samma i Grekland, men vi gav upp på ett tidigt stadium, det var hopplöst och vi insåg att vi inte skulle orka med det, men det tror jag att ni gör, för ni har ju förankringar på ett bra sätt.
  Och dagen du står på din egen balkong och blickar ut däröver, jaaa, jag hoppas den kommer snart för jag längtar också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Forstår du lengter til Marina igjen :) Slike sommerparadis er gull verdt. Men nå skal vi først nyte våren :)
  Ha det bra.
  Klem.

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.