Sabelhagens olivlund

onsdag 25 november 2015

Snyggaste amaryllisen

Två snittamaryllis i ljuvligaste aprikos har flyttat in, jag tokgillar amaryllisar och brukar driva upp egna från lök. Men inte i år, i år får det bli snitt. Och det går precis lika bra, de håller länge i vas. 
Men visst missar man ju själva processen av att den växer och knoppen utvecklas mer och mer. Det blir liksom en ersättare för odlandet ute:) Men i år går det så bra med snittamaryllisar:) 


Färgen är inte riktigt rättvis på bilderna. Den är lite mjukare i verkligheten. Gillar de jättemycket. Vita julstjärnor, riktigt snygga tycker jag. 
Så här långt har jag kommit med julblommorna hittills. Hyacinterna och mossa står fortfarande i en papperspåse, de ska jag ta tag i i morgon. Det är helt klart en favoritsyssla här hemma att gå omkring och pyssla med blommor och krukor. 


Ha en fin kväll Kram Maria 

10 kommentarer:

 1. Ja men du vd du pysslar fint med dina blommor. Amaryllis är en otroligt vacker och pampig blomma. Har en limegrön på gång i år. Det kommer inte att bli fler här i år. Får nog ta mig i kragen och fixa lite Advent jo men jag hinner nog
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Amaryllis är ändå julblomman nummer ett. Åtminstone för mig.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Julens blommor är ljuvliga, utan dem ingen jul. Själv är jag snart på andra omgången av hyacinter. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. Ja vad vore julen utan dess blommor. Tänkte åka och köpa ett fång av blommor till helgen. Kram Camilla

  SvaraRadera
 5. Så fint med aprikos, det har jag aldrig sett... själv köpte jag en röd i år! Liten färgklick i allt det vita...
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Vacker amaryllisfärg, den skulle jag också kunna tänka mig! Men vi får se vad jag hittar, ibland är det ju omöjligt att hitta det som man har blivit förtjust i.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Vill ha! Så snygga amaryllisar!! :) Kul att kunna köpa så fina snitt, även om jag förstår vad du menar med att det är kul att följa lökens tillväxt.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 8. Vilken läcker färg du, allt behöver inte vara rött till jul! Den amaryllisen ska jag kika efter...ja nu FÅR man frossa i blommor, jag lär inte ha en krona kvar till julklappar ha ha!
  Kramis till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 9. Så fint!
  Här har några av våra krukamaryllisar som vinterförvaras under laven i bastun börjat titta upp, kanske hinner de slå ut till jul! Normalt brukar de vänta tills våren med att börja växa men det är nog lite varmare än vanligt i huset eftersom vi bor här hela tiden.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 10. Lekkert med hvite julestjerner og amaryllis! Hvite julestjerner er min favoritt av juleblomster ☺

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.