Sabelhagens olivlund

torsdag 2 juni 2016

Rosorna tokblommar


Rosorna, i alla fall de tidiga, slår ut i rask takt. Tror det är rekord med 10 st i blom 1 juni. Och de överraskar mig med att blomma rikligt, de kanske känner på sig att jag behöver det. Jag sticker näsan i dem och det är fantastiskt hur olika de doftar. Men de riktiga doftbomberna, Austinrosorna, är bara i knopp ännu, det kommer ta ett tag till. Och tur är väl det, för inte vill man ha all blomning samtidigt. De enkla som var först ut, Single Cherry och Cantabrigiensis börjar redan släppa sina kronblad till marken. Och det har ju blåst som sjutton det senaste, vilket inte gör saken bättre. Och de 29° vi har nu hjälper också till att snabba på så de blommar över i ett nafs. 
Jag klagar väl inte på värmen, men vad är det för fel på 23°?;) 

Belle Poitevine, Louise Bugnet, Therese Bugnet
Single Cherry, Cantabrigiensis, Wasagaming 
Nevada, Ritausma, Henry Hudson 

Ha det gott och ta hand om er. 
Och drick mycket vatten i värmen. 
Jag håller mig mest i skuggan, helt okej. 


Kram Maria 
13 kommentarer:

 1. Det er 26 grader her nå, og 23 grader er mye bedre, ja ;) Litt uvant at det blir plutselig så varmt. Flotte roser du har!

  Kos deg i skyggen!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Wow, så mycket fin blomning. Varmt här också men bara kring 25 grader.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Här på kolonin är det inte många rosor som blommar.Finska rosen och en kanelros har börjat slå ut här i värmen. Samma värme som hos dig.
  Det är sååå fina dina rosor du har och bra att du har de som blommar tidigt och de som kommer sen rosor vill man ha hela sommaren
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Flotte roser. Her på den norske vestkysten har rosene ikke begynt å blomstre ennå, i hvert fall ikke i min hage, men de kommer nok snart. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
 5. Ja, du ligger litt foran med blomstring. Vakkert i varmen!

  SvaraRadera
 6. Ååå...så nydelig Maria!
  Mine roser er der også snart nå...veldig tidlig hos deg iår:)
  Jeg har litt ekstra fri denne uke og bare nyter sommeren! Det er helt fantastisk...vi har grillet og spist på terassen, deilig gresk salat og føler at vi er i Hellas...vårt favorittsted:)
  Nyt dagene:)

  SvaraRadera
 7. Oj, så mycket rosor redan. Mina stackare har bara precis tittat upp... Jag har kanske glömt att både göda och vattna...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Nämen oj! Ja det har ju varit en mild vinter och varm vår, det måste bero på det men tidigt är det...det blir inte mycket kvar som ska blomma i juli om man säger så...
  Ja vackra bilder på rosor bjuder du på i alla fall!
  Ha en skön & solig fredag.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 9. hej min vän! Känns som evig´heter sedan jag tittade in hos dig...
  Håller med dig, vad är det för fel på 23 grader? ;) Vi har också fortfarande jättevarmt! 28-29 grader. Men i NYC var det 35, så detta är ändå bättre! ;)
  Så fint det kommer bli med nya rabatten! Så fiffigt att använda växthusgrunden!!! Vilken bra planering du har för vilka växter som ska dit! Imponerad!
  Er trädgård är verkligen fantastisk! Hopps jag får möjlighet att se de den någon gång!
  Kram på dig och ha en fin helg!
  /Maria

  SvaraRadera
 10. Hei!
  Det må være fantastisk å stikke nesa ned i disse rosene. Nydelig. Her tar det nok en stund før de blomstrer. Tror kanskje det kan bli tropenatt i natt. God natt! Anne

  SvaraRadera
 11. Jag tror du har världens bästa mikroklimat i din trädgård, det blommar så fantastiskt fint och mycket och alla är så vackra, det är njutningens tid nu, verkligen!
  Kramar
  p.s. hoppas du har hämtat dig ordentligt nu....kramar

  SvaraRadera
 12. Så kul att de rekordblommar, det behöver man efter en vinter när somliga valt att lämna trädgården. Ljuvliga försommarkvällar med rosendoft låter underbart. Hoppas att sol och värme håller i sig men att vi får lite lagom regn också :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 13. Oj vad det blommar!! Roligt att se alla dina vackra rosor!!Allt gott Mari

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.