Sabelhagens olivlund

tisdag 7 juni 2016

Pionblomning

Nu är det snart piontider i trädgården. Coral charm hade bråttom och har redan slagit ut, och förgyller rabatten med sin vackra färg. 
Så kul att den växt och kommer med fler knoppar i år, det är ju inte alls fel. 
Pioner är tacksamma växter, de klarar sig duktigt helt själva. Eller...ja de kan behöva stöd annars lägger de sig lätt mot marken, och så blir de glada av lite omsorg med gödsel och så. Men tänk på att inte lägga gödsel direkt vid rötterna, det kan bli för starkt för den och den kan även hamna för djupt i jorden och därmed blomma sämre. Gödsla med flytande gödsel eller lägg annat gödsel i en ring runt om pionen. Bara ett litet tips:) 

Sötaste knoppen:) 


Ha det gott 


Kram Maria 15 kommentarer:

 1. peoner er nydelige, gleder meg til blomstringen starter om litt. Ha en fin dag,
  hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
 2. Så mange fine peoner du har! Min Coral Charm ville ikke blomstre i år, men jeg kjøpte den i fjor så det er kanskje derfor. Nydelige farger på de du viser.

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Hej Maria.Pæoner er bare så smukke og har dem selv i mange smukke farver.Men lige nu viser jeg nogle af de skønne roser der er sprunget ud.
  Og nyder bare det dejlige vejr vi har lige nu.
  God aften knus Jette

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med om pionerna, så tacksamma. Och så doftar de ju så gott! Att ta in en blomma eller två och sätta i vas, mmm, det är sommarnjutning för min del.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Tack för gödseltips! Så fina dina pioner är! Mina är vita, och jag vet inte alls vad de heter, förutom doftpion.... ;) De har jättemånga knoppar och jag väntar SÅ på att de ska slå ut! Har köpt två rosa i år, så de hoppas jag på till nästa år att de blommar.
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Gillar den verkligen min granne har en så fin men har ännu inte slagit ut. Du är som vanligt lite före oss. Jag har en står i kruka som ska få sin plats i nya rabatten framför nya huset i höst.
  Ha det gott och njut var dag.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Peoner er jo en av de store favorittene...dine er så maffige og flotte!
  Vi ligger litt etter deg i blomstring, men snart snart kommer mine også:)

  SvaraRadera
 8. Väntar otåligt på pionerna! Här har bara rockii slagit ut än så länge, andra brukar vara tidigare, allt är upp och ner!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Pionerna är ju så läckra från de hårda knopparna till utslagna i all sin storslagenhet. Härlig knoppbild. Tar nästan andan ur mig.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Hei!
  Den er utrolig vakker.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 11. Helt nydelige peonbilder, Maria :) Peonblomstringen er sommerens høydepunkt her i hagen, jeg samler stadig flere av dem, det ar alltid plass til en peon til.
  Ha fine hagedager.
  Klem fra Turid

  SvaraRadera
 12. Mmmm, en favorit! Men jag får nog plantera om mina för dom hamnade lite för skuggigt...bra tips du delar med dig av, tack! Ja så var det torsdag igen, snart helg igen!
  Kram till dig från Titti

  SvaraRadera
 13. Jeg elsker Pioner :) Går jo ikke ann å bli vakrere enn de, Kjøpte et par dusin før helgen og pyntet bordet med. de står enda, heldigvis. De som er i beddet er det knopper på.

  Ønsker deg en fin sommerdag

  Klemmer fra Monica

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.