Sabelhagens olivlund

måndag 6 april 2020

Krusiga penséer, tulpaner och helgen som gick
En solig helg har vi haft, där temperaturen letat sig över tio grader, äntligen. 
Lykke har legat ute och njutit i solen så mycket hon kunnat, hon har inte ens varit så noga med promenader, ligga och "sola" är mer hennes grej dessa dagar:). 
Vi bar ner alla dynor och kuddar från vinterförvaringen i en 'kattvind' på övervåningen. Dom hade klarat sig fint där, jag var lite orolig för att mössen skulle ha ätit hål i någon dyna. Vi hör dom små marodörerna springa kvickt fram och tillbaka i väggen. 
Vi har suttit ute med näsan mot solen, uppe på terassen på förmiddagen och när solen försvann därifrån, så intog vi uteplatsen på baksidan. Vi grillar ju året om, men det är extra skönt när vädret är fint och man kan mumsa på lite snacks ute först. 


Köpte sötaste tulpanerna på Magasin 7. 
Så fin kvalitet, kraftiga och fina. Krusiga penséer i krukan utanför dörren.  
Grillmiddag på uteplatsen. 
Startade med bröd att doppa i olivolja (godaste oljan från våra grannar köpt i Spanien) och salt. Så enkelt och supergott. 
Och sedan grillade Daniel hel laxsida, broccoli, stekt potatis och  tomater. 
En så mysig helg som gick för fort, och nu har vi gått in i påskveckan. Och en påskhelg som kommer bli annorlunda i år, första gången på typ 'hundra år' som vi kommer vara här hemma på påsk. Antingen har vi varit på landet, eller i Marina. Men det kommer bli bra detta med. 

Undra om jag har något påskpynt att plocka fram;). 
Jag fick så söta påskharar av vänner som var här på middag för några helger sedan, så dom står framme redan. Och det räcker fint. 


Nu ska jag kratta eklöv och plantera en utekruka. 
Sol, tretton grader och lite blåsigt. Helt okej:) Ha det gott Kram M 6 kommentarer:

 1. Underbart att det kommit värme och att det fina vädret har hållit i sig ett tag, är inte direkt bortskämda med det! :)
  Påsken kommer bli något annorlunda minst sagt, kan bara hoppas att vädret håller i sig och att man kan få njuta av några fina lediga dagar.
  Ha en fin dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Så vakre tulipaner du viser. Herlige stemorsblomster også. Den sorten er så fin med krusede blomster.
  Ha en fin påskeuke!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Åh så finan blommor! Måste nog köpa mig lite lyxiga tulpaner någon gång... köper bara de vanliga, men tycker de blommar ut för fort och gillar dem mest när de är knarriga knoppar. Kanske tycker jag annat med de finare sorterna...? Får testa.
  Så härlig helg ni haft!
  Ja, det är märkligt nu... vi har inte helelr varit hemma på påsken sedan vi köpte huset på Smögen. I år skulle vi har firat påsken i fjällhuset för första gånge... men nu blir vi hemma. Har inte planerat något just, eftersom man inte vet något om någonting just nu känns det som...
  Förstår att W funderar över sin student... :( Så tråkigt om det inte blir något. Vår W går också ut skolan (2 årig eftergymnasial yrkesutbildning inom data) nu i slutet av maj, och hon vet heller inte hur det blir med något. Nu har hon haft praktik sedan december och senaste veckorna hr det inneburit hemma-jobb... inte så lätt....
  P fyller ju 50 i juni och vi skulle haft fest nere på Smögen (på lokal ute på Hampholmarna) men det har vi också lagt ner planerna på nu. Så inget är som det brukar...
  Hoppas verkligen allt blir som vanligt igen snart!
  Kram och njut nu av lediga dagar!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Nårh, hvor er Lykke altså sød, som hun ligger der og soler sig :-) Stedmoderblomsterne er godt nok også fine. Sådan nogle flæsede nogle har jeg aldrig set før. Vi nyder også det solrige vejr - mens vi venter på, at tingene forhåbentlig normaliseres en lille smule.
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 5. Så ljuvliga bilder av de här sköna vårdagarna vi har...vi får hoppas påsken blir lika fin!
  Lykke ser ut att njuta rejält där i solen :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 6. Hur kan ni ha möss i ett så modernt och nybyggt hus?

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.