Sabelhagens olivlund

fredag 18 november 2011

Blommig fredag - På min önskelista

Denna veckas spännande tema hos Roses and stuff är; På min önskelista. 
Jag har många drömmar och önskningar, men en önskan som står högt upp på listan är att sonen en dag skulle säga; "Mamma jag behöver inte min studsmatta mer, du kan få ha rosor där nu". Åh tänk att få ytterligare 50-60m2 (eller hur stor plats den nu tar) till en rosenberså:)). Det kanske bara dröjer 3 år tills han inte tycker att studsmattan är rolig längre...han är 10 år nu. 


En romantisk rabatt, inramad med buxbom eller kanske idegran skulle jag gärna vilja ha. 


Och en vit rabatt med inslag av silver och lime. Ett projekt som också står högt upp på önskelistan är att göra klart vårt lilla växthus. Sätta in glasrutorna och måla det rött. 
En önskan till är att göra gångar i trädgården. Men den kommer lite längre ner på listan, för jag är inte riktigt enig med mig själv där ännu:)). 
En stor dröm är att förverkliga huset i Kroatien. Men mer om det en annan gång. Nu ska jag fortsätta läsa om alla härliga önskningar. Så skönt med fredag!! Maria 


22 kommentarer:

 1. Ja, den dagen när barnen säger att dom inte behöver studsmattan längre lär man ju inte säga emot dom...=) Dom är inte vackra dom där "shabraken"...Rosenberså låter ju bra mycket vackrare!

  SvaraRadera
 2. Roligt att läsa om dina önskningar. Rosenberså blir snyggt, när den nu kan bli av;) Växthuset har ni ju redan flyttat in i, ser stolar ju!!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Opps, grannens barn ville ha studsmattan kvar till dom var 20.... hoppas din son tröttnar lite tidigare, en rosenberså låter ju så läckert :)

  SvaraRadera
 4. Haha, jag skrattar gott åt din önskan över studsmattan, skulle tro vi får en sån snart också, sonen blir fyra till sommaren... Har du sett utsiktsibildena på eniro? Där ser man att varannan bakgård har en studsmatta!

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Åh.. jag håller tummarna för att sonen tröttnar fortare eller kanske rent av att studsmattan ramlar ihop.. (inte med sonen i dock).. och han tycker det är bättre o köpa en fräck cykel eller så istället för ny anskrämlig studsmatta.. *ler*
  kram o ha en fin helg..Monica

  SvaraRadera
 6. Det är väl så att var sak har sin tid...kommer ihåg våran trädgård i början när barnen var små. Leksaker överallt plus... sandlåda, lekstuga, gunor och fotbollsmål...
  Nu är ungarna 19 resp. 16år och sitter om man har tur i trädgården och tar en fika. Själv kan jag påta hur mycket som hellst.
  Rosenträdgård lät trevligt och väldoftande:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Hihi, de där studsmattorna ställer allt till det för trädgårdstokiga föräldrar. Vi har ingen än, men snart blir det nog oundvikligt. Kan man inte spraya den grön? ;) ha en fin helg! Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Vi blev av med vår studsmatta förra året, efter 5 år.....äntligen sa jag och återtog marken och använde den till rabatter :))
  Ha det bra )

  SvaraRadera
 9. Man ska ha drömmar och planer även om dom ändrar sig lite vartefter.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Många härliga drömmar! Visst är det härligt, en del blir genomförda i snar framtid andra drömmar tar lite tid (:D Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Ja vem skulle inte vilja ha det;) suck....Kram Johanna

  SvaraRadera
 12. Hei Maria:)
  Åååå så mange herlige drømmer...og de er så gode å ha,og se frem mot:)
  God hel til deg...og takk for din hyggelige hilsen:))

  SvaraRadera
 13. Studsmattan är ingen vidare prydnad för trädgården, vi har haft sådan tur att sonen har kunnat hoppa hos grannarna, vi får bara inte plats hos oss! Men nu när han är 13 har intresset börjat avta, så 3 år är nog en bra gissning. Du får planera och drömma under tiden!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 14. Studsmatta har man ju ofta en ambivalent inställning till. Vår erfarenhet är att den tar stor plats och ser anskrämlig ut, men vad många timmar barnen har/har haft glädje av den!
  Vi "löste " problemet genom att plantera bambu runt omkring och vips var den inte lika dominant. Dessutom har vi en berså den dagen studsmattan monteras ner!
  Trevlig helg//Annica Vi tre & trädgård

  SvaraRadera
 15. Så fint det skulle bli med de växterna och rabatterna! Studsmattor är ju inte såå fina, men väldigt bra att ha när barnen behöver göra av med överlopps energi : )
  /Cika

  SvaraRadera
 16. Jag älskar gångar, stigar och allt sådant i trädgården. Gärna lite mystiskt överbevuxet och sommarblommor i gräsmattan...Hemliga gångar liksom!

  kram o ha en fortsatt trevlig lördag

  SvaraRadera
 17. ja de där förbaskade studsmattorna som käkar upp halva trädgården.. men dagen kommer ju så småningom.. eller hur.
  Vi önskar en fin helg! kram emelie och elin

  SvaraRadera
 18. Skönt att jag inte behövt ha nån studsmatta...
  men sen får du mera plats, nåt att se fram emot:)
  Kram

  SvaraRadera
 19. Takk for så koselig hilsen på min blogg!
  her var det mye fint og både se og lese..nydelige bilder du tar..
  Drømmer er viktig..måtte de gå i oppfyllelse..
  Klem Anne

  SvaraRadera
 20. Din trädgård ser lockande ut, grönt och fint.

  SvaraRadera
 21. En vacker dag har alla dina önskningar blivit verkligenhet, tror jag. : )

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.