Sabelhagens olivlund

söndag 13 november 2011

Vilket kvitter utanför

För en vecka sedan började jag mata fåglarna efter sommarens uppehåll. Och det tog inte lång tid förrän de hittade till matningsställena. Riktigt glupska är de:)). 
Jag tycker det är så roligt och intressant att studera dem. Vissa är ena riktiga tuffingar och andra mer försiktiga. I år har vi två nykomlingar här; Steglits och Nötväcka. 
I Silverpäronet hänger en automat med nötter 

 De är mest gråsparvar, blåmesar och talgoxar som håller till här

 En grönfink som håller utkik

 Mycket frön blir det som ramlar ner på marken 

 Två steglitser och en grönfink samsas om maten. I denna automat är det solrosfrön. 


Nötväckan, flyger snabbt snabbt mellan automaten och ett träd längre bort i trädgården.


Alla bilderna är tagna inifrån, genom fönstret, därav den dåliga bildkvalitén. Jag blev verkligen på bättre humör när jag stått inne och betraktat fåglarna en stund. Tycker att denna söndag är mörk och trist. Har nog lite söndagsångest, känns inte kul att det redan är måndag i morgon... 


Snart ska vi hem till mamma och pappa och äta god middag. I går hade vi trevligt middagsbesök av A, P och lilla N dryga 2 månader gammal. Jättesöt liten prinsessa. Ha det bra alla!! 


Maria 


21 kommentarer:

 1. Jag är så sur på koltrastarna som rycker upp och förstör min fina kuddmossa så jag är inte säker på att jag vill mata fåglar... Men det ser ju trevligt ut på dina bilder, hmmm, jag får fundera på det.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Kjempekoslig,Maria:)
  Tenk hvor dødt og stille det hadde vært i hagen uten fuglene om vinteren....
  Jeg har blitt invadert av katter fra hele gata...det jakter og skremmer mine små fjærnøster...litt plagsomt:)
  God middag:))

  SvaraRadera
 3. Vilka fina fåglar du har hos dig! Själv har jag just kommit hem efter storhandling på Ica bara för att inse att jag glömt köpa fågelmat. Igen. Suck.

  Imorgon ska jag vara föräldraledig då barnens dagis har stängt. Det ska bli så skönt - och hade det inte varit för det kan jag lova att söndagsångesten hade legat tät här också. Så här års vill man ju bara gå i ide, en helg räcker inte långt för att vila när det är så mörkt...

  Hoppas din måndag trots allt blir bra! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Vi började mata fåglarna för en månad sedan och vi har väl aldrig haft så mycket fågel och vilket drag det är på dom.
  Steglitsen är så fin men den kommer bara hit ibland.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Vilken aktivitet! Hur roligt som helst, fåglar kan man verkligen sitta och studera länge. Fina bilder även om de är tagna inne. Har du testat att köra bilderna i Picasa? När jag fotar genom rutan brukar jag kunna ta bort den där "hinnan" som blir. Söndagsångest är inte roligt... Hoppas den går över och att du får en toppenmåndag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Härliga fågelbilder. Vi har också börjat mata våra fåglar och matstället är precis utanför vårt köksfönster. Det är så mysigt att stå där och kika på dem. Det är verkligen ett riktigt fågelliv.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. Underbara små liv!
  Idag har det verkligen varit grått o tridst, har knappt varit ute faktiskt.
  Men inne var det ganska mysigt ändå...

  kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Visst är det roligt att studera fåglarna ,jag har hängt upp nötter och solrosfrön idag ,och det är stor aktivitet i trädet hela tiden
  ha en bra vecka

  SvaraRadera
 9. Så fina småfåglar du har och olika arter dessutom. Fint! Här är det inte vanligt med steglits... de är ju så vackra tycker jag, grattis till denna gäst.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 10. Nu vet jag vad jag glömt, fågelmaten, blir inte förrän nästa helg med tanke på de mörka kvällarna.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Jag skulle gärna sitta med kameran beredd men vill inte mata fåglar i trädgården eftersom vi har katter....känns taskigt att locka hem fåglar och utsätta dem för te två rovdjuren.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 12. Att du har lyckats fånga fåglarna så bra på bild! Jag försökte men de han bara flyga iväg... och att du kan namnen på alla fåglar, det imponerar på mig som säger "pippi" åt alla!

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 13. Å, vilket härligt fågelliv! Fina bilder du lyckats ta!
  /Cika

  SvaraRadera
 14. Oj, så många småfåglar du har! Vi brukar också mata lite senare på vintern, men tycker mest det är såna där stora kråkor som kommer och äter...
  vilken smart automat till frön!

  SvaraRadera
 15. Vad trevligt att kunna ha så fina fåglar att titta på!


  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 16. Visst är det härligt med fåglar utanför fönstret. Jag brukar börja mata fåglarna när den riktiga kylan och snön kommer. Troligen blir det oavsett väder till nästa vecka. Fina fåglar du har hos dej. Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Här startade vi matningen för en månad sedan och njuter för fullt av fågelfladder. Steglitsen hälsade på i fjor men just nu är det mest talgoxe, blåmes, titor och nötväckor.
  Må så gott hälsar Eva

  SvaraRadera
 18. Att få en steglits på besök, det är väl något extra? Eller är de vanliga hos dig? Hos oss har vi aldrig haft så nobelt besök.
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 19. Visst tillhör fågelmatning till den kalla årstidens fröjder.
  Vilka raringar du har! Själv har jag grönfinken och nötväcka - förutom alla de vanligaste.
  Fina bilder du har lyckats att ta./Anja

  SvaraRadera
 20. Så många fantastiska fåglar du har utanför ditt fönster, det är så fantastiskt med dom små fåglarna. Och vilka fina kort du fått på dom, jag tycker det är så svårt att få dom att sitta still, så att säga!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 21. Jag gillar också fågellivet och speciellt på vintern . Att kika ut efter nya arter är ett av mina nya intressen :-)))

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.