Sabelhagens olivlund

fredag 2 mars 2012

Mjukt och hårt
HejsanVeckans tema hos Katarina Roses and stuff är mjukt och hårt
Här passar vår framsida in mycket bra, den är ganska hård med all sten och behöver mjukas upp. Detta är ett av vårens projekt, och jag vill verkligen få fram ett bra resultat för det är ju ändå vår framsida det handlar om. Första intrycket är så viktigt. Jag har grubblat en del,  och jag har även visat bilder här på bloggen förut. Hoppas ni som känner igen bilderna har överseende med det:)). Här tänker jag mig stora krukor eller balkonglådor med perenner och sommarblommor. Några som står på stenen (ska nog ta bort gatstenen så det inte ser så rörigt ut) och en eller två som hänger på räcket. 

Här har ni "skräphörnet". Det måste vi åtgärda snarast, har gått och tittat på eländet länge nog nu. Någon söt marktäckare gärna med vita blommor under häcken. Ta bort gatstenen som är tillfälligt staplad där. Ja, bort med allt skräp:). 
Ser ni spaljen mellan häcken och förrådet med klematis och rosor klättrande på? Planterade i en stor låda tillsammans med nävor, löjtnantshjärta och funkia. 


En sittplats ska vi få till också. Det vet jag inte riktigt hur ännu, men det löser sig allt eftersom:). Jag tror inte jag vill ha den typ av stol som står där nu, tycker de är lite stora. En trappa av gatsten vid förrådet ska D göra också. 


Här några av rosorna och perennerna jag funderar kring. 
Flytta hit Winchster Cathedral. Den blir inte så stor och kan passa i den stora låda jag tänker mig vid förrådet. Detta är växer som redan finns i trädgården, så det kommer bli blandat gammalt och nytt:)).  


White Cover är en annan sötnos jag skulle kunna flytta hit. Men jag är tyvärr osäker på om den lever... 

Hosta ska vara en harmonierande bas mellan olika färger. För att det ska kännas lugnt och inte rörigt. Vill ha en med mörkt bladverk och vit kant. 


Lite färg som blir snyggt mot det grå förrådet. Det behövs lite färg så inte intrycket blir för platt eller intetsägande. 


Vallmo 'Birdal Silk' och Malva.  
Detta var lite bilder och funderingar från mig denna fredag. Gå nu gärna in på Katarinas fina blogg för att njuta av fler bidrag. 


Ha en fin fredag! 
I kväll är det den bästa kvällen:). 


Jag ska inte upprepa mig och tala om att jo, det blir faktiskt grillad fläskfilé i kväll:)). 


Kram Maria 

19 kommentarer:

 1. Roligt att följa med dig i dina tankar. Jag "såg" också krukor där, "såg" dessutom en öppen spalje ovanför, där grönskan slingrar sig uppåt;))

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Himmel vilken snygg stensättning och det andra såg oxå väldigt mysigt och inbjudande ut! Vi ska göra om en uteplats och jag vill ha någon form av sten.
  Ha en skön helg.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Men hallå vad snyggt med stenläggningen och trätrall och allt det andra. Ska bli spännande och se mer av allt.Min hjärna är nu överfull med ideer som snurrar runt.
  En fråga ang. gatstensrundeln, jag hade tänt gjort en sån fast med annan kant, men nu ser jag ju att det går utan och då har jag ju allt hemma, har ni gjutit dom i betong?
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Vilka fina stenläggningar och tillsammans med all trä så är det fantastiskt snyggt.
  Det skulle jag gärna ha hos mig :o)

  Ha en fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Er stengång är helt fantastiskt vacker, ser så välgjord ut!
  Har ni gjort den själva?
  ja, hela trädgården är ju som en dröm..

  Trevlig helg/Tina

  SvaraRadera
 6. härliga stenläggningar!!Gillar verkligen ditt staket.
  Ha en alldeles underbar helg!!

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt projekt! Ser mysigt och inbjudande ut. Känner igen det där med skräphörnor. Alltid hittar man nånstans att dumpa saker.

  /Anette

  SvaraRadera
 8. Så mycket på gång det blir säkert jättebra. Vackert med så mycket stenbeläggning!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Mange flotte billeder du viser.
  Ønsker dig en god week-end.
  /Hanne Bente
  hbt.finus.dk

  SvaraRadera
 10. Så fint gjort med den stenlagda entrén.Lyckat med gatsten och marksten. Jag är riktigt , riktigt avundsjuk - det är något liknande som jag skulle vilja ha i vår entré.
  TYvärr är den lösningen för dyr för pensionärskan för att jag skulle behöva anlita proffs för rätt lutning.
  Din framsida är som gjord för vackra urnor och krukor och i en del kan du även odla rosor och lavendel...!/Anja

  SvaraRadera
 11. Jätte fin stensättning, färgen på huset och ytterdörren!
  Ideer verkar du ha och dom låter fina i mina öron...ska bli spännande att följa:)
  Passnde bilder till temat!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. gillar verkligen er entre.. riktigt snyggt med stenläggningen. Blandningen med vanliga plattor och småknotten i böjar. Den välvda lilla trappen är som pricken över iet.. ska bli spännande att se när du känner dig klar. Ha en bra helg..Moa

  SvaraRadera
 13. Tänk vad ett tema kan få igång tanken :-)
  Längtar oxå efter trädgårdsfix !
  Ha en mysig helg

  Kram Bittan

  SvaraRadera
 14. Å, så herlige bilder. Gleder meg så ubeskrivelig til våren. Her er det utrolig mye snø enda.

  Ha ei riktig god helg

  Klem Bente

  SvaraRadera
 15. Det är ju jättefint! Visst är det roligt att planera? Jag har sååå mycket idéer till våren/sommaren, hoppas kunna bocka av några stycken i allafall. :o)

  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
 16. Kommer bli jättefint, med de blommor du valt och så, funkia med vit kant är mina favoriter! Skall bli kul att få se resultatet!

  SvaraRadera
 17. Vad fint du har det vid entrén. Och väldigt vackra växter. Hjärtat ....det är väl inte ett vanligt löjnatshjärta?? Supersnyggt!!

  Kram

  SvaraRadera
 18. Hej måste säga att det kommer att bli urläckert!! Ser spaljen och det blomvalet kommer att bli toppen. Och jag skulle ju korgplantera framför huset för fullt! Vad avis jag är på all gatsten ni har vill också ha. Hoppas att dyka över nåt parti på blocket eller annan stans.
  Ha en fin fin helg/Gela

  SvaraRadera
 19. Roligt att läsa om dina tankar och funderingar och se alla bilderna på vackra hårdgjorda ytor.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.