Sabelhagens olivlund

tisdag 3 april 2012

Marina med omgivningar


Vi passar på att se oss omkring nu när vi har tid, och vädret är perfekt för sightseeing:). 15 min från Marina norrut ligger Sevid. En liten by precis vid havet. Från huvudvägen leder en slingerväg över bergen och sedan öppnar sig en vidunderlig havsutsikt. Sevid lever upp på sommaren och är ganska ödsligt på vintern.


Tycker det ser väldigt somrigt ut för att vara 2 april  
Rogoznica ligger också ca 15 min norrut, och är mer exploaterat och även liv och rörelse denna tiden på året. Vi åt jättegod lunch där. Mycket turister på sommaren och många norskar som köper hus där. Klubba i munnen...

Måste bara visa en bild på blommande Rosmarinhäck också:)). Alla våra papper på vår tomt är klara nu, även vägen fram till tomten:). Så vi kan börja bygga i morgon om vi vill!! Fast steg ett är ju att rita ett hus och kontakta arkitekten. 
Ni som hängt med här förut vet ju att detta är tomt nummer två som vi äger, vi sålde den andra pga att det var strul med vägen fram till tomten. Det är inte kommunala vägar här som hemma. Men nu är allt ok, och det känns jättebra. 
Ha det gott! 

Kram från mig

8 kommentarer:

 1. Vad skönt att allt är i ordning. Vad kul att kunna bygga ett hus i ett annat land:-))

  Är imponerad av rosmarinhäcken.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jaa, så skönt att alla papper har löst sig!
  Ser verkligen ut som sommar, jag tänkte på en Greklands semester när jag såg dina bilder. Så kommer rosmarinen, den blommade där i april då jag var där. Underbart!

  Ha det så gott det bara går, kram

  SvaraRadera
 3. Härligt att ni kan sätta igång på allvar nu! Den där rosmarinhäcken är ju ljuvlig! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att ha grunden klar och kunna börja med de roliga bitarna. Ska bli så spännande att se hur ni bestämmer er för hur huset ska se ut. Otroligt vackra miljöer.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Grattis vad skönt att allt är klart så långt ,ska bli spännande att se vad det blir för hus
  Härliga bilder
  Ha en skön påsk

  SvaraRadera
 6. Så härligt det ser ut och så otroligt skönt det måste vara att ha pappersarbetet klart. Ska bli mycket spännande att följa projektet.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilket drömläge ni har, rita och bygga hus på en så fin plats. Att vara där nu måste vara helt rätt, här är svinkallt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. WOW! Vilken underbar rosmarinhäck. Jag satte frön för rosmarin i helgen och hoppas på ett par plantor. Men tänk att ha en hel häck! :-)

  Hoppas ni har det riktigt härligt därnere i Kroatien. Glad Påsk!

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.