Sabelhagens olivlund

onsdag 25 juli 2012

Hemma i trädgården





Hejsan


Nu är vi hemma igen! Och vilket väder vi har:). Strålande sol och 25°! 
Jag tog med mig solen hem:). Hoppas den stannar lääänge. 
Jättetråkigt att lämna härliga Marina, vi har haft det underbart mysigt. 

Resan hem gick bra, vi landade i Rygge, Norge, i går kväll och var hemma vid midnatt. Vi lämnade Marina mitt på dagen och körde mot Zadars flygplats, såg att tunga regnmoln hotade över bergen. Och vi hann inte köra så långt förrän skyfall väntade. Vi tog det sakta och lugnt, det var väldigt dålig sikt för regnet bara vräkte ner. Och de kroatiska vägarna blir hala vid regn. En Porsche körde förbi oss i alldeles för hög fart. D sa: "han borde inte köra så fort i detta dåliga vädret med de breda däcken". Och mycket riktigt i nästa sväng 500 m bort hade han kraschat, kört in i båda räckena vid sidorna, ena däcket låg 5 m från bilen, dörren hängde på svaj, bilen var mer eller mindre mosad. En man och kvinna stod vid sidan, så de hade klarat sig som tur var! Lite läskigt var det! 
Tur att han inte skadade någon annan med sitt dåliga omdöme! 

I dag har vi haft en heldag i trädgården. Jag har saknat trädgården, men inte så mycket som jag brukar:). Jag tror det var för att många av rosorna hade så mycket sjukdomar innan vi åkte. Och inte har det blivit bättre när de varit utan tillsyn så länge! Plommonträdet har ohyra och något kladdigt på bladen som gör att rosorna under också blir kladdiga. Hjälp!! I vilken ände ska man börja? Vi har klippt gräset, klippt häcken, rensat, klippt ner överblommade perenner, klippt vissnade rosblommor, suckat över svartfläckssjuka som gör rosorna fula och kala. Jag tror inte det är många rosor som är utan angrepp. Jag blir lite ... Men visst kanske man inte ska åka bort flera veckor när man har en trädgård att ta hand om, i alla fall inte gnälla över skadorna när man kommer hem. Men jag har för mig att det inte alls såg så illa ut när vi kom hem förra sommaren. Ja, ja nu är det som det är och inget att göra åt, mer än att ta nya tag! 


Lite bilder tog jag nu i kväll. 


Min första dahlia, och jag måste medge att jag är kär i 'Arabian night':). 






Jacques Cartier har varit duktig och växt till sig medan vi varit borta. 


Sweet Pretty, ljuvliga ögonfransar! 




           Ritausma                                                            Menja





Fackelblomstret 'Robert' är på gång



Austinrosen William Morris, en liten älskling på veka grenar 


























 Penelope en blygsam favorit 


Ghislaine de Feligonde 





Höstsilverax 'Brunette' och asillbe






Hortensia




Okej då...liite skönt är det att vara hemma igen. Sitter och slappar i soffan med ett glas vitt (vin har vi i och för sig druckit på semestern också, men då var det rött från D's morfars vinkällare), dricker vatten direkt ur kranen (flaskvatten gäller i Marina, men det går att dricka vattnet ur kranen, men jag är lite sjåpig) och kan sätta på en maskin tvätt när man vill (ingen tvättmaskin i lägenheten vi hyrde) , sova i sin egen säng med täcke utan aircondition (endast lakan i Marina och en susande ac). 
Helt enkelt det bästa av två världar:)!!! 




Ha en skön kväll.






Kram Maria 













13 kommentarer:

  1. Men det var ju ändå väldigt mycket fint som mötte dig när du kom hem, eller hur.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Varmt välkommen hem! Och ja, det verkar som värmen har kommit hit med...peppar,peppar ;). Det brukar se värre ut än vad det är vid första anblicken, du ska se att det inte är så farligt efter några dagar. Njut av alla härliga hemma-bäst-grejer oOCH härliga semesterminnen! //Kram Marie

    SvaraRadera
  3. Vilken tur de klarade sig och inte orsakade någon annan skada. Mina rosor ser inte så roliga ut heller efter svartfläcksjuka. Visst är det skönt att kunna dricka kranvatten och ha sina bekvämligheter:) kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Välkommen hem till din fina trädgård! Ser ut att vara en hel del som blommar där trots att du inte har varit hemma och tagit hand om trädgården... Härligt att du tog med dig solen och värmen!

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  5. Välkommen hem! Härligt att strosa runt i trädgården och få pyssla om allt även om känslan av hopplöshet ibland slår till :-)
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  6. Du har en massa fint i trädgården!!
    men det är tråkigt med alla angrepp.
    Ha de bra
    Mariana

    SvaraRadera
  7. Det är allt skönt att komma hem igen när man varit bortrest. Och vad mycket fint du hade som väntade på dig.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Hei fine vennen :)

    Så godt å komme hjem igjen :) Selv om det er herlig på ferie, er det heldigvis alltid godt å komme hjem :)

    Så nydelige blomsterbilder, vennen :) Den rødfargen på Dahliaen var helt utrolig fin! Det må være så utrolig moro å gå en tur i hagen din :) Nydelige blomster hvor enn man ser :)

    Ha en fin sommeruke videre vel hjemme igjen, vennen :)
    Klem og kos Lisa :)

    SvaraRadera
  9. Usch vilke otäck krock! Det är min fasa att komma till en olycksplats ( ivasyrra som jag är) tur det gick bra! Välkomna hem! Synd med all ohyra, det har mina rosor med, men hade inte du ett dunderbra medel ( kommer inte ihåg vad det var) ? Tycker iallafall att alla dina blommor är vackra i allafall!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  10. Du har visst flera paradis på denna jord! Kippis!/Anja

    SvaraRadera
  11. Välkommen hem, och bra att ni tog med solen. Du har en vacker trädgård, dalia är bland det vackraste som blommar nu.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  12. Det var alltså du som kom med solen, tackar!
    Vilken läskig krock, de där galningarna som kör så är tokiga...

    kram

    SvaraRadera
  13. Borta bra men hemma bäst :)
    Så vackra dahlior du har!!
    Förstår att ni hade mycket att göra i er trädgård. Tycker jag är o plockar dagligen i vår lilla garden :)

    Kram Suss

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.