Sabelhagens olivlund

onsdag 18 juli 2012

Ett kort möte och ett sorgligt farvälEn kväll var W och hans 2 kusiner på fotbollsplanen bakom skolan här i Marina. Efter en stund kommer W hem springande med andan i halsen. 
"Mamma, pappa vi har hittat en hundvalp, ni måste komma"!!!! 
Vaddå hittat? Undrade vi lite skeptiskt.. 
"Den är i en tagggbuske, och den gnydde så vi hörde det och jag hjälpte den loss. Den är såå söt, mamma". 

Ok, vi följde med honom tillbaka till skolan och tog med oss en plastmugg med vatten. Och på skolgården stod, på vingliga ben, den sötaste lilla valpen. Ingen ägare fanns i närheten... Vad skulle vi göra? Vi gav den vattnet och den drack. Inte kunde vi lämna den lilla valpen där, då hade den inte klarat sig över natten. Den var svag och hade med all säkerhet blivit lämnad där av sin ägare för att dö. Troligtvis hade ägaren tänkt ut det så att just barn skulle hitta den och ta hand om den, eftersom den blivit lämnad på skolgården. Jag ryser när jag tänker på hur elaka människor det finns. 

Sagt och gjort bar vi hem den. 
D's mamma och pappa har ju med sig sina två mopsar här så den fick hundmat där. Åt jätteduktigt av hundmatan fastän den var så liten. Vi tror hon (för det är en tik) är ca 5 veckor.

Sedan tog vi med henne hem till vår lägenhet och W var överlycklig. De sov i samma säng på natten och W sov inte mycket han låg mest och tittade på henne. Riktig kärlek. Och jag och D funderade på vad vi skulle göra med henne. Ta med henne till Sverige går ju inte, och någon ägare lär vi inte hitta.
Hundar har inte så bra status bland vissa kroater, därför bryr de sig inte, och kan göra en sådan här sak som att lämna en valp för att dö i en buske.  

Nästa morgon var det en mycket piggare och glad valp som ville leka och busa med oss. Jag och D och D's mamma som kan språket gick över till skolan igen och knackade på husen runt omkring för att se om det var någon som sett eller visste något. Men som vi förutspåt var det ingen som gjorde det. Dock fick vi tips om att det finns ett hundhem i Sibenik, 5 mil norr ut. 
D' mamma pratade med Marina kommun om de kunde göra något, men de vill inte betala för att ta hunden till ett hundhem. 
Så vi googlade runt och hittade hundhemmet, och ringde dem. 
D's mamma oc pappa var så gulliga att de tog med sig valpen och körde henne dit. W var helt förkrossad, inte för att han inte fick behålla henne för det förstår han att det inte gick, men över att behöva lämna bort henne och inte skulle få veta hur hon skulle få det. Hos oss hade hon fått det jättebra, men det passar inte i vårt liv nu. Vi jobbar och kan inte ta hand om en hundvalp på ett bra sätt. 

D's föräldrar tog med sig valpen och åkte iväg, det var ett smärtsamt avsked måste jag säga. Jag tom har svårt för att skriva om det. Att jag kunde bli så fäst vid denna lilla valp! Hon är helt bedårande vacker. Och så snäll och tillgiven. 

Hon blev bra mottagen på hundhemmet, hon fick bo med 6 andra små valpar, som mötte henne med glädje och pussade på henne. 
Hoppas du kommer få det bra och kommer till en bra familj snart. 

Jag visste inte om jag skulle göra detta inlägg, men nu jag känner att hon helt klar ska ha en plats här. Vi känner så mycket för henne, även att vi bara träffade henne under ett knappt dygn. Vi räddade livet på henne. 

Kram Maria 

18 kommentarer:

 1. Men oj vilken söting !!!Vilka hjältar ni är som räddade livet på den !!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Det var en fin och god gärning som ni gjorde där.Hur kan man lämna en sån lite oskyldig valp på sånt grymt sätt.
  jag förstår er lilla pojke att han inte ville lämna bort valpen.Den är ju himla söt.MVH

  SvaraRadera
 3. Här sitter jag full av färg och nästan lipar, så himla söt den är!!!
  Den är ju helt underbar, lilla valpen. Men så snällt av er att ta hand om den, hoppas verkligen att valpen får ett bra hem som den förtjänar!!

  Hej då, gulliga du!

  SvaraRadera
 4. Ni gjorde det rätta, när det är meningen att ni ska ha en hund så blir det så om ni själva vill.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken söt liten valp! Så grymt att lämna den till sitt öde. Tur att ni räddade livet på den. Hoppas den kommer till ett bra hem.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Ja, det var sorgligt att behöva lämna lilla valpen, men vad bra att ni tog den till ett ställe där den kan få hitta en permanent familj.

  Bra gjort1

  SvaraRadera
 7. Jeg sitter med tårer i øynene..
  Så flott at dere reddet den skjønne lille hvalpen.
  En vakker men også trist historie..
  klem Anne

  SvaraRadera
 8. Så fin!! Förstår att det kändes att lämna henne, men strongt av er att både ta hand om och ta ansvar - fler sådana människor i världen! Ljuuvliga bilder. Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Vilken liten sötnos. Nu kommer den säkert till någon som kan älska och ta hand om den. Det är ju inte rätt mot en hund att skaffa den om det inte är riktigt genomtänkt och riskera att man kanske behöver omplacera den efter ett tag.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 10. Det var gripande att läsa ditt inlägg,förstår att det gjorde ont i hjärtat att lämna ifrån sig en så bedårande valp.
  Hoppas hon får det bra och ni gjorde verkligen en god gärning.

  Ha det gott:)
  Kram Tina

  SvaraRadera
 11. Otroligt söt valp! Jag förstår att grabben blev förälskad och att det var smärtsamt att skiljas från henne.Fint att ni hittade ett bra hundhem i alla fall!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 12. Vilken liten goding ...svårt att lämna ifrån sig men ni får vara glada och stolta över att ha räddat livet på henne .

  Ha en fortsatt fin semester och njut av värmen här är det kaaaaaaallt med ännu fler a:n .
  Kram Bittan

  SvaraRadera
 13. men åh så gullig! förstår han var förkrossad men tur att det verkade gå bra. Kramar Nilla

  SvaraRadera
 14. Så hjärtskärande!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Jeg måtte felle noen tårer...slike historier rører meg rett i hjerte...
  Så fint det dere gjorde for den lille valpen:)
  Fint innlegg Maria:)

  SvaraRadera
 16. Så söt!! hoppas det kommer gå bra för hennne! förstår han ble förtjust i henne.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 17. For en rørende historie. Jeg fikk tårer i øynene av å lese.. Så fint gjort av dere å ta vare på valpen og bringe den videre til hundehjemmet. Håper de finner et godt hjem til henne. Hun var helt nydelig! Du er så god Maria <3 Klem Ellen

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.