Sabelhagens olivlund

torsdag 13 februari 2014

Tvära kast


Det här med att blogga tycker jag är jätteroligt. Dels för att få en överblick över trädgårdsåret, inredning och hur man ändrar och flyttar om hemma och hur läget är i Kroatien med våra planer där. 
Och att ni är med och kommenterar, kommer med tips, råd och hejarrop det uppskattar jag ofantligt mycket. 


 Men så har jag tänkt på att min blogg kanske gör lite väl tvära kast. För ena inlägget handlar om trädgård och nästa om inredning, blandat med midsommar på landet. 
Det skiftar från en dag till en annan:) 

Men jag märker ändå att ni hänger med, det är så roligt att ni som mest bloggar om inredning även kommenterar mina trädgårdsinlägg och tvärtom. 
Jag blir så glad över det:) 

Sedan funderar jag på om jag ska redigera mina bilder. I dag lägger jag i stort sett in dem som de är, några små justeringar gör jag ibland, men inget större som i photoshop eller så. 
Det skulle vara roligt att lära sig redigera bilder i photoshop, kanske ska jag göra det. Programmet har jag på datorn så det är väl bara att sätta igång:). Men samtidigt ska ju tiden finnas också:) Japp, det är lite såhär jag tänker. 
Jag gillar att blogga om de här sakerna som ligger mig så nära, som engagerar mig så mycket. Och så vill jag även dela med mig av allt detta.
Så jag antar att min blogg kommer fortsätta vara som den är:) 

Men är det något ni vill se mer eller mindre av eller något annat ni undrar, så dela gärna med er. 
Annars antar jag att det kommer fortsätta bli tvära kast här inne:) 


Fin torsdag till er alla 

Kram Maria 

14 kommentarer:

 1. Inredning eller utredning, det är ju lika roligt och se
  bägge. Just och kunna variera sig är en styrka i
  bloggvärlden, lätt att det hakar upp sig och blir väldigt
  lika annars. Och jag tycker det är din variation på teman
  som är så roligt, från rabatten till västkusten, sånt gillas!
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Tycker den är toppen!
  Och fotona är hur fina som helst oredigerade!;)
  Personligen kan jag tycka att vissa bloggar skulle vinna rätt mycket på att dra upp bilderna i format, är de för små fångar de inte riktigt mitt intresse.
  Jag använder gärna själv själva bloggbredden på mina foton.
  Sen är jag själv inte så där jätteintresserad av när folk lägger ut recept till exempel men de är ju en smaksak...
  och då är jag ändå intresserad av matlagning.../Annica

  SvaraRadera
 3. Tycker inte du ska ändra något. Det är roligt att det handlar om olika saker. Själv skriver jag om blommor, mössor och annat i en enda röra.

  SvaraRadera
 4. Hej söta Maria!
  Lova att du inte ändrar på någonting!!!!
  Det är ju just de tvära kasten som gör din blogg unik o spännande. det är ju just de tvära kasten som gör att det är spännande att kliva in till dig varendaste dag..
  Sen får du ha överseende med att jag ibland blir så ivrig att jag kanske säger lite för mycket.. jag tycker bara det är så himla kul om jag kan hjälpa till... snart kommer jag ju bombardera dig med mina fåniga frågor om vad växter heter och hur de ska skötas eftersom jag är så himla hopplös på att komma ihåg...fniss..
  Jag bloggar för att jag tycker det är kul och jag tror det kan vara tvära kast hos mig med.. men det struntar jag i. Jag skriver om det som för stunden upptar mitt liv..;)
  Kram och heja heja dig!
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Jeg leser med stor glede alt du skriver! Innredning er ikke min greie, men jeg synes det er flott å se dine fine bilder av alt du har i huset. Ha en fin torsdag, Maria

  Klem Marit

  SvaraRadera
 6. Hello I'am Chris

  This is not a spam
  Your blog is not on the "Directory Blogspot" ?
  With little site offers free website promotion
  I invite you to join
  You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Represent Your Country
  World-Directory is 193 countries in the world! and thousands of blogs
  Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
  Blog Url
  Location Of Your Country In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
  On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Happy Blogging
  ****************
  We follow your blog! Please follow mine
  You can forward this invitation to your friends

  it joined the badge Directory blogspot
  http://nsm08.casimages.com/img/2013/12/27/13122701470512502811847305.gif

  With the growing number of website scraping Register your sites, your challenges we opened a special page

  PLEASE IMPERATIVE !
  Registration for the "Directory" blog, are free.
  We only ask you to follow the blog. Thank you for your understanding
  **********************************************

  Last news of "Directory Blogspot" "
  Soon we will award the best Fashion blog and psp, Makeup, nails, crafts, handmade, cooking, paintings, home, photography, jewelry

  SvaraRadera
 7. Klart vi hänger med ;) gillar både trädgård o inredning o så lite personliga inlägg- så fortsätt du med tvära kast ;)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Jeg elsker bloggen din akkurat som den er!
  Jeg redigerer ikke bildene mine jeg heller, eller noen ganger gjør jeg det, men jeg har ikke tid til å sitte med alle bildene - det tar for lang tid!

  Fortsett å blogge som du gjør, det er det som gjør det så koselig å stikke innom her :)

  Fin torsdag, vakre du!
  klem

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att dina bilder är väldigt fina som de är. Visst kan det bli en annan känsla med redigerade bilder men just trädgårdsbilder vill jag gärna ha som de är, utan redigering. Bloggar med väldigt redigerade trädgårdsbilder blir för mig lite mer opersonliga och mer som att bläddra i en vacker tidning. Det ena behöver verkligen inte vara bättre eller sämre än det andra men jag tittar på bloggar på olika sätt. Fördelen med en egen blogg är väl just att man bloggar om det man vill! Jag förstår dina tankar, jag har ju själv haft mycket bloggtankar hit och dit men du verkar ju ha hittat ett fungerande koncept! Fortsätt du som du gör!

  kram louise

  SvaraRadera
 10. Gillar din blandning! och du har fina bilder!!
  Jag lägger mest ut oredigerade bilder, tiden räcker liksom inte till.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Det är helt i min smak att en blogg handlar om lite av varje ibland. Jag väljer ju själv vad jag vill läsa. Det finns tex bloggar där jag läser i princip varje bokstav men så fort jag märker att ett inlägg handlar om någon diet eller bantning så tar jag nästa inlägg. Bantning och sånt intresserar mig inte ett dugg. Jag väljer själv vad jag läser och den som skriver väljer själv vad hon skriver. Alla nöjda ;)!

  Jag redigerar lite lätt i picasa. Photoshop är för tidskrävande för min del. Hade aldrig blivit något av något då tror jag.

  Kram

  SvaraRadera
 12. Fortsätt du med dina tvära kast! Jag gillar din blogg väldigt mycket, och det är nog för att den innehåller lite av varje! Jag tröttnar lätt på bloggar som BARA handlar om t ex inredning och man får se samma soffa och fåtölj typ jämt ;) Eller bloggar som BARA handlar om dyra kläder som kostar en hel månadslön ;) Eller bloggar som BARA handlar om LCHF, eller BARA om träning... Ja du fattar ;)
  Jag redigerar heller inte mina bilder speciellt mycket, har inget photoshop, och har nog inte rätta intresset för att lägga tid på att lära mig redigera, heller ;) Dina bilder är alltid jättefina, så det känns inte nödvändigt att du redigerar dem!
  Fortsätt i samma anda du!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 13. Hei! Lag dine blogginnlegg som du gjør Maria. Hvis du synes det er morsomt, er det mye større sjanse for at andre synes det samme. Jeg liker veldig godt bloggen din.Jeg er ikke så opptatt av interiør, men hva gjør vel det?
  Jeg redigerer heller ikke bildene. Jeg dekker meg bak at det er å manipulere bildene!!!
  Ha det så godt! Anne

  SvaraRadera
 14. Fortsätt att skriva som du gör, det är ju därför vi gillar din blogg! :)
  Jag redigerar bara mina foton i undantagsfall, typ gör snö mindre smutsgrå om det behövs, beskär eller ljusar/mörkar upp något foto. Lägger hellre tiden i trädgården än vid datorn. ;)
  Kram Kristina (som läser ikapp...)

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.