Sabelhagens olivlund

onsdag 26 februari 2014

Baka en Budapestrulle





Jag tycker det är så gott med Budapestbakelse, det har varit en självklar fikafavorit det senaste. Men jag har aldrig provat att baka en själv. 
Bakning är ju inte min starka sida, men jag ville så gärna prova. 


Så i helgen gjorde jag en och det var inte så svårt. Och god blev den också:)



Här kommer receptet om ni vill göra en, dessutom glutenfri 

Budapestrulle

Ingredienser: 
200g äggvita
250g strösocker
150g hela hasselnötter
50g potatismjöl 
                                   50g hasselnötsflakes (jag uteslöt dem, för jag hittade inte det i affären) 


Fyllning och dekoration 
400g vispgrädde 
                            3 st nektariner eller persikor (jag tog mandariner på burk)
1 st mandarin 
100g mörk choklad 
florsocker 

Gör såhär: 
Hacka hasselnötterna och rosta dem i ugnen eller i en torr stekpanna
Sätt ugnen på 190°
Vispa äggvitan tillsammans med 100g av strösockret till maräng
Vispa ner resterande strösocker och vispa sedan vidare i 2 min
Blanda potatismjöl och hasselnötter, vänd ner i marängen och blanda väl
Stryk ut smeten eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper
Dekorera med hasselnötsflakes
Sätt in i ugnen ca 16-18 min 
Vispa grädden undertiden och skär frukten i bitar

Montering
Vänd botten och dra bort papperet, lägg ett nytt bakplåtspapper över. 
Stryk ut grädden och fördela frukten 
Rulla ihop din Budapestrulle, spänn rullen med hjälp av pappret
Skär rent kanterna och dekorer med choklad, grädde och frukt. 



Regnet öser ner och jag saknar solen som sken så skönt igår. 




Kram Maria 







11 kommentarer:

  1. Det ser jätteproffsigt ut, du är ju en
    hejare på och baka. En sån där bit till
    mästerkocken ikväll skulle sitta fint!
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Nam, det så ut som en herlig kake! Jeg tør snart ikke lese på bloggen din, for du legger ut den ene fristelsen etter den andre ;-)) Du er kjempeflink til å bake!

    Klem Marit

    SvaraRadera
  3. Efter vad jag förstår ser den ut som den ska. "Och god är den också - det är ju du som har följt receptet". Jag har själv aldrig prövat.

    SvaraRadera
  4. Å nej å neeeeej..
    Varför skulle jag kika in till dig för??? ;)
    Det där är ju min favorit...ååå nu måste kanske jag med prova...men min kropp behöver inte det!!
    Fast här i huset har vi nötallergiker så jag måste nog testa om det går att utesluta dem...
    Duktigt!!!
    Mmmmmuuuuuuums...
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  5. Mmm, nok en fristende kakeoppskrift fra deg! ;)
    Ønsker deg en fortsatt fin kveld! :)

    SvaraRadera
  6. Mums, det där är en favorit här hemma också! Och om du inte vet vad du ska göra med äggulorna är en crema catalana väldigt gott.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  7. Men alltså... hur gott såg inte det där ut???!!!
    Man kanske skulle våga sig på en själv ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  8. Nam nam nam - en av de beste kakene jeg vet :) takk for oppskrift - den skal jeg lagre og skrive ut. Håper jeg får den til så fint som deg- ser så godt ut :)

    Ønsker deg fine og glade dager

    Klemmer fra Monica

    SvaraRadera
  9. Åhhh, så gott! Och receptet verkade ju inte så svårt det heller. Ska nog överraska familjen endera dagen. :-)
    Ha det riktigt bra!
    /E

    SvaraRadera
  10. Mmmm...dette var veldig fristende å prøve...ser kjempegodt ut:)
    Deilige temperaturer hos deg...håper du får noen fine dager i hagen til helgen:))

    SvaraRadera
  11. Det så fantastisk godt ut, den kaken falt nok i smak tenker jeg.
    Nå er det snart helg igjen vi får håpe på fint ute-hage-vær.

    God kveld fra Marit.

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.