Sabelhagens olivlund

lördag 4 oktober 2014

October garden Jag har nog två läger i trädgården, de kämpar inte mot varandra utan växer sida vid sida. 
De brända tonerna som jag tokgillar. Och de kallare som jag inte heller vill vara utan. En skön mix helt enkelt:) För det är ju så trädgård är, man kan mixa och matcha precis som man vill, det finns inga regler. Det viktiga är att man själv trivs i sin oas. 

Undra om det hade varit snyggt att flytta min rödbladiga smällspirea hit till det japanska gräset? En tanke som kom upp just nu, så detta måste jag kolla i morgon. Det är ju detta som jag älskar med att blogga, man kommer på nya idéer både genom att sitta och titta igenom sina egna bilder och läsa andras inlägg. 

Om man tänker på mina rabatter så är det mest brända toner i silverpäronsrabatten. Där blommar nu rosen Ghislaine de Feligonde och septembersolros. I gavelrabatten är höstsilveraxet snart överblommat. I Paisleyrabatten är det några knoppar på gång annars mest grön/brunt. 
Jag funderar ibland på att tänk om man hade alla sina höstblommare i en och samma rabatt. Maffigt! 


 De lite kallare klarare nyanserna. Detta är höstväxterna hos mig, det ser ju annorlunda ut på sommaren som ni vet:) Men lägren är de samma.  
Sedan måste jag bara tipsa om nävorna 'Rozanne' och 'Sweet Heidy', de blommar och blommar. 

Får nog göra fler inlägg om detta och jämföra rabatterna hur det ser ut på sommaren också:) 
Då är det lättare om man vill flytta runt växter och tänka nytt. Jag skulle ju gärna vilja ändra om mera, men just nu finns varken tid eller lust. 

Tack för alla fina kommentarer på gårdagens inlägg! Blir så glad att ni gillade det:) 

Idag blir det att åka till köksfirmorna igen och lämna tillbaka luckor och stenskivor som vi har haft hemma för att få den rätta känslan. 
Jag tror vi bestämt vilket kök det blir, men det är svårt. Vi kommer byta golv i hela kök/matplatsen, inte bara i köksdelen. Det kommer bli mera enhetligt och snyggare. 


De här höstiga funderingarna blir min helgeglede denna veckan, se mer hos Vivi 
Ha en fin lördag Kram Maria 11 kommentarer:

 1. Så många fina bilder på både höstfint och sådant som nästan räknas som sommarbilder. Härligt!
  Hur gör du för att få in tre bilder i bredd? Jag får bara in två.
  Jättefina är alla gräsen nu. Så tacksamma!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh , jag älskar tonerna i det första collaget , det blir såå snyggt tillsammans och du har sån känsla för att sätta ihop!
  Härlig lördag till dig !
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Det här med foton är bra för man ser allt
  på ett annat vis, din tanke på en höstblommande
  rabatt låter häftigt. Ska bli kul och se allt med
  köket. Vi har ett nytt köksgolv som ligger i garaget,
  av någon skum anledning har det inte lagts in än!!
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 4. Vakre høstbilder fra hagen din! Ja, det er mye å fundere på i en hage. Jeg har prøvd å lage et eget høstbed, og det fungerer ganske bra.

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 5. Ja, det är mycket funderande fram och tillbaka, jag går just i funderingar om en rockad av växter, men man skall ju spotta upp sig och få lust till det med! Trädgård skall vara roligt, annars får man vänta tills lusten infinner sig, det brukar den göra så småningom... ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Mysigt pyssel det där med att kombinera växter. Jag hoppas att jag aldrig blir färdig. :-)

  SvaraRadera
 7. Kul med köket! När vi gjorde vårt kök i januari så bytte vi golv både i köket och i angränsande hall för att det skulle kännas enhetligt och det blev jättebra!
  Det där med att samla alla höstblommande växter i en rabatt: Jag har nyss gjort en ny rabatt och det "råkade" bli bara höstblommande växter, eftersom de var så fina nu i plantskolan. En julros fick flytta dit också, men annars är det bara höstblommande växter. Jag satte lökar där - allium, narcisser och krokus för att något ska hända på våren också. Hoppas det blir bra och inte för tråkigt på sommaren! Återstår att se!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 8. Ja varje månad går man runt och förundras hur man tänkte och ser vad som blommar...hm...kanske man borde skriva ner i en liten anteckningsbok hur rabatterna uppför sig!
  Härliga bilder du bjuder på...magiska!
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 9. Lurt å fotografere og skrive ned :o) Jeg har et staudebed som blomstrer hele året, men jeg har ikke oversikt over hva alle plantene heter. Det er så flott når våren kommer og de første spirene kommer, nå i oktober står de siste i full blomst :o) Herlig!Vakre bilder du viser oss, liker jo alt sammen jeg :o) Herlig kveld til deg! Klem fra Nina

  SvaraRadera
 10. Hei
  Du verden så flott det fortsatt er i hagen din. Dette er bare å nyte, og vi får håpe den fine høsten holder seg.
  Tusen takk for en koselig og blomsterrik helgeglede.
  Ønsker deg en fin søndag.
  Klem Vivi

  SvaraRadera
 11. Du har en nydelig hage! SÅ mange flotte blomster enda! Ha en flott uke!

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.