Sabelhagens olivlund

torsdag 10 september 2015

Sensommarmys på altanen och så blev nya räcket

Denna veckan har vi haft underbart väder. När jag kom hem från jobbet var det 19°. Ut med dynorna på altanen och så plockade jag en bukett och satte på bordet. Det blev en riktig sommarkänsla:) 



Nya altanräcket börjar komma på plats. 
Tillslut enades vi om hur det skulle se ut:). 
Jag är toknöjd, men vill gärna ha det vitt. Man ska väl helst inte måla på tryckimpregnerat virke det första året, så det blir till att vänta till nästa sommar. Daniel är väl inte så pigg på att måla det alls, utan vill ha det som det är. Så vi får väl se hur det blir. 






Nedre delen av altanen 


Prinsessan njuter, hon älskar att ligga i soffan. Men nu är det lite skuggigare där (ett träd skymmer solen) och snart kommer hon flytta sig till solen som den soldyrkare hon är. 

Trodde aldrig jag skulle skriva "redan fredag" i morgon, så även om veckan började jätteseegt och jag har varit mycket tröttare än på länge, så har dagarna tickat på. 

Nu kommer snart William hem och vi ska ta en liten 'morochsonshoppingtur'. 



Kram Maria 








7 kommentarer:

 1. Så fint det har blitt! Forstår godt at du er fornøyd. Lykke ser ut til å stortrives der, ja!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Ja vilket härligt väder veckan har bjudit på. Mysigt att dra på shoppingtur med sonen. Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Hvor ser det hyggeligt ud! (Jeg ville også male stakittet hvidt ;-)) Og sikke en køn hund :-)

  SvaraRadera
 4. Bäst att passa på att vara ute när det är så fina dagar. Altanräcket är superfint, och det blir bra att vänta tills nästa år, för då kommer ni mogna bägge två och säkerligen kunna enas om en färg, kanske grå....
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Hei!
  Det har blitt kjempefint. I morgen kan dere nyte god mat og vin der ute.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 6. Jodå du kan måla i år om det skulle vara så finns en jättebra färg från Jotun Demi Deck du vet nog vad det är..Den har jag målat allt tryckt på kolonin.Jag har valt skogsgrönt men den finns i alla varianter. Blir det inte målat så blir det nog bra mot huset om nåt år när det har grånat lite.
  Ha det så gott och njut i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Skönt när man har bestämt sig och blir klar. Mitt råd om målning är: gör det inte. Vi har gjort det i två omgångar och bittert ångrat oss. Snyggt något år, javisst, sedan kommer alger och det flagar här och var... Och säga vad man vill om att skrapa och måla om staket, men roligt och snabbjobbat är det inte. Den nya omgång snickerier vi har nu målade vi inte och jag är så glad över det. Lite olja någon gång, i övrigt inget underhåll.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.