Sabelhagens olivlund

söndag 6 september 2015

Hur många rosor har jag?


Den frågan får jag ibland, och svaret är ca 80st olika, och rosbuskar har jag nog närmare 100st. 
Jag tänker att jag får dela upp dem lite, för inte orkar ni plöja 80 rosor i ett inlägg:) 
Här kommer mina Austin och Myskrosor, de som jag gärna fjäskar lite extra för, de känsligaste skönheterna. Kan vara så att de är mina favoriter:) 

Austinrosor hos mig 
Lady Salisbury, The lady of the lake, The Shropshire Lad
The Albrighton Rambler, Olivia Rose Austin, The Ladys Blush
Constance Spry, James Galway, Leander
Crown Princess Margareta, Wollerton Old Hall, Mary Rose
Wild Edric, Englands Rose, Princess Ann
Eglantyne, The Wedgewood rose, Lady Salisbury


Myskrosor hos mig 
Ghislaine de Feligonde, Moonlight, Cornelia
Trier, Menja, PenelopeI går åkte vi förbi Slettvoll, oh my sååå mycket fint. Jag vill ha allt:) Vi beställde två nya stolar till matsalsbordet. Vi har "bara" fyra idag, och har väl känt ett tag att sex stolar vore bra. Så om ca fem veckor kommer de. Sedan var det dags för Ikea. En bäddsoffa till kontoret, ett högskåp till badrummet och inredning till en garderob stod på listan, och vi fick med allt hem:). Eller rättare sagt så fick vi det hemkört, på samma dag. 
Bilder kommer när vi fått ordning på allt:) 


Skönt att det är söndag idag. 
Jag hade lite söndagsvibbar redan i går, så jag är sååå tacksam att det fortfarande är helg. 


Kram Maria 
13 kommentarer:

 1. En riktig rosälskare är du och himla massa fina rosor har du. I min förra trädgård hade jag väl ett 60-tal men nu har jag bara en (känns som jag redan har berättat det för dig, du vet minnet). Vissa skötte sig perfekt själva och andra fick man fjäska för. En som jag var extra förtjust i var en klättrare - Blush Rambler, hette den så tro. Har du inte den så titta lite närmare på den. Kram Merja

  SvaraRadera
 2. En riktig rosälskare är du och himla massa fina rosor har du. I min förra trädgård hade jag väl ett 60-tal men nu har jag bara en (känns som jag redan har berättat det för dig, du vet minnet). Vissa skötte sig perfekt själva och andra fick man fjäska för. En som jag var extra förtjust i var en klättrare - Blush Rambler, hette den så tro. Har du inte den så titta lite närmare på den. Kram Merja

  SvaraRadera
 3. Ja, det var et godt spørsmål, for det har jeg lurt på flere ganger hvor mange roser du egentlig har... ;)
  100 roser er utrolig mange! Så skjønne de er alle sammen.

  Ønsker deg en fin søndag!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Nydelige roser, som alltid. Det må dufte helt herlig i hagen din.
  Ønsker deg en fin søndag. Klem Vivi

  SvaraRadera
 5. Förstår att din trädgård måste vara en upplevelse med alla rosor, men hur håller du reda på vilka som behöver extra gulligull?
  Tror balkan har en mycket mer rotad zuccin/squash tradition i vi i norr. Mitt första recept på fylld squash fick jag från en Makedonsk kvinna för ca 35 år sen. Det är fortfarande en favorit som jag gjort ett antal varianter på.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Götapetter så många! Helt sanslöst
  fint med alla du visar i det här inlägget.
  Skön söndag och kramar/AM

  SvaraRadera
 7. Jag igen...
  Glömde skriva om grinden. Jag uttrycker mig
  lite luddigt ibland, menade att jag fick med den
  på foto...fniss
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 8. oj, oj, det var inte dåligt! Hur får du plats med så många tänker jag...;) Och hur håller du reda på alla namn... Där ligger man i lä där! Men så vackra, och min nya ros på listan över "vill ha" är ju Wollerton Old Hall, jag har läst på lite om den sen du visade den sist, och den verkar vara i min smak! ;)

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 9. Åh, så många vackra rosor du har! Några som jag redan har, och massor som jag gärna skulle ha. Menja är ny hos mig och den är jag så glad för. Blommorna ser ju ut som äppelblom. Dessutom har det fått vara i fred för rådjuren och det kan man verkligen inte säga om alla andra rosor. Leander har blivit kapad varje gång den skulle till och blomma i sommar, stackar´n.

  Ha en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 10. WOW så många vackra! Och jag förstår att du gärna gullar lite extra med dem, det ser de ut att vara värda. Och doften hos dig måste vara underbar!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 11. Som en dröm i aprikos och rosa med lite vitt, det är din rossamling. Har ju kommit på hur underbart det är att jobba med rosdoft runt sig och att det ger mersmak så jag förstår att du vill ha många runt dig.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 12. Kul med en roslista. Många snyggingar på den. Är så glad jag fick se din fina rosträdgård Maria och att du peppade mig att skaffa fler rosor. :) Har glatt mig åt blomningen i år och har fler på vill ha-listan.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.