Sabelhagens olivlund

lördag 26 december 2015

Dramatiskt

Det blåste helt galet här på kusten igår, det började på julaftonens kväll och tog i ordentligt under natten. Vaknade vid 03, och inte var det lätt att somna om. Trodde vårt annex skulle flyga iväg, och då har vi ändå inte sovrum åt havet. En bloggvän i Lysekil hade uppmätt 30,6m/s under natten till juldagen. Vädrets makter är inte att leka med. 

En tur med bilen till Hunnebo 


Hunnebo i motljus 

Över bron mot Smögen  Många havsbilder blir det, men jag fascineras av detHär inne i viken ser man knappt att det blåser storm 

Stannat på en rastplats vi foten av Smögenbron. Så vacker vy här. 
Ett oväder med hagel drog in precis när jag fotat, därav bildernas kvalité. Men det är såhär det såg ut innan det brakade lös. 
Det konstiga var att det var uppehåll och solen kikade fram när vi kom tillbaka till Heestrand. I dag åker vi hem igen. Ska vägen om Sportshoppen i Grebbestad och kolla på en jacka till W. 
Vi har haft några underbara dagar här på landet. Jag gillar att vara här alla årstider. Så skönt och avkopplande (förutom stormen i natt då, det var läskigt). 
D ska packa in alla julklappar och väskor i bilen. Vi hade med oss rätt mycket hit, och jag trodde vi skulle ha med oss mindre hem, men det är tveksamt. 

Jag ska visa er mina fina julklappar också, hoppas kunna fota dem i helgen. 


Kram Maria 


5 kommentarer:

 1. Önskar dej/er en fortsatt trevlig julhelg
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Ja du havet är härligt att se på i alla årstider och väderlekar. det är mäktigt med alla vågor och blåst. Skönt att ni inte blåste bort i alla fall det händer ju ibland. Ni har ett väl förankrat hus då. Här har blåst lite mer än vanligt men inte storm
  Nu är det halt ute på vägarna så ta det lugnt hem,
  Önskar dig en God fortsättning
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Huff, så sterk vind er dramatisk, ja! Godt at dere ikke fikk noen skader. Været blit bare mer og mer dramatisk. God tur hjem!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Ja det kan blåsa rejält nu, även här inne i skogen hos oss. Vi ska till västkusten över nyår, hoppas det blir lugnare då... Kramis

  SvaraRadera
 5. Åh vännen vilka vackra bilder! Trots dramatiken... Jag och Pelle satt på den där bryggan/kajen (eller vad man säger) vid de färgglada bodarna och smuttade på lite rom i höstsolen, när vi var där :) Så roligt att du visar just den bilden ;)
  Jag önskar så att jag också hade ett ställe där i krokarna... Någon gång så är kanske drömmen en verklighet, vem vet? ,) :)
  Kram på er och ha det fint!
  /Maria

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.