Sabelhagens olivlund

måndag 14 december 2015

Jul i vardagsrummet

Jag är toknöjd med min nya ljusstakar som fått flytta in i vardagsrummet. Det känns så nytt, vitt och fräscht. Jag är glad och helt nöjd över att vi börjat måla om väggarna. Det känns mer och mer enhetligt. 
När jag såg de här ljusstakarna på nätet hos Lampan så var det kärlek vi första ögonkastet. Gillar mässingsdetaljerna, de är liksom pricken över i. Sedan har jag en dragning till ljusstakar som har den här formen. Och att de är fem-armade passar bra in i mina fönster för då får man plats med blommor också:) Orkidéerna blommar mer och mer. 

Ljusstakar här   

Lite mera juligt i vardagsrummet nu. Mina julkulor och dekorationer har fått ta plats på brickan. Är väldigt svag för dem:) Jag brukar få en ny varje jul av mamma och pappa i julklapp. Får se om det blir så i år också:) Min tanke var ju först att plocka in en gren och hänga kulorna i, men Daniel var inte alls med på noterna, så jag hoppar det. Tror att de hamnar i gardinstången ovanför ljusstakarna, det blir snyggt tror jag. Mässingsdetaljerna i både kulor och ljusstakar blir en snygg helhet. 
Mina första vita ljusstakar. Jag köpte tre stycken samtidigt. Tycker det är snyggt att det är samma ljusstakar i båda vardagsrumsfönstren och även det inne på kontoret som vetter utåt gatan. Enhetligt ger ett lugnare intryck. 

Ha det gott 

Stor  vinterkram till er alla 


Maria 

11 kommentarer:

 1. Hej Maria

  Sikke en dejlig blog du har, den glæder jeg mig til at følge. Jeg har selv rejst en del i Kroatien, det er et fantastisk land.

  Maria

  SvaraRadera
 2. Så flotte lysestaker og hvite orkideer du har pyntet med! Hvite orkideer er så fint til jul synes jeg.

  Ha det godt, Maria!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Mycket vacker stilren ljusstake du har hittat. Det gör mycket med enhetlighet.
  Hoppas dagarna blir bra innan jul för dig och att du fått lite stämning i alla fall
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen formen på din ljusstake! Oj vad du pyntar, här blir det ingenting i år eftersom vi åker till Gotland. Vid svår abstinens får jag glutta här i din blogg och njuta av dina arrangemang!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Snygga ljusstakar och fina mässingsdetaljer. Kram

  SvaraRadera
 6. Men så fina ljusstakar. Snyggt med mässingsdetaljerna. Vi har bekanta som har släkt nere i Hestrand och vi såg några kort du tagit för någon vecka sedan då såg man deras sjöbod. Lustigt.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 7. Ja jag förstår att du "föll" för dem , jättefina är de och passar lite varstans, har också ganska små fönster så kanske skulle de göra sig här också ;) Ha en fin vecka, kram Anna

  SvaraRadera
 8. Ja, de är verkligen jättesnygga! Jag tittade ju också på dem ett tag till köket ;) Men köpte en till av en annan jag redan hade ;)
  Visst är det snyggt med enhetligt!
  Jättefint har du pyntat! jag tror att Per (Ja Pelle, men jag övar mig på att säga Per, eftersom Pelle känns lite barnsligt tycker han ;) inte heller skulle vilja ha en gren med julkulor hemma. Kanske inte så "manligt" då ;) Själv skulle jag nog kunna ha det ;)
  Kram och ha en fin tisdag! Tänker på dig för D är väl bortrest?
  /Maria

  SvaraRadera
 9. Ljusstakarna är så snygga och jag förstår att du blev handlöst förälskad i dem och precis som du gillar jag när det är enhetligt. Ha en fin dag vännen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 10. Läckra stakar. Håller med dig(och andra) att enhetlighet är snyggt och ger ett lugn.Ha det bäst! :)

  SvaraRadera
 11. Härligt fint, enhetligt och stilrent! Den lilla mistel-kulan är verkligen superfin. En sådan hade jag blivit jätteglad för.

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.