Sabelhagens olivlund

lördag 8 juni 2019

Årets sommarkrukor 2019





I går åkte vi till plantskolan och köpte nya terracottakrukor och lite växter. Bästa svärmor hade plockat ihop en 'leverans' av så fina salvior, lavendel och ett olivträd samt sötaste rosen som svärfar var här och lämnade. 

Det är bland det roligaste att komponera i hop årets krukor. Jag susar runt på plantskolan som en yr höna och tänker febrilt på vad som ska vara årets tema och färg. Jag ville gärna ha blått i år, tänker att vi bor nära havet, och även lite ljusare inslag som lyser upp i skuggan, det fick silvernjurvinda stå för. 

Jag provar också en ny växt (för mig) sommarljus, en romantisk sirlig växt med vita blommor. Ni ser den på bilden nedan intill lavendeln. Jag är så spänd och förväntansfull på hur den kommer bli. Kanske är det både för skuggigt och blåsigt för den här, men vi får se.

Årets krukor blev blå salvia, blå lavendel, blå heliotrop, vitt sommarljus, silvernjurvinda. Enkelt och snyggt. 



Det är dom tre större terracottafärgade krukorna som är nya. Två höga och en lägre vidare variant med lejonhuvud på. Dom andra är gamla sedan vi bodde i huset. I den mindre krukan längst fram är dahlia på väg upp. Jag satte knölar i maj. 
Den söta rosa rosen, vet faktiskt inte namnet på den.., bor i en rottingkorg. 



Hade väl egentligen tänk mig att ha en enhetlig växt i varje kruka, men jag var nog inte 'mogen' för det ännu. Utan det blev 'som det brukar' med två - tre olika i samma kruka. 
Lavendeln planteras ut i rabatten till hösten. 









I dag vräker regnet ner och vi blev rätt blöta på Lykkerundan i morse. Men det ska hålla upp senare i dag. William ska ut med A på en golfrunda. 

Vi åkte och köpte bröd på bageriet och sedan hem och gjorde så god frukost. Provade ett osötat bröd bakat på dinkelmjöl som var riktigt gott, och även danskt rågbröd som vi gillar. En kopp rabarber och grädde te och en kopp Nespresso till Daniel så är man hemma;) 


Vi ska strax åka och köpa fisk, det blir gäster på middag i kväll. Så mysigt. 





Kram M 
















13 kommentarer:

  1. Jättesnygga krukplanteringar och fina krukor också. Ha en fin pingsthelg.

    SvaraRadera
  2. Så fina färger och jättesnygga krukor.
    Bra att man kan sätta ut dom i jorden sedan när kruksäsongen är över.
    Ha en fin lördag!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Åh så fint!!! Du är så duktig på växter!
    Jag gillar nog bäst att blanda i mina krukor, faktiskt, jag med. Så fint och livfullt med något högt och något som hänger över kanten. Mina krukor hemma på porchen, med penséer , stjärnöga och något klöverliknande blad var fortfarande jättefina när vi var hem härom dagen. Men jag antar att de kommer ha gjort sitt innan semestern, så frågan ör ju vad gör man då, när man inte kommer vara hemma??? Tomma krukor är ju inte heller kul.... 😉

    Kram och ha så trevligt med vänner ikväll!
    /Maria ❤️

    SvaraRadera
  4. Jättefina krükor och fina sorter du valt!
    Ha det fint!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  5. Vackra krukor och fint med det blekt terracotta och det silvriga. Jag tänker att det här kommer väva samman och bilda en enhet faktiskt bättre än en enda sort i varje kruka :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  6. Så härliga krukor. Det är fint att ha nöjet både att komponera och att sedan få njuta av resultatet resten av sommaren.
    Önskar dig en fin vecka!

    SvaraRadera
  7. Det er så sjovt. jeg har købt næsten det samme grå Nyresnerle, blå Salvia, men så har jeg en blå Bakkestjerne og en hvid Bacopa deri også. Dine er meget fine.

    SvaraRadera
  8. Vad duktig du är. Superfint verkligen! Kramar //Tina

    SvaraRadera
  9. Så himla fint med de blå färgerna...snyggt! Jättefina urnor också, den där lägre var har du köpt den? Letat länge efter en sån modell. Önskar dig en skön sommarvecka!
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du. Alla krukor kommer från Blomsterlandet.
      Ha en fin kväll
      Kram Maria

      Radera
    2. Åhh toppen! Måste ha en :)
      Kram Titti

      Radera
  10. Hei Maria! Lekker samplanting du har fått til i krukkene dine :-)) Der har jeg litt å lære! Ønsker deg en flott ny uke!

    SvaraRadera
  11. Fina krukor och sommarljus var ett bra val, brukar blomma rikligt och länge.

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.