Sabelhagens olivlund

tisdag 17 augusti 2021

En underbar dahlia som överraskade mig

 


Jag kör på med en ny dahlia här hos mig, jag kan inte låta bli:). Denna orangeaprikos heter 'Sylvia', och blev en klar favorit. I början av sommaren när den första blomman slog ut, tyckte jag kanske att den var lite väl orange. Men allteftersom så gillade jag den mer och mer. Lagom långa stjälkar som passar för buketter, och perfekt blomstorlek enligt mig. Och färgen är så fin att matcha med både mörkare vinröda och rosa. 

En morgon när jag gick ner för trappan från vårt sovrum, (där har vi ett högt fönster som man  ser i stort sett hela altanen) såg jag direkt att det inte såg bra ut. Jag gick ut direkt och konstaterade att 'Sylvia' tyvärr hade knäckts i de hårda vindbyarna som varit under natten. Detta till trots att jag ställt henne mer i skyddat för den värsta blåsten. Men det räckte inte. 

Jag klippte av alla stjälkar och gjorde en härlig bukett tillsammans med Wizard of oz och Dark spirit. Dagen efter skulle vi åka till landet och jag tog med mig buketten dit och den höll i drygt en och en halv vecka. Så det kanske ändå var "bra" att Sylvia knäckts...;) Så vi kunde njuta av den fina buketten på landet också. 
Jag sitter och inspireras av alla fina dahliabilder som läggs ut på Instagram. Min önskelista inför nästa år är lång. Men det är roligt att drömma och planera, sedan får man se vad det blir av det. 

Jag heter @maria.helenanilsson    om ni vill följa mig där 


Ha det gott 


Kram Maria 

3 kommentarer:

 1. Hei Maria! Den er nydelig og minner meg om en som heter 'Cornel Brons'. ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Det kan jag tänka mig att dom är lika varandra. Jag har 'Cornel Brons', men den knäcktes tidigare på säsongen tyvärr, så jag har inte sett den blomma ännu.
   Ha det gott
   Kram

   Radera
 2. Ja alla dessa dahlior som gör en så lycklig! En helt UNDERBAR blomma. Noterar Sylvia på listan, tack för tipset...
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.