Sabelhagens olivlund

Sabelhagens olivlund

torsdag 21 augusti 2014

Femrätters


Hej, hej 

I lördags överraskade Daniel mig med ett restaurangbesök.  
Det går bra för vår spontanitet:) 
Han hade beställt bord på Restaurang Koka , som förut hette Kock & Vin. Samma ägare men annat koncept. 
Vi har även varit där när det hette Kock & Vin, men jag tror nog att Koka var strået vassare. Vilken mat, jag tror inte jag ätit något godare och bättre komponerat. En smaksensation av stora mått. 



Fräck dukning med menyn i kuvert, sten för smöret och bestick på bräda


En av de två bonusförrätterna 
Något med rödbetor och getost 
Helt underbart gott 


Förrätter 
Makrill, krusbär, libbsticka
Inte kunde man anan att makrill och krusbär kunde gifta sig så bra. 

Sommarkantareller, bondbönor, ramslökskapris
Det vita är inte pasta utan Ramslökskapris:) 


Varmrätten med fisk 
Kvällens fångst, broccoli, blåmussla, ängssyra

Varmrätten med kött 
Gårdsgris från Grevbäck, buntlök, svarta vinbär

Paret på restaurangen:) 


Vi beställde in Kvällens ost, blod- och lingonknäcke Spännande! Och sååå gott! 



Godaste efterrätten ever 
En dröm med Hallon, saltad färskostglass, bovete


Menyn 

Alla bilder tagna av Daniel med Iphone 



Vilken kväll! Den lever vi länge på. 
Vi blev så uppassade och hade så otroligt mysigt och trevligt. 
Vi  gå dit snart igen. 




Ha det gott 




Kram Maria 





11 kommentarer:

  1. Så koselig :) Femretteren hørtes fantastisk god ut.

    SvaraRadera
  2. Det så herlig ut! Det høres ut som dere hadde en koselig kveld :-)

    Ønsker deg en fin dag, Maria!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  3. Såna överraskningar gillar vi, vilket fint ställe
    ni åt på. Extra roligt och få så många rätter,
    allt ser jättegott ut.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  4. Ser väldigt gott ut!
    www.kathe.nu

    SvaraRadera
  5. Så härligt det låter. Nåt att testa när vi kommer till "Götet" nästa gång. Servicen är mycket viktig tycker jag för att göra restaurangen bra
    Ha en skön torsdag
    kram Meta

    SvaraRadera
  6. Vad mycket gott - och annorlunda. Vilket fint porslin - det fastnade jag för. Jag är litet tokig i serviser, gärna rustika.

    SvaraRadera
  7. Mmm så gott allt ser ut.Trevligt att få sätta sig vid dukat bord och bli upp passad.
    Kram/Gunsan.

    SvaraRadera
  8. Jaha är det så det blir när man är spontan då får nog vi också träna lite mer på det.
    Kram
    Anette

    SvaraRadera
  9. Vilken jättefin överraskning!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Åh, allt ser såå gott ut och vad mysigt att få sitta så där på tu man hand och njuuuta länge av god mat och dryck:)
    Kram Anna

    SvaraRadera
  11. Så trevligt att läsa om Koka. För ett par år sedan var vi på Kock och vin och var helt överens om att det var vårt bästa restaurangbesök någonsin! Vilken mat och vilken betjäning.... Så vi blev litet funderade när vi läste att de hade stängt, men nu kan det alltså bli en ny weekendtur till Gbg vid tillfälle. Tack för dit trevliga inlägg!

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.