Sabelhagens olivlund

Sabelhagens olivlund

söndag 26 mars 2017

Vårt hus med rosenträdgård är till salu, vi flyttar

Vi har tagit det stora beslutet att flytta, japp vi lämnar hus och trädgård för en stor nyrenoverad lägenhet med två balkonger. 
Det känns konstigt, spännande, jätteläskigt allt på en gång
Men jag tror och hoppas att det kommer bli bra. 
Huset ligger nu ute på Hemnet, och visningar är på gång. 

Jag kommer inte bli utan trädgård, vi har ju en stor på landet. Och jag kan tänka mig att vi kommer åka oftare dit framöver. Några av mina trognaste rosor har redan gjort flytten till landet. Man kan ju inte vara utan alla sina vänner:) 

Sedan har vi ju vårt lilla paradis i Marina, där vi hoppas kunna påbörja att sätta upp murar och gjuta bottenplatta nu innan sommaren. Vi har en resa inplanerad senare i vår, då vi ska träffa arkitekten, och fatta vissa beslut för att kunna gå vidare, som trädgårdslayout och design. Vi ska åka ut till ön Brac och se på fina villor som arkitekten ritat, för att se materialval och byggteknik.  

Vi tycker att det blir lite mycket med alltihop, och valet blev att sälja huset hemma. En ny fas i livet:) Lägenhetsliv - här kommer vi:) :) 


Ha det gott 


Kram Maria lördag 25 mars 2017

Har längtat efter dettaVi är äntligen på landet. Så himlans härligt att vara här, bara slappa och göra det vi känner för. Vilket innebär promenader, äta god mat, fika och lite shopping:) 
Morgonpromenad med skriande måsar, som jag älskar:) Kanske inte klockan fyra på morgonen en sommardag, men så här på vårens första sköna dagar är det efterlängtat att höra måsarna :) :)
Lykke är på väg ner för backen, hon är lite svår att se i allt det bruna:) Hon har precis lekt i vattenbrynet med sin kompis Kenzo.  


En större motorbåt som lagt till i Ulöns naturreservat över helgen. 

En gofika på bästa Hamnbageriet i Kungshamn. 
Sedan gick vi och kikade lite i butikerna, jag köpte en kofta och William blev helkittad i både ljusa chinos, t-shirt och stickad tröja. Daniel köpte inget, han fick bara äran att betala för allt;) ;). 
Sedan tog vi vägen om Kustcharken och laddade upp med gott närproducerat kött. 
När vi kom hem igen väntade en lyxmiddag som mamma och pappa gjort (mest mamma då, pappa har nog mest skalat potatis;) ) 


Kungshamn 

Nu ett glas vitt och gomiddag, och sedan kvällsprommis. 


Ha det gott 


Kram Maria söndag 19 mars 2017

Vårfint i utekrukorna

Det passade bra att pyssla med utekrukorna igår, soligt och fint väder. Lite väl blåsigt kanske, men jag kunde stå hyfsat i lä och då blev det riktigt gott. 
Söta penseér och salix blev det, och tänk så mycket det gör att ha fint vid entrén. Jag har plockat bort den gamla solstolen som var mer trasig än hel och har mest varit Lykkes favoritplats vid dörren, men nu är den historia. 
Det blev luftigt och kändes med ens som en större yta. 
Jag hade så mycket att pyssla med så jag glömde bort att fota, så det är sena eftermiddagen när bilderna togs. Så här blev alltså  vårkrukorna i år. Och vi har haft den första riktiga utedagen, vi gick ut innan 11 och gick in kl 18. Okej, en sväng för att hämta Thaimat hann vi med också:). 
Vårkrukor i eftermiddagssol  Gamla krukor som står ute hela vintern och får fin patina

Ett nytt litet växthus har hittat hit. 
Vet inte riktigt vad jag ska ha där i  under säsongen, så medan jag funderar och det blir varmare ute så får några penséer bo där. 

Prinsessan var med ute hela dagen. 
Hon låg och solade på altanen och i emellanåt tog hon sig en runda i trädgården för att kolla vad vi höll på med. Nöjd med tillvaron när alla är tillsammans:).  

 Efter en hel dag ute var man ju lagom seg i kroppen, och det var skönt att sätta sig  i soffan med ett glas vitt. 


I dag ska vi skrubba rent trädäcket och fixa lite inne. 
Hoppas det utlovade regnet håller sig borta. Ha det gott Kram Maria 
fredag 17 mars 2017

Glädje

Dags för Blommig fredag igen, som denna vecka har Glädje som tema. Glädje kan ju vara en massa olika saker, glädje inför en resa, trädgårdsglädje, glädje över att ha hittat rätt i livet, glädje över att ha en underbar familj, glädjen över att äntligen ha fått bygglov i Marina:).  
Vill du ta del av mera glädje, så kika in hos Helena

Hur som helst så väljer jag något trädgårdsrelaterat, glädjen över att ha ett stort trädgårdsintresse. Intresset är mer eller mindre starkt år från år tycker jag, ibland vill man göra mycket och har massor av projekt man vill ta tag i. Och nästa år vill man bara vara och sitta i solstolen, gå runt och dofta på alla rosor och fika på altanen:). Lika bra vilket som:) Trädgården sprider glädje alla årstider och här kommer min trädgård vår-sommar-höst.  

Vår 
Den underbara skira grönska som våren innebär 
Narcisser, löjtnantshjärta, tulpaner och allium
Glädjen över att inte hararna åt upp alla tulpanerna;) 


 Försommar 
Då börjar rosor, klematis, vallmo och pioner slå ut.   


Sommar 
Dagliljor, rosor, klematis, jättevädd
Glädjen över att rosorna överlevt vintern och att de nu tackar mig för den extra kogödseln de fick genom att blomma snällt:) 


Sensommar 

Dagliljor, dahlior, liljor, solhatt, austinrosor , silvermartorn
Ha det gott Kram Maria 


onsdag 15 mars 2017

Julrosen blommarGick runt huset ett varv när jag kom hem från jobbet, och då såg jag att julrosen slagit ut. Så vips in och hämta kameran:) Man kan ju liksom inte ha för många julrosbilder:). Sedan såg jag att de blå krokusen var på gång, och alliumen hade blivit en bit högre och så var det något annat som fångade min uppmärksamhet. Där i rabatten stod minsann en liten blyg vit julros. Jag kan inte minnas att den blommade förra våren, men jag kan ha fel. Glad blev jag hur som helst. 
Inte var det enkelt att fota, det blåser en hel del här idag. Men det får man väl ta när solen strålar från en blå himmel. Och det är uppemot 8°. Min lilla vita julros

Vallmon är grön och fin

Tulpanerna solar sig. Hoppas de får vara ostörda från harar och annat i vår.Nu ska jag plocka lite här hemma, och ta tag i dammsugning och tvätthög:). Kan hända blir det ett glas vitt i kväll, bara för att liksom:)  


Ha det gott 


Kram Maria 
söndag 12 mars 2017

Nytt fräscht i köket

Rosmarin är en av mina favoritkryddväxter, och nu har två flyttat in köket. Det doftar lovely kan jag lova. Jag är där och drar med handen över bladen hela tiden:). 
När vi var på det Blågula varuhuset i går kunde jag inte motstå, och varför skulle jag? Klart man behöver lite grönt i köket. 
Och nu råkade det vara så att de matchade Daniels espressokapslar ypperligt bra också;). Så lite nya gröna inslag i köket, bara sådär:). 
Jag kunde inte bestämma mig för vita eller svarta krukor, men tillslut föll valet på vita.   


  Ljusstake Skrufs glasbruk här
Hög ljusstake Stelton här 
Glasskål här  Vi har grillat goda hemmagjorda hamburgare på högrevsfärs, tycker det är jättegott:)  Och det blev ett glas vitt till vilket gjorde det hela ännu bättre:) 

Nu ska vi ta tag i att hänga upp tavlor här hemma, har beställt en hel drös med posters som ska upp:). Jag kan säga att det har varit helt kalt på väggarna här hos oss förut. Och det måste vi ju ändra på:). 


Ha det gott 


Kram Maria  
lördag 11 mars 2017

Vårshoppat, dagens outfit


Jag klickade hem ett par nya byxor och en t-shirt, blev jättenöjd att det passade. Var ett tag sedan jag beställde just kläder på nätet, en del inredning har jag beställt, men kläder var länge sedan. 
Tänkte jag skulle visa er vad jag köpt. Och det där med att bli bra på bild och hitta rätt pose, det blir nog aldrig min grej:). Ett helt inlägg med bara bilder på mig,  det tror jag inte hänt förut. 
Scary:) :) 
Men nu är det ju kläderna ni ska titta på och inte på mig:) 
En vardagsoutfit som jag kommer ha mycket användning för. 
Så sköna mjuka material.  Byxor här  
T-shirt här   
Bälte här 


En lördag med soool, det gillar vi:) 
Vi har uträttat en del ärenden, och William har spelat en basketmatch som de vann. Sedan hämtade vi Thaimat takeaway. 
Nu slappar vi med ett glas vin innan det är dags för kvällsprommis med Lykke. Och så är det ju Mello ikväll, vi kommer nog slötitta med datorn i knät. 


Ha det gott 


Kram Maria