Sabelhagens olivlund

lördag 18 juni 2011

Hur börjar man egentligen sin egen blogg?

Det svåraste måste väl vara att skriva det första inlägget? Jag har funderat i flera dagar på just början. Fast egentligen spelar det väl inte så stor roll.
I alla fall, varmt välkomna till min blogg som ska handla främst om trädgården här i Göteborg, och vårt husprojekt i Marina, Kroatien.
Namnet Sabelhagens Olivlund kommer av att jag ville ha en mix av båda miljöerna. Sabelhagen är egentligen namnet på vår trädgård på landet (Heestrand).

I januari 2010 åkte vi till Marina för att leta efter en tomt. Vi besökte mäklare och var runt och tittade, men inget passade våra önskemål och behov, och inte allra minst budgeten. Sista dagen innan vi ska åka hem, möter vi, som av en slump, en man som visar sig veta 'ett och annat'. Han tar oss med till en tomt som han vet är till salu. Den ligger på en höjd med utsikt över hamnen, precis som vi ville ha! Det känns helt rätt, och vi åker hem till Göteborg väldigt nöjda med vår resa.

Vår tomt. 
Den är på 612 m2 och sträcker sig enbit utanför gärdesgårdarna. 


Marina, Kroatien
Tornet i förgrunden är från 1500-talet, och Marina som by fanns redan år 1070. 
4000 invånare bor i Marina kommun, som innefattar flera byar. 
På restaurangen med de gröna markiserna, har vi ätit många goda middagar. Den röda cirkeln är vår tomt. Vi har ca 250m till hamnen. 
Bilden är tagen från det höga berget man ser i bakgrunden, på första bilden på tomten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.