Sabelhagens olivlund

fredag 13 april 2012

Ser ni idegranshäcken och rosrabatten som skymmer fulhörnet?Hej, hej

Vilken skön trädgårdsdag jag haft idag, flismaskinen har gått varm och nu är alla grenar flisade och ligger på komposten. Alla träden är i och för sig inte klippta, men det får vara så. Precis när jag ställt in alla redskap i boden och var på väg in började det ösregna. Vilken tajming:). 

Mitt fulhörn behöver jag göra någonting åt. Jag ser en idegranshäck, eller liknande längst bak som lugnar ner det röriga intrycket med alla stenar.  
Eller ska jag välja något annat, något högre som elefantgräs eller vad? Inte staket, vill ha något levande. Idéerna tryter känner jag. 
En panikidé var att så solrosor, bara för att slippa se eländet:). 
 Framför kommer en rosrabatt med perenner. 

Idegranshäck från hörnet på kompostträlådan (till höger i bild), nästan fram till växthuset, man måste kunna gå i mellan. Jag tänker mig några stora bladväxter bakom/vid sidan av växthuset bakom plattorna. Plattorna ska läggas som golv i växthuset. 
Behöver kanske flytta jordgubbsplantorna också.. de är mellan plattorna och stenen. 

Jag vill gärna göra gångar i trädgården av all gatsten. Och när stenen är borta tänker jag mig att kanske ha pallkragar med grönsaker i här. Bakom idegranshäcken, eller vad det nu blir för något:). 


Tillägg: Idegranshäcken ska gå från hörnet på trälådan till höger i bild bort mot växthusets högra hörn i en rak linje. Det är rätt gott om plats från växthusets hörn till häcken intill grannen. Syns inte så bra dock.  Alltså framför stenarna mot gräsmattan. Det är stenarna och det röriga intrycket jag vill få bort. Rosorna ska få en lugn harmonisk bakgrund, alltså idegranshäcken. Häcken mot grannen bakom stenarna ska vara som den är. 
Förstår att jag varit lite otydlig här. Här vill jag ha storbladiga växter i skuggan. Häcken är in till grannen. 
En rosenrabatt med perenner blir det framför idegranshäcken här. Mycket gräsmatta ska grävas bort. Snart är provodlingsrosorna på ingång, så det är dags att sätta fart:). Det är detta jag vill skymma. 

Gatstenen köpte jag på blocket, och körde flera vändor med släpkärra till Alingsås.

Nu kommer snart D hem och då blir det på med fläskfilén på grillen. 
Ett glas vitt till det och kanske någon liten kladdkaka också, vi får se. 
Välkomna mina nya följare, jag blir så glad över att ni vill kika in här hos mig. 
Tack för alla goa kommentarer jag får, det betyder mycket för mig ska ni veta. 
Kram Maria 
9 kommentarer:

 1. Låter snyggt med en idegranshäck framför rosor. En snygg fondvägg mot alla underbara primadonnor :-) Gatstenen ser också väldigt intressant ut... Ska bli spännande att se när det är färdigt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Va då fulhörn?? Kika in till ig så får du se många fula hörn....så kan du passa på att tala om för mig hur jag ska göra...;)

  Jag fattar inte riktigt!!
  Ska granhäcken gå till det främre hörnet på växthuset?? Hur ska du då komma in i det?...vid det bakre hörnet...är det inte redan en häck där??
  Fint låter det i alla fall med rosor framför...Himmel så mycket gatsten...dem kan du vara lycklig över...det kommer bli jätte fint med gångar av dem...;)
  Kram o ha en mysig kväll..
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Kan bara instämma med föregående talares hyllning till dina gatstenshögar! Det kommer bli kalasfint. :) Jag undrar precis som Sally vad det är för buskar man ser där du funderar på idegran, är det grannens häck kanske? Mörkgrön idegran blir ju en fin fond till rosorna! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Jag begriper ingenting men med en sådan rikedom av gatsten kan ingenting bli fel. Idegranshäck är nog inte så dumt, går ju att formklippa som man vill, se bara till att inga barn brjar att tugga på den!
  Må så gott säger Eva

  SvaraRadera
 5. Ha ha ja sysslolös eller idelös e du inte i a f :-) Blir nog bra till slut ...fattar precis ,är oxå allergisk mot fulhörn även om ingen annan tycker att det är fult.

  Hoppas grillningen smakade bra .
  Kram kram Bittan

  SvaraRadera
 6. Det är jättesvårt att förklara med bilder på bloggen, när man har en bild i huvudet hur det skall se ut, men jag tror jag hänger med. Kom på att jag någonstans sett en dubbelhäck, det kan du ju få. Du har grannens häck som den bakre häcken. Sedan kan du plantera en häck framför/hitom grannens häck, med 1 m emellan häckarna. Däremellan kan du plantera växter beroende på nya häckens höjd!
  Den bilden jag såg, hade vårlökar planterade mellan häckarna ( det blir alltså som en gång mellan häckarna), som sedan avlöstes av höga perenner blandat med gräs.
  Gräsvipporna var kvar höst och vinter och gav trädgården liv.
  Kanske en mindre, vintergrön häck? Den ger fin bakgrund till rosorna.
  Visst är det roligt att planera? Roligare än att gräva.... :) ha det bäst :)

  SvaraRadera
 7. Fulhörn???
  Din kompost är väldigt fin.
  Idegranshäck kommer att ge en fin kontrast till allting framför.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Tack för besöket vad trevligt.
  Å ett växthus, drömmarnas dröm. Men jag får nog fortsätta att drömma några år till.
  Så roligt med trädgårdsinspiration, det behöver jag.
  Ha en riktigt härlig lördag
  AC

  SvaraRadera
 9. Fulhörn är inte roliga, en sådan har jag med..hittade faktiskt en idegran i min, men den är lite snedvuxen av att den stått så trångt. Kan man fixa till det tror du? Har liksom grenar mer åt ett håll, ja du hör hur det ser ut hos mig!

  Hoppas lördagen bjuder på en massa roligt för dig!

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.