Sabelhagens olivlund

tisdag 3 juni 2014

Pionen 'Coral charm' slår ut medan jag går förbiJag gick fram och tillbaka med tvättkorgen söndags och hängde upp och tog ner tvätt, och varje gång passerade jag Coral Charm, och varje gång hade den öppnat sig liiite mer:) 
Jag tror inte det var inbillning och ren vilja:) 


I går kväll hade den slagit ut ännu mer:) 


Den står i Paisleyrabatten tillsammans med blågull, nävor och mörk alunrot och mycket annat:) 


Fortsättning följer:) Ha det gott Kram Maria 
22 kommentarer:

 1. Med sådan vacker trädgård som du har så skulle jag aldrig få nån tvätt hängd! Jag skulle bara gå runt o njuta av det vackra ;) kram Suss

  SvaraRadera
 2. En av mina favoritpioner! Fint porträtterad. Varför har jag inte den?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Ja,nu gäller det att vara på rätt plats, vid rätt tillfälle, det går så fort i värmen. Hoppas på fin pionblomning i år.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
 4. Det er så deilig å ha mulighet for haging, å nyte hagen under fotografering osv. Tenk på alle nytelsene man kan ha i en hage. Fine bilder :)

  SvaraRadera
 5. Ja, det känns som det händer massor och det är nästan svårt att hinna med... Du lyckades fånga de där ögonblicken, härligt!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 6. Den er utrolig vakker! Jeg har innbilt meg at den har vært mer oransje, men den er jo rosa? Korall pleier vanligvis å være mer oransje, men skjønner nå at det er en litt misvisende farge i navnet. Den skal jeg lete etter og kjøpe neste gang jeg ser den :-)

  Ha en fin dag, Maria

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 7. Mycket söt pion, fina bilder. Hos mig är det bara knoppar än så länge. Nu regnar det här och är jämngrått, det är bra för det dammar i rabatterna.
  Ha en skön dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Så utrolig flott med pionblomstring. Jeg venter spent på mine.
  Kos deg og nyt sommeren.
  Klem vivi

  SvaraRadera
 9. Det verkar hända mycket i de svenska trädgårdarna nu. Det gäller att var på rätt plats, på rätt tid. Här i Wales ska det vara sommar, men idag är det bara 16 grader och moln.

  SvaraRadera
 10. Vad kul att få följa med under dagen. Den är himla söt!

  /Jenny

  SvaraRadera
 11. Inte var det inbillning. Det finns ju bildbevis. Fin färg. Vad roligt att hänga tvätt med så mycket att titta på under rundorna med korgen.

  SvaraRadera
 12. Fin pion. Och dom där höga blå blommorna
  skulle jag vilja ha i vas i vardagsrummet, så fina.
  Fast dom är ju såklart finare där dom står.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 13. Åh, den är så fin, och jag har faktiskt införskaffat en sådan nu, tack vare att jag sett den hos dig ;) Men än är den så liten, köpte den från Odla i våras så i år blir det inga blommor, men nästa kanske...?

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. När pionerna blommar, då är det verkligen sommar!
  Jag har ett par pioner som jag måste befria från lite jord. När det fylls på med jord i rabatten på våren så står pionerna till slut lite för djupt för att vilja blomma. Måste ta tag i det och ge dem en chans! Pioner vill man ju ha i massor, så att man kan plocka buketter av dem och njuta även inomhus!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 15. Undrar varför jag inte har fler pioner... platsbrist möjligen.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Fantastiskt!
  Kram på dig vännen!
  /Maria

  SvaraRadera
 17. Fin! Jättefin näva också.
  Här har bondpionerna börjat blomma över nästan och doftpionerna har inte riktigt öppnat sig. Mellanläge.

  Kram

  SvaraRadera
 18. Mycket vacker pion!
  Köpte en Coral sunset i Estland för ett par veckor sedan. Den står i kruka och har en knopp. Undrar om den också är så där rosa, eller om den drar mer åt orange?

  Kram Märit

  SvaraRadera
 19. Ingen av mina pioner har börjat blomma ännu! Men de är verkligen en av de bästa..... Och visst var det så... Den blev större allteftersom dagen gick !

  Kram

  SvaraRadera
 20. Så otroligt vackert! Pioner är så himla tacksamma...
  Önskar dig en skön dag!
  Kramis,
  Titti

  SvaraRadera
 21. Tror inte alls det var inbillning och bra du passade på med kameran. Jag missade blomningen hos en ny pion från i höstas pga - ja ska bara... Passar fint ihop med nävor, blågull och annat. Läcker pion och jag väntar spänt på blomningen :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 22. Vilken tur att du gick fram och tillbaka så du inte missade det. Ser fram emot fler pionbilder från dig! :) Förra året missade jag svavelpionen helt, den passade på att blomma när vi var borta en helg... Surt. I år orkade den inte blomma alls tyvärr.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.