Sabelhagens olivlund

måndag 30 juni 2014

Koppar, aprikos, persika och rosaJag bara tokgillar aprikos, persika och kopparnyanser på rosor och andra växter. De får gärna ha inslag av rosa också då blir det full pott:) 
Härliga varma brända toner  Ghislaine de Feligonde 
Den verkar trivas riktigt bra i år, och har växt bra och blommar bättre.  Leander 
Det är en favorit. Om jag skulle få för mig och släppa på mitt rosköpstopp, så undrar jag om jag inte skulle köpa en Leander till, och sätta intill för fylligare intryck. 
William Morris 
Har man en son som heter William, så måste man ju ha William Morris:) 


Maigold 


Daglilja 
En gammal sort som fanns här när vi flyttade in 


Fritz Nobis 
Är nog på sluttampen av sin blomning  


Eiflezauber, en ros jag provodlar. 
Den ville inte blomma alls förra året, så jag är så glad att den trivs bättre i år. 


Wollerton Old Hall 
En fingerborgsblomma jag inte visste att jag hade. 
Måste ha fått frön, som jag slängt ut, och sedan totalt glömt av detta. 
Tycker den är jättesöt 
 Digitalis grandiflora 'Temple Bells'.
Min ledighet rullar på, tredje veckan börjar nu. Man kan ju fråga sig lite smått vart de två första tog vägen. 

Det är nog slut med utefrukostarna nu, temperaturen sjunker och molnen drar in. Men jag är så glad över att det varit så fint väder innan. 
Det är ju inte långt kvar tills vi får njuta av värmen igen. 

I dag skulle jag behöva jag klippa bort överblommat, rensa ogräs så det håller sig någorlunda snyggt. 
Daggkåporna hur gör ni med dem? Klipper ni ner dem helt till marken, eller bara klipper bort blommorna? Jag tänkte jag skulle prova att klippa ner dem helt, så de är fina och fräscha till vi kommer hem igen. 
Kram Maria 11 kommentarer:

 1. Så vakre farger det er på rosene dine! Jeg har hatt både Leander og William Morris, men begge har dødd dessverre. Det er kjølig her også, og nå savner jeg solen igjen ;-)

  Ha en skjønn dag, Maria

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Jag har så svårt att klippa ner helt och hållet, fast jag VET att jag verkligen borde! När det gäller nävorna så har jag varit modig och klippt ner allt, och det har ju verkligen lönat sig: I augusti är allt helt fräscht igen till skillnad mot om jag bara skulle låta allt vara. Om jag, som ni, skulle vara bortrest en tid så skulle jag inte tveka alls att klippa ner helt och hållet. Mod!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 3. Nydelige roser :) Har blogget om roser i dag jeg også, det er ikke så ofte, men interessen har tatt seg kraftig opp for meg i år. Nyt sommertiden.

  SvaraRadera
 4. Underbara färger. Här ligger jättedaggkåporna
  efter marken, ser inte klokt ut. Dom har inte hunnit
  resa sig mellan skurarna. Jag brukar klippa av blommorna,
  men iår är det nog lika bra och ta rubbet.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 5. Oh, precis en sån fingerborgsblomma hade jag i storstan, men den kom inte med hit, den. Va kul att få höra vad den heter för det hade jag ingen aning om! Läcker är den. För att inte tala om aprikoskavalkaden, det är en underbar färg, tacksam, ljuv och ändå sticker den ut lite. Urläckert!
  Vilka fina kläder ni skaffat! Det är inte utan att det skulle behövas här också, men går jag in i garderoben så undrar jag varför....för du milde vad kläder man har! Men det är alltid roligt med nytt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också den färgen jättemycket men jag har inte mycket av den egentligen. Lite konstigt kanske.
  Jag är också inne på min tredje vecka nu (visst är jag väl det???) och det går så fort. Lite läskigt. Det gäller att njuta och vara här och nu.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jeg elsker dine roser Maria!...den ene vakrere enn den andre men jeg må nok si at Eiflezauber er en jeg virkelig skulle ønske jeg hadde i hagen:) Leander har jeg også fått øynene opp for..kanskje det blir den jeg prøver...
  Herlig med mange uke fri...jeg har hatt to uker nå,men så skal jeg jobbe nesten hele juli,før jeg får fri i august igjen.
  Nyt sommerdagene:))

  SvaraRadera
 8. Skjønner godt at du tokgillar disse fargene. Vakkert. Anne

  SvaraRadera
 9. Läcker färgskala! Fingerborgsblomman köpte jag faktiskt i en av trädgårdarna jag besökte i helgen. Hoppas den kommer att trivas här, tycker den är jättesöt.
  Har en stor rundel med daggkåpor som jag klipper ända ner. Ser lite trist ut första veckan, men sen kommer det ju snabbt nytt grönt.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 10. Underbara rosor, precis i mina älsklingsnyanser! Mina Austinrosor är hemska i år, vi köpte ju nya förra sommaren och dem är jag allt annat än nöjd med. De har trots mild vinter och vår bara orkat bli 20-30 cm höga och satt någon enstaka blomma. En lyckades frysa bort/dö i vinter. Jag ger dem ett år till, sedan ger jag upp. Tur jag kan njuta av dina fina rosbilder under tiden, saknar verkligen min Crownprincess Margareta.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.