Sabelhagens olivlund

måndag 8 september 2014

Bättre sent än aldrig :)Nu äntligen blommar min dahlia Eveline. Jag satte ner löken sent, i slutet av juni, så jag får ju egentligen skylla mig själv:) Men nu är väntan slut, och jag blir tokglad av hennes underbara blommor. 
Hon är inte riktigt helt utslagen, några dagar till innan hon blir sådär vackert fyllig. 

Dahlior är ju lite "omständiga" man behöver gräva upp lökarna när frosten kommer, och förvara dem frostfritt över vintern. Sedan kan man driva upp dem i kruka först inne, och sedan plantera ut, eller om man hellre vill ha dem i kruka. Men jag brukar köra på att plantera direkt i jorden. Och då gör man det när frostrisken är över. Man behöver alltså inte vänta till slutet av juni:) Om man inte vill ha septemberblomning:) 
 


Fler blommor är på gång. 
 Jag vill gärna ha fler dahlior nästa år.  Det finns ju i så många olika färger och former. Måndagen är gjord, och det är skönt. 
En förkylning gör mig lite seg, men värre är det inte än att jag jobbar som vanligt. Lite tröttare när jag kommer hem, men det får gå. 


Välkommen hit mina nya följare, blir så glad att ni hittat hit. Hoppas ni ska trivas. Ha det gott Kram Maria 
13 kommentarer:

 1. Din Dahlia år fin . Jag är ingen älskare av den blomman de tar så stor plats över vintern och den har jag inte. Jag tycker att de är fina hos andra.
  Härlig höst vi har jag njuter av den på kolonin.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så vakker hun er! Eveline er min favoritt dahlia :)

  God bedring med forkjølelsen!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Så bedårande vacker! Förstår att du är glad.

  Krya på dig!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Tack, din blogg är såå fin och har allt som passar mig :)
  Den där Dahlian var värd att vänta på , så fin hon är och så bra hon gör sig på bild ! riktigt fotogenique :)
  Kram och skön kväll önskar jag dig!

  SvaraRadera
 5. Jag är lite ambivalent med dessa dahlior, de är ju så vackra! Men lite kinkiga, och sena om man stoppar ner dem i jorden efter frostrisken.. Men som sagt, vackra! Skall nog ha några nästa år ändå!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Jag har haft Dahlior tidigare men är urusel på det där med att gräva upp och vinterförvara tyvärr. Men vackra är de - det håller jag med om!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Snygg dahlia! Ja, jag gillar ju alla dahlior faktiskt! Har alla mina i krukor - bara att ställa in i garaget när det blir för kallt ute!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 8. Så vacker! När vår jordkällare är klar ska jag ha massor av dahlior, älskar dom!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Fniss! Bättre sent än aldrig, eller hur? Ett år sådde jag inte lejongap förrän i juni, men sedan blommade de ända fram till frosten. Ibland kan en sen start bli mycket bättre än man anat. Hoppas din fina dahlia klarar sig för de elaka frostnätterna, länge länge.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 10. Så vackra, vilken färg! Jag gillar dahlior, men orkar inte och har inte plats för att gräva upp och förvara dem över vintern. Så jag får njuta hos andra.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 11. Vackra bilder på vacker Dahlia. Gott att ha något nytt och fräscht att glädjas åt också vid den här tiden. Såg för en stund sin att min 'Mick's Peppermint' med jätteblommor vikit sig dubbel av tyngden från regnet. Den plantan har varit ett sorgebarn från början till slut så jag är inte förvånad.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 12. Hei! 'Eveline' er en skjønnhet. Her begynte den å blomstre for ca to uker siden. Ganske seint det også. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 13. Hej, första året jag har satsat på dahlior.
  Och de flesta har kommit och de är ju superfina.
  Jag vart lite sen med mina också, måste börja tidigare nästa år!
  Din dahlia är superfin!

  Krya på dig, samma här förkyld.
  Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.