Sabelhagens olivlund

måndag 22 september 2014

Sensommar i trädgårdenHär kommer bilder från min sensommarträdgård. Alla bilder från i lördags, då solen strålade och temperaturen låg på 20°. Vilken dag, det är knappt man vågar tro det är sant.  

Septembersolros 'Lemon Queen' 
Den blir ganska hög, 1,80-2m 


 'Brunette' 

Leonardo da Vinci 'Pink Spike' 


The Wedgewood rose 
Jag springer bak i trädgården och kollar om den slagit ut, men inte ännu. Kanske i morgon, kanske till helgen. Jag håller koll:) 

Ritausma 
Kanske blir det flytt för henne till helgen 

 Menja 

Trier Måndagen är gjord och det känns skönt.  Dagen började höstruskigt, men nu strålar solen igen. Lite blåsigt och kyligare men solen värmer gott. Helgen gick allt för fort, vill ha mera ledigt:) 
Men Daniel fick upp hängrännan i går och jag putsade fönster. Det var välbehövligt, så nu ser vi bättre ut:) Ha en fin vecka Kram Maria 
13 kommentarer:

 1. Vad härligt att få se så fina sommarbilder nu när det så smått stormar omkring mig Regnet öser ner och jag hoppas att de har rätt att det skall bli bättre mot kvällen
  Ha en skön kväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Visst var det en fin trädgårdshelg vi fick, lördagsvädret var ju underbart! Snygga kläder hade du hittat, och den där butiken hade jag ju velat gå ett tag i, det erkänner jag. Ha en fin vecka!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Ledig dag för mig idag = helt underbart. Hade lätt kunnat vänja mig :). Helgen går ju alltid för fort så det var skönt att förlänga den lite.

  Jag ser att mycket av det som blommar hos dig blommar här också. Ja, inte rosorna och inte den dina Lemon Queen heller.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Nej, man kan knappt tro det är sant, och just nu är det inte det heller här, utanför stormar det rejält! Åh, har du en The Wedgewood rose , den står på min villhalista!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart att man fortfarande kan njuta av blomning i trädgården i slutet av september? ' Lemon Queen' var verkligen fin - jag noterar mig namnet på den:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Septembersolrosen är så fin - hade den för några år sedan. Min pappa drev upp så mycket kul i sitt växthus, något år var det just den solrosen, och sedan delade han ut plantor till oss barn. Det var som julafton när han kom med hela bagaget fullt av plantor!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 7. Hei! Det er helt utrolig at bildene er tatt på lørdag. Plantene er ikke merket av høst. Vakre bilder.
  Jeg skjelver litt for natten som kommer. Det er mulig at det blir frost. Og da er det så mange fantastiske dahliaer som bare på en natt, er frosset. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 8. Vad många härliga bilder du bjuder på idag. Menja är supersöt och verkar så tacksam (du har ju visat henne förr). Jag ser så fram emot att se henne blomma här hos mig nästa sommar. Väntar just nu på en beställning från Flora Linnea.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 9. Ljuvliga bilder, men här hos mig har det varit iskallt idag o ingen värme alls. Tur att jag fårnjuta av dina fina blommor. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 10. Säger det igen, du har så många härliga växter! Och blommar gör det. Ja, vilka dagar vi haft, det har varit fint idag också, men lite svalare, men det gör inget, det är friskt. Och friska vindar har det blåst också.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Så mye vakkert du har i hagen din som blomstrer nå! Rosene dine er like flotte som tidligere i sommer. Håper det fortsetter med like fint vær til langt ut på høsten...

  Ha en fin dag!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 12. Ser verkligen sommarlikt ut! Härligt!

  SvaraRadera
 13. Ja igår var det storm och i dag skiner solen, man attans så iskallt det är...
  Otroligt att det är så mycket som fortfarande blommar hos dig! Det är så vackert!
  Tack för din rara kommentar, jag blev så glad...
  Varm höstkram,
  Titti

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.