Sabelhagens olivlund

lördag 30 maj 2015

Nytt i kruka

En rönnsumak Rhus typhina ’Dissecta’ ska snart flytta upp på altanen. Tillsammans med funkior och olivträd. Hoppas den kommer ta sig bra och bli ett litet träd. Jag har aldrig haft träd i kruka förut, så detta är helt nytt:) Kommer ha den i en stor kruka så den inte torkar ut lika snabbt, för det är soligt större delen av dagen på altanen. Tycker det är så snyggt med hosta i kruka. 
Jag har grävt upp den ur rabatten och satt den i kruka. Och nu överlever den där år från år, hoppas jag:) Detta är första vintern jag provat. 

Älskade olivträd Riktigt trist väder idag, men nu börjar det klarna upp. Ynka 9-10°, riktigt ruggigt. 
William har spelat två matcher idag, en i ösregn och en i storm. 
Men i morgon hoppas vi på sol, så jag kan piffa lite på altanen. Jag vill ju gärna visa er den nya loungesoffan:) 

Nu blir det soffhäng med kvällsfika. Behöver en stor kopp te nu, så som jag frusit idag. 


Kram Maria 
9 kommentarer:

 1. Jaa vilket skitväder det varit hela Maj. Jag har inte sått eller planterat i mina balkonglådor, känns inget kul alls. Jag vill ju ha värme. Hoppas det blir det i morgon.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Håller med dig till fullo det är så snyggt med hostor i kruka. Även rönnsumak är perfekt för kruka.
  Jag har haft mina hostor i kruka i 10 år och något mer lättskött får man leta efter.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Det treet du viser er sikkert bra til å ha i krukke, for det setter ellers veldig mange sideskudd. De er veldig fine! Hosta i store krukker fungerer veldig bra. De er fine når de kommer litt opp fra bakken. Nydelige akeleier du har!
  Det har regnet her i hele dag, og alt er så vått. Håper på litt sol og varme nå...

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Ja vädret är inte kul alls, men det kan bara bli bättre! (Hoppas jag.) Kul med rönnsumak i kruka, det blir jag också sugen på. /Ida

  SvaraRadera
 5. Har hostar i zinklådor och det funkar jättebra. Blir också sugen på ett krukat träd och jag vet var det skulle kunna stå...
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Jo men visst är Hosta fint i kruka det har jag och de klarar sig jätte bra ute under en bänk på vintern för att inte bli för blöt.
  Härlligt med träd i krukor får nog ta en funderare på det,
  Ha en skön och finare söndag än idag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Kanske bra att ha rönnsumaken i kruka, är det inte dom som sprider sig så otroligt? Har för mig att brorsan och hans fru kämpat så hemskt med såna skott i gräsmattan. Jag har lite träd på balkongen, en lönn och en syren men de har inte blivit så stora än. Inser att jag inte har någon aning om hur jag ska göra med dem, ska man toppa eller nåt, eller kan man bara låta dem vara, de blir väl inte större än vad krukan tillåter? Jag får forska i ämnet.

  SvaraRadera
 8. Nej ingen sol i dag heller. Jag och Mr C packar in oss i bilen och åker på äventyr. Du kommer får en fantastiskt mysig altan. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 9. Ja hoppas din fina rönn får sol på sig, det
  har allt varit ett riktigt ruskväder i maj.
  Fin söndag och kramar/AM

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.