Sabelhagens olivlund

onsdag 20 maj 2015

Underbara, fast kyliga maj


Tycker det känns som trädgården står still nu när det är så kyligt, men efter kvällens runda så ser jag ju att det inte är så:) Det ena efter det andra börjar visa färg. Tulpanerna får en längre blomning och det är tacksamt. Men nu har de slagit ut allihop, denna ljusa (Tillfällig minneslucka)  var sist. Ormbunkarna har nästlat sig in i daggkåpan 

Tulipa 'Foxtrot' 


Olvonet, alliumen och Pendulina börjar visa färg 
Nu har jag 6 rosor som är i knopp 


 Så söt färg på månadssmultronet 

Aklejruta Nu är halva veckan gjord, känns bra. 
Hoppas det blir lite bättre väder i helgen så vi kan sätta fart med altanen. Och jag ska rensa ordentligt i häcken och kantskära mera, och såg även att jag behöver klippa vissa rosor mera, döda grenar här och var som jag missat. Annars ser det bra ut på rosfronten:) 
Jag har börjat kika efter en snygg sittgrupp till altanen, inte helt enkelt. Vill ju gärna inte att priset rusar iväg för mycket. Och så vill jag ha mycket kuddar, plädar och ljuslyktor och funderar på vilken färgskala jag ska hålla mig till. Svåra problem, jag vet:) Kram Maria 11 kommentarer:

 1. Så mycket vackert! Visst är det kallt men fördelen är ju att det inte går så snabbt i trädgården och vi kanske sparar på värmen ;) Spännande med er altan. Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Vakre bilder !!. Vi ligger nok en uke bak deg i blomstring, men har en kald og lang vår, og fortsatt et par frostnetter i vente.
  Vi får håpe varmen kommer snart.
  Ha en fin helg :-))

  SvaraRadera
 3. Visst är det otroligt att det händer så mycket i rabatterna fast det är kallt och dåligt med sol. Vatten har de då fått så de klarar sig. det kanske är det som gör det. Du är lite före mig här i Jönköping. Ser jag. Den där tulpanen Foxdrot måste jag lägga på minnet. så vacker och annorlunda i färgen
  Önskar dig en bra resterande vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Svåra men kära val det där med utemöbler och färger! Jag tänker neutralt så kan man variera med kuddar och filtar, men vad är neutralt idag när trender varierar snabbt? Blir säkert bra det du väljer, du har god smak!
  Underbara bilder från din trädgård! Visst är våren kall och visst får man njuta länge av vår blomningen, men nu längtar jag efter värme!
  Ha det bäst!
  Annika

  SvaraRadera
 5. Hei! Vakre bilder du har tatt fra hagen. Når jeg ser på dem, kan jeg glede meg til at det kommer her også. Her er det ikke snakk om en roseknopp. Det må være den kaldeste mai på lenge. Ber om at det ikke kommer flere frostnetter.
  Ha det godt! Klem Anne!

  SvaraRadera
 6. Du har så mange flotte tulipaner! Hva heter de på de aller første bildene? Utrolig flotte :)
  Ja, det blir veldig lang tulipanblomstring i år, og det er jo hyggelig. Mindre hyggelig er det at det er så kaldt...
  Fine roser du har i knopp!

  Ha det godt.

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 7. Så härligt hos dig! Och visst är fördelen med en låååång vår att vi får njuta länge. Jag ska ha öppen trädgård den 6/6 på Trädgårdsamatörernas dag och börjar få lite småpanik. Hinner någonting slå ut tills dess??? Känns som att allt står och stampar. Förra året var jag med på Tusen trädgårdar den 29/6. Då var allt 2 veckor tidigare än normalt p g a den varma våren. Då hade jag panik för att så mycket redan hade blommat. Måste sluta ha panik. Det är onödigt☺Vi sitter ju alla i samma båt...
  Kram Milla

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder!
  Och angenäma problem... Vill också ha ny möbelgrupp utomhus så småningom. Köpte en loungemöbel på ikea för ett par år sedan, svart "plast-rotting", billig och inte det snyggaste man sett ;) Men den funkar bra ;) Får bli något annat nästa år, tror jag. När allt (kanske) är klart ute... ;) Tyvärr så brukar det man hittar som är riktigt snyggt, inte vara just det billigaste ;)
  Jag längtar också efter helg nu! En hektisk vecka denna!
  Kram och ha en fin torsdag, vännen!
  /Maria

  SvaraRadera
 9. Härliga vårbilder! Och så långt dina rosor har kommit, lite skillnad är det allt mot oss några mil inåt landet. Ha en fin helg!
  /Gunilla

  SvaraRadera
 10. Your garden highlights are wonderful and very promising as well! For your veranda take a look on Pinterest, there are so many ideas you could be inspired of.
  Have a nice day
  Olympia

  SvaraRadera
 11. Så stora knoppar på rosorna, lite värme nu
  så händer det mycket. Jättefina tulpaner
  har du också.
  Kramar/AM

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.