Sabelhagens olivlund

fredag 28 augusti 2015

Nya dörrar


Våra garagedörrar har sett sina bästa dagar, och vi har börjat kika runt efter nya. Visst skulle vi kunna renovera de vi har, men det känns inte så lockande. Vi vill ha nytt och fräscht. Först var jag helt inne på att vi skulle ha två nya dörrar, men Daniel tycker vi skulle ha en port. Ja, varför inte? Jag får tänka om helt enkelt:) Det blir nog smidigare på alla vis, och öppningen blir stor. I dag är det lite trångt att komma in med Vespan när jag bara öppnar ena garagedörren. 

Rosorna i rabatten närmast garaget 
De flesta har tyvärr blommat över. Det är bara Stanwell Perpetual som blommar just nu. Hittade in till familjeföretaget http://portariskane.se som hade fina portar som tilltalade oss. Att porten öppnas med fjärrkontroll lät så smidigt, då kan jag öppna direkt när jag kommer med Vespan och behöver inte parkera den först utan kan köra direkt in i garaget. Så behändigt. Speciellt när det är mörkt ute, så skönt att slippa fippla med nycklar. 

Man kan välja vilken färg och yta man vill ha. Och man kan få fönster, men det tror jag inte vi ska ha. Tror det lutar åt en grå som går ton i ton med huset. I dag har vi körsbärsfärgade dörrar och jag tokgillar den färgen, men nu när vi satsar på nytt tror jag grått är mer hållbart i längden.

Och såklart börjar min hjärna fundera på en snygg murrabatt:) 
Med salvia Caradonna i blått, vita och rosa solhattar, tillsammans med ett lägre gräs. 

Fredag idag, love it:) 


Kram Maria 


10 kommentarer:

 1. Det høres spennende ut med nye garasjedører! Det er mye å tenke over når en skal i gang med oppussing. Så vakre roser du viser! Håper på en lang og fin høst hvor de remonterende kan få blomstre lenge ennå.

  God helg, Maria!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Det låter som om det skulle bli en riktigt fin murrabatt som du planerar. Ha en fin helg! Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Det finns alltid anledning att planera för en ny rabatt, och ny garageport är väl en alldeles utmärkt anledning! :)
  Kör du vespa till jobbet, så trevligt det lät!
  Ha en härlig helg!
  Annika

  SvaraRadera
 4. Låter snyggt med grå port och ny rabatt alltid kul.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 5. Fredag är bästa dan!
  Åh, ny rabatt, det låter roligt!

  Trevlig helg!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. När vi hade garage, hade vi också fjärrkontroll som satt i taket i bilen. Så himla skönt att bara trycka upp den och rulla in bilen :)
  Ha en jätteskön helg vännen! Jag har precis INGET inbokat denna helg! Ovanligt, men bara SÅ skönt!!!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 7. Alltid lika fina blombilder hos dig. Låter väldigt praktiskt med fjärrstyrd garageport, blir spännande att se vad det blir. Ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 8. Portar skulle vi behöva/vilja ha till vårt "garage" och en ny grind för den blåa är helt sönder och utsliten. Så dyrt!

  Vi har inte bestämt oss för om det blir ny hund eller inte. Man inser nu hur bundna vi varit och samtidigt så saknar vi ju Ronja så otroligt mycket. Hur som helst så måste det ju vara när någon kan vara hemma mycket ett tag, typ semester. Vi får se...

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Hei
  Du har virkelig mange nydelige roser i hagen.
  Ønsker deg en fin helg.
  Klem Vivi

  SvaraRadera
 10. Du kommer bli jättenöjd med fjärrstyrning! Jag lovar - det är kort och gott underbart :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.