Sabelhagens olivlund

lördag 6 februari 2016

Mysigaste fredagskvällen med god räksoppa a la Morberg

Bästa, bästa fredagskvällen hade vi igår. Jag landade hemma i soffan efter jobbet, kände mig helt slut. Daniel ringde och sa att han köper med sig räkor på vägen hem, och han hade gått tidigare från jobbet. Underbart. Lax och marulk hade vi redan i kylen hemma. 
Efter en timme i halvslummer på soffan kom Daniel hem och började skala räkor till den godaste soppan. Fram med grytor och kastruller och öppnade en flaska vin. Skön musik ur högtalaren. Han trivs i köket min D. (Tillskillnad från mig ;)). Snart började de ljuvligaste dofter sprida sig. Jag masade mig ur soffan och hamnade vid köksbordet med ett glas vitt istället:). 

Fond till räksoppan 
Mortla fänkål 
Egna pommes är det godaste 




 Vi åt och åt tills magen stod i fyra hörn. Oh my så gott det var. 


Morbergs räksoppa 

Älskar fredagskvällar, total avkoppling. I dag är det lördag och det är inte fy skam det heller:). En god lång frukost och sedan: Mot båtmässan. 



Kram Maria 





5 kommentarer:

  1. Åh, ser så gott ut!
    Fortsatt härlig helg!
    önskar
    Katarina

    SvaraRadera
  2. Jag älskar inte heller att stå i köket men fina kök gillar jag ;-)
    Min man jobbar mycket kvällar och nätter så jag är van att vara ensam men det är skillnad på att sova ensam när han jobbar och när han är
    25 mil hemifrån då
    Sover jag oroligt...
    Ha en din kväll
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Härligt att ni också gillade den soppan här skulle vi nog kunna äta den ofta.Det är bra med soppor såna här ruggiga dagar vi har nu. hoppas vädret vänder nu. Vi går på Antikmässa här i morgon
    Ha det gott på båtmässan
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Soppa är väl för gott! Mysig helg hos dig och nu väntar en skön kväll och en lång söndag...
    Kram till dig från Titti

    SvaraRadera
  5. Oh ser gott ut, jag får nog gå upp i köket och slå ihop några semlor för jag har ingen kock hemma och sonen mår inte så bra ,, men sugen på allt möjligt blir jag av dina bilder! Ha en go lördagskväll!

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.