Sabelhagens olivlund

söndag 16 maj 2021

Trädgården nu

 Narcisserna tackar för sig och lämnar plats för dom underbara aklejorna. Jag har en del "hål" i rabatten och inser att jag behöver en eller två ruggar till med narcisser och kanske ska jag prova en eller två sorters tulpaner... jag vet att jag kommer bli besviken om rådjuren äter upp allt, men jag tror ändå jag vill prova:) Haha, jag är i alla fall ute i god tid och planerar för nästa vår;). Nej men det är ju nu man ser vad som saknas och vad man kan komplettera med i den tidiga vårrabatten. Men jag bara tänker högt och skriver upp några namn på sorter jag gillar. Helt anspråkslöst. 

Det är en underbar tid nu, efter de senaste dagarna eviga regnande har det exploderat i naturen, det är så ljusgrönt och skönt ute nu. Tänk så mycket mer ombonat och mysigt det känns när träden har blad. 
Gräslöken har kommit långt Lavendeln i rabatten har klarat sig bra, värre ser det ut med den i kruka. Den har nog inte överlevt. 
Olivträdet har överlevt vintern där det stod i vårt annex utanför sovrummet, men tyvärr har citrusträdet och palmerna inte klarat sig. 

I dag blir det att köpa jord och kika på lite växter till terassen. 


Ha en fin dag 


Kram M 4 kommentarer:

 1. Ja det är alltid lika spännande att se vad som klarade vintern. En och annan planta ryker givetvis :)
  Härliga bilder du bjuder på och nu får vi hoppas på lite värme igen. Regnet ÖSER ner över ön idag...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Akelejerne er så skønne og de myldrer frem her også.
  Synd at dit citrontræ ikke klarede vinteren.
  Smukke billeder.

  SvaraRadera
 3. Oj, började skriva men så hoppade sidan till och det jag skrivit var borta... (typiskt blogger/google....)

  Du har så himla fint i dina rabatter alltid! välplanerat! Avis!
  jag har massor av "hål" i mina rabatter innan det är fullt hahaha... ;)
  Tack för tips på den fina vita Thalia narcissen... inte för att jag vet eller direkt ser skillnaden mellan den och de vita jag redan har....;)

  Mina lavendel i en kruka ser heller inte så fina ut i år... de har stått i två-tre år kanske men nu var det bara pyttelite grönt i dem. Kanske kan klippa ner allt få se vad som händer. Eller så slänger jag dem på komposten bara ;)
  Visst är det ljuvligt ute nu med all grönska som bara exploderar!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Så fint du har det med allt nytt som kommer upp i rabatten. Vissa plantor blir en överraskning. Om du har tålamod att vänta så kanske Lavendeln kommer den är tålig.

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.